Renunţă la mintea care gândeşte în proză; trezeşte alt gen de minte care gândeşte poetic. Lasă-ţi deoparte priceperea la silogisme; cântecul lasă-l să-ţi fie mod de viaţă. Treci de la intelect la intuiţie, de la cap la inimă, pentru că inima e mai aproape de mistere. - Osho

miercuri, 8 februarie 2012

A face dragoste cu Dumnezeu


“A face dragoste cu Dumnezeu? Să-l găsim pe Dumnezeu prin sexualitate? De ce nu? Singurul lucru care e surprinzător în această ecuaţie este că n-ar fi trebuit să pară ciudat de la bun început. În cazul multora dintre marile tradiţii spirituale ale lumii, mai ales în etapa lor de maturitate, sexualitatea a fost deseori considerată o expresie rafinată a spiritualităţii – precum şi o cale de a aprofunda înţelegerea spirituală.


La urma urmei, în timpul îmbrăţişării extatice a iubirii trupeşti, suntem duşi dincolo de noi înşine. Suntem eliberaţi din închisoarea eului individual şi transpuşi, măcar temporar, în fuziunea eternă, nemărginită şi fericită cu cel mult iubit: şi ce definiţie mai bună decât aceasta ar putea exista pentru expansiunea spirituală? Cu toţii îl simţim pe Dumnezeu, simţim natură divină, simţim Spiritul pur, în acele momente de extaz sexual. Înţelepţii au folosit întotdeauna acel extaz pentru a descoperi cele mai profunde secrete ale Spiritului.”   
    
Ken Wilber, extras din prefaţa cărţii

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...