Renunţă la mintea care gândeşte în proză; trezeşte alt gen de minte care gândeşte poetic. Lasă-ţi deoparte priceperea la silogisme; cântecul lasă-l să-ţi fie mod de viaţă. Treci de la intelect la intuiţie, de la cap la inimă, pentru că inima e mai aproape de mistere. - Osho

duminică, 12 februarie 2012

Tantra arta de a iubi si de a face dragoste (5)

A poem of Rumi... for the supreme lover...



------------------------------------------------------------------------------
http://seductiatrupului.ro/

-------------------------------------------------------------------------------------------------



-------------------------------------------------------------------------------------------------



----------------------------------------------------------------------------------------------

‎15 filme pe care orice barbat trebuie sa le vada 

http://www.therealman.ro/filme-pua-seductie/

-----------------------------------------------------------------------------------------------


"O singură privire din ochii unei femei face din tine cel mai fericit bărbat de pe Pământ."

Kahlil Gibran


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


From my YouTube Channel my version of a poem of Rumi ... The song / poem will tell you to stop, sit back, and relax, at least for a couple of minutes. Just enough to let you meditatively reflect on the more important issues in life - love and happiness







-----------------------------------------------------------------------------------------------

Părţile întunecate ale minţii

Uneori, atunci când îmi apar părţile întunecate ale minţii, mă sperii. Este foarte greu să accept că aceasta este doar partea opusă a oamenilor inteligenţi, eu mă simt murdar, vinovat şi demn de dispreţ. Vreau să înfrunt toate faţetele minţii mele şi să le accept pentru că te aud deseori spunând că acceptarea este condiţia pentru a transcende mintea. Poţi vorbi despre acceptare?

Lucrul de bază care trebuie înţeles este că tu nu eşti mintea – nici partea luminată, nici cea întunecată. Dacă te identifici cu partea frumoasă, atunci este imposibil să te identifici cu cea urâtă; sunt două părţi ale aceleiaşi monede. O poţi avea pe de a întregul sau o poţi arunca cu totul, dar nu o poţi împărţi.

Iar întreaga problemă a omului este că vrea să o aleagă pe cea care arată frumos, luminos. Vrea să aleagă toate învelişurile de argint, lăsând în spate norii întunecaţi. Dar omul nu ştie că aceste învelişuri argintii nu pot exista fără norul întunecat. Norul întunecat este în fundal şi este absolut necesar pentru a putea exista învelişurile argintii.

Alegerea înseamnă anxietate. Alegerea înseamnă să creezi necaz pentru tine.

Să fii fără să fie nevoie să alegi înseamnă că mintea este acolo şi are o parte întunecată şi una luminată – ei, şi ce? Ce are a face asta cu tine? De ce ar trebui să fii îngrijorat?

În momentul în care nu alegi, toate grijile dispar. Atunci se naşte o mare acceptare, aşa trebuie să fie mintea, aceasta este natura minţii. Şi nu este problema ta, pentru că tu nu eşti mintea. Dacă ai fi mintea, nu ar fi fost nici o problemă. Atunci cine va alege şi cine se va gândi la transcendere? Cine va mai încerca să accepte şi să înţeleagă acceptarea?
Eşti separat, total separat. Eşti un martor, şi nimic altceva, un observator care se identifică cu orice crede el că e plăcut – şi uită că ceea ce este neplăcut vine după aceasta ca o umbră.

Nu eşti deranjat de partea plăcută – găseşti bucurie în ea. Problema vine când se iveşte polul opus; atunci eşti sfâşiat. Dar tu ai produs întreaga problemă. Cazi din starea de a fi doar un martor şi te identifici.

Povestea biblică a căderii este doar ficţiune. Dar aceasta este o cădere adevărată: căderea din a fi doar un martor în a fi ¬identificat cu ceva şi pierderea stării tale de a fi martor.

Încearcă uneori: lasă mintea să fie orice vrea ea. Adu ţi aminte, tu nu eşti ea. Şi vei fi foarte surprins. Cu cât eşti mai puţin identificat, cu atât mintea începe să fie mai puţin puternică, pentru că puterea ei vine de la identificarea ta; îţi suge sângele. Dar când începi să fii distant şi să stai deoparte, mintea începe să se îngusteze.

În ziua în care eşti complet neidentificat cu mintea, chiar şi pentru un singur moment, va fi o revelaţie: mintea pur şi simplu moare, nu mai este acolo. Acolo unde era atât de plin, atât de continuu – zi şi noapte, la plimbare, în somn, era acolo – deodată nu mai e acolo.

Te uiţi de jur împrejur şi este gol, este nimic. Iar odată cu mintea dispare şi sinele.

Atunci există numai o anumită calitate a conştiinţei fără „eu“ în ea. Cel mai mult vei denumi ceva ca starea de fiinţă, dar nu eu. Pentru a fi chiar mai exact, este starea de a fi, pentru că în starea de fiinţă există o anumită umbră de „eu“.

În momentul în care cunoşti această stare de a fi, ea a devenit universală. Cu dispariţia minţii va dispărea şi sinele. Şi vor dispărea foarte multe lucruri care erau atât de importante pentru tine, care te tulburau. Tu încercai să le rezolvi şi ele deveneau din ce în ce mai complicate; totul era o problemă, un motiv de anxietate, şi nu părea să existe ieşire.

Extras din cartea Meditaţia–Prima şi ultima libertate de OSHO, apărută la PRO Editură şi Tipografie, 2008


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------







--------------------------------------------------------------------------------------------------



---------------------------------------------------------------------------------------------

Mărturisirea, spiritul meditaţiei

Atunci când nu faci nimic – la nivel de corp, minte, la nici un nivel –, când orice activitate a încetat şi exişti pur şi simplu, acest lucru înseamnă meditaţie. Nu o poţi face, nu o poţi practica: trebuie doar să o înţelegi.

Oricând găseşti timp doar pentru a fi, renunţă la orice ai putea face. Gândirea înseamnă a face ceva, la fel concentrarea, la fel contemplarea. Chiar dacă pentru o clipă nu faci nimic şi eşti centrul tău, relaxat total – aceea este starea de meditaţie. Îndată ce ai deprins o, poţi rămâne în această stare oricât de mult vrei; la final poţi rămâne în această stare douăzeci şi patru de ore pe zi.

Odată ce devii conştient de felul în care fiinţa ta poate rămâne nedistrasă, poţi începe încet încet să faci ceva, fiind atent ca mintea să nu ţi fie tulburată. Aceasta este a doua parte a meditaţiei – în primul rând să înveţi cum să exişti numai, apoi să înveţi mici acţiuni: curăţarea podelei, să faci un duş, dar să te menţii centrat. Apoi poţi face lucruri complicate.

De exemplu, eu vorbesc cu tine, dar meditaţia mea nu este disturbată. Pot continua să vorbesc, dar în centrul meu nu este nici măcar un freamăt; este doar tăcere, cea din interior.

Aşadar, meditaţia nu este împotriva acţiunii. Nu este ca şi cum ar trebui să scapi de viaţă. Ea pur şi simplu te învaţă un nou fel de viaţă: tu devii centrul ciclonului.

Viaţa ta continuă, mult mai intens – cu mult mai multă bucurie, cu mult mai multă claritate, viziune, creativitate – în timp ce eşti departe, numai un paznic pe deal, văzând doar ceea ce se întâmplă în jurul tău.

Tu nu eşti cel care face, ci cel care priveşte.

Acesta este întregul secret al meditaţiei, acela de a deveni privitorul, paznicul.

A face se continuă la nivelul său, nu este nici o problemă: să tai lemne, să scoţi apă din fântână. Poţi face lucruri mari sau mici; un singur lucru nu ai voie să-l faci, acela de a nu pierde starea de a fi conştient.

Această stare de centrare, de privire, ar trebui să rămână se¬¬nină, netulburată.

Extras din cartea Meditaţia–Prima şi ultima libertate de OSHO, apărută la PRO Editură şi Tipografie, 2008



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tantra


http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?item=1592&lang=RO


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------







-----------------------------------------------------------------------------



Sursa: Tantra, arta de a iubi si de a face dragoste

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...