Renunţă la mintea care gândeşte în proză; trezeşte alt gen de minte care gândeşte poetic. Lasă-ţi deoparte priceperea la silogisme; cântecul lasă-l să-ţi fie mod de viaţă. Treci de la intelect la intuiţie, de la cap la inimă, pentru că inima e mai aproape de mistere. - Osho

miercuri, 18 septembrie 2013

Debbie Ford: Relatiile si Iubirea de Sine“Vindecarea  pe care o cautati in relatiile voastre nu va veni de la alta persoana. Ea trebuie sa vina mai intii de la voi. Ea va veni din acceptarea si comuniunea cu toate trasaturile care traiesc inauntrul vostru. Adesea dureaza un timp pina cind suntem capabili sa acceptam anumite aspecte din noi insine. Chiar si atunci cind avem toata cunoasterea si toate instrumentele pentru a ne asuma pe noi insine in totalitate, mai sint momente cind nu suntem pregatiti sa vedem ceva dureros in noi insine….
Este timpul sa eliberati intreaga pasiune pentru voi insiva!Divinitatea si Pasiunea noastra se intrepatrund. Cind ne trezim Pasiunea, ne trezim Divinitatea!
Sa va Iubiti, sa descoperiti Dragostea pentru cine sunteti voi, in intregime, este o sarcina dificila. Este diferit pentru fiecare dintre voi, dar cel mai important lucru este sa aveti Intentia de a avea grija de voi. Acordati respect si cinstire pentru voi insiva., faceti pentru voi ceva care sa dovedeasca grija pe care o aveti fata de voi insiva.
Si daca ati acceptat aceasta Intentie, va propun doua  exercitii:
1.Incepeti prin a lua o poza de a voastra cind erati bebelusi si puneti-o undeva unde sa o vedeti. Acest bebelus este un aspect al vostru, daca este ingrijit va va aduce toata bucuria si fericirea. Cind vedem bebelusi, inimile noastre se deschid spre Dragoste. Proiectam asupra lor toata Dragostea si Inocenta noastra. Va ginditi la nevinovatia lor, la perfectiunea lor, sau cit sunt de dulci.Ginditi-va la voi insiva ca la un copil nevinovat care nu are nevoie decit de Dragoste, grija si aprobare. Imaginati-va dindu-i copilului din poza Dragoste in fiecare zi.
2.Inainte de dush sau chiar in timpul cit faceti baie, masati-va corpul (cu ulei aromat in cazul masajului), multumindu-i lui Dumnezeu pentru fiecare parte din trupul vostru. Incepind cu capul, multumiti-i lui Dumnezeu pentru trasaturile pe care le aveti, pentru simturi, pentru voce, urechi si creer, apoi continuati la git,umeri,brate,miini,piept , stomac. Multumiti-I trupului vostru ca este acolo pentru voi, ca va gazduieste sufletul, si pentru ca e un element de baza. Straduiti-va sa va concentrati atentia asupra fiecarei parti pe care o masati, cu Iubire, Grija, Apreciere si Recunostinta. Cind ajungeti la picioare, amintiti-va ca ele v-au purtat atitia ani, asa ca acordati-le timp pentru a le binecuvinta. Cu ochii inchisi scanati-va intregul corp si simtiti daca exista vreo stare neplacuta undeva. Trimiteti dragoste acolo si lasati tensiunea sa plece.”
                Debbie Ford: “Cind am  inceput pentru prima data propriul meu proces de vindecare, am intocmit o lista cu toate lucrurile pe care le-as putea face pentru mine insami. Am hotarit sa incep un proiect de a ma indragosti de mine insami. Ma intrebam:”Ce as putea face ,ceva care sa arate ca am grija de mine?” Si treaba a mers. In fiecare zi invatam mai mult cum sa am grija de sufletul meu. In fiecare zi ma trezeam multumita si impacata cu mine insami. Deveniti importanti in proprii vostri ochi. Tratati-va ca pe niste Regi, asta si sunteti!
Lumea reflecta ca o oglinda imaginea voastra despre voi.  Daca va iubiti, va ingrijiti si va apreciati launtric, aceasta se va manifesta in viata voastra exterioara. Faceti pentru voi insiva ceea ce ati vrea sa faca altii pentru voi.Daca doriti mai multa dragoste, dati-va voua insiva mai multa dragoste. Daca doriti sa fiti acceptati, acceptati-va pe voi insiva.Va asigur ca daca va iubiti si va respectati din strafundul fiintei voastre, veti atrage catre voi  aceeasi cantitate de Dragoste si Respect.In caz ca nu e asa, va sfatuiesc sa mai aruncati o privire inlauntrul vostru si descoperiti ce anume nu va dati voie sa aveti, din ceea ce doriti cel mai mult. Acolo unde nu va dati voie sa aveti, acolo nu va iubiti.”


(fragment din cartea  “Partea intunecata a cautatorilor de Lumina” de Debbie Ford)

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...