Renunţă la mintea care gândeşte în proză; trezeşte alt gen de minte care gândeşte poetic. Lasă-ţi deoparte priceperea la silogisme; cântecul lasă-l să-ţi fie mod de viaţă. Treci de la intelect la intuiţie, de la cap la inimă, pentru că inima e mai aproape de mistere. - Osho

luni, 30 septembrie 2013

Armonia sexualaNumai atunci cand un cuplu invata insemnatatea iubirii adevarate, cand practica acceptarea deplina a celuilalt, cand invata principiile comunicarii eficiente, cand lamureste deosebirile si preferintele individuale, si cand practica respectul si increderea reciproca, abia atunci poate sa se astepte la o experienta sexuala care sa ii satisfaca.

Satisfactia sexuala sanatoasa este rezultaul armoniei realizate in celelalte aspecte ale relatiei. In acelasi fel, simtamintele negative acumulate in oricare din aceste aspecte, isi manifesta adesea efectele, in primul rand, in viata sexuala a cuplului.
Unirea sexuala, sau "a deveni un singur trup", reprezinta punctul culminant al armonizarii si al unificarii in fiecare dintre aceste aspecte. Aspectul exual nu poate fi separat de restul relatiei. O relatie sexuala plina de satisfactie reprezinta chiar un barometru al relatiei ca intreg. Satisface el nevoia ei de dragoste si siguranta? Satisface ea nevoia lui de apreciere si respect? Se accepta ei unul pe celalalt , sau relatia lor este dominata de critica si de cicaleala, ceea ce-i face sa se evite unul pe altul si sa acumuleze in ei resentimente? Stapanesc cei doi tehnicile fundamentale ale comunicarii? Este fiecare dintre ei in satre sa exprime clar ceea ce doreste, si sa asculte cu tot interesul? Isi inteleg ei nevoiel diferite care le au si incearca sa-si implineasca aceste nevoi? Exista in relatie o distribuire egala a puterii si a autoritatii, sau unul dintre ei il controleaza pe celalalt?
Orice intrebare fara raspuns, orice problema nelamurita, orice ranire sufleteasca, orice lupta pentru intaietate, orice resentiment sau orice neintelegere, vor fi reflectate in viata sexuala.
Armonia sexuala durabila si experienta sexuala superioara sunt rezultatele construirii unei relatii reciproce satisfacatoare.
(David Deida)

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...