Renunţă la mintea care gândeşte în proză; trezeşte alt gen de minte care gândeşte poetic. Lasă-ţi deoparte priceperea la silogisme; cântecul lasă-l să-ţi fie mod de viaţă. Treci de la intelect la intuiţie, de la cap la inimă, pentru că inima e mai aproape de mistere. - Osho

joi, 16 februarie 2012

Cauze subconştiente ale afectiunilor sexuale

Sistemul genital ne vorbeşte de atitudinea noastră faţă de sexualitate, de modul în care abordăm o relaţie intimă, dar şi de relaţia cu copiii noştri şi de capacitatea de a deveni părinte.


Ovarele sunt corelate cu acceptarea identităţii feminine, cu acceptarea stării de maternitate, dar şi cu probleme în relaţia cu propria noastră mamă, în relaţia cu copilul, cu starea de creativitate.
Uterul este corelat cu relaţia cu copilul, dar şi cu căminul, cu cuibul fiecăruia, deci reprezintă protecţia, căldura căminului, tandreţea. Neînţelegerile în cadru căminului cât şi problemele cu copilul pot declanşa afecţiuni la nivelul uterului.
Vaginul este corelat cu o anumită stare de posesivitate erotică.
Sânii sunt corelaţi cu starea de a fi femeie sau de a fi mamă, ei simbolizând starea de feminitate, maternitate, hrănire, creştere. Mai sunt legaţi de o anumită stare de plăcere şi de afectivitate, o anumită stare de protecţie, de atenţie, de a veni în întâmpinarea nevoilor celor dragi. Se spune că femeile care au sânii mari manifestă o stare de afectivitate mai mare. Probleme la nivelul sânilor apar dacă există un eşec real sau imaginat legat de faptul de a fi femeie sau a fi mamă.
Posibile cauze ale unor afecţiuni “feminine”
Amenoree (sau alte tulburări de ciclu menstrual) Femeia respectivă refuză să îşi ia în serios rolul de femeie. Acest rol a fost ales de către sufletul ei pentru această viaţă, pentru a-şi continua evoluţia. Adesea persoanei respective nu îi place propria ei persoană.
 Candida albicans poate arăta existenţa unor frustrări şi supărări. Persoana este extrem de perfecţionistă şi nu prea realistă în ceea ce o priveşte, cerând prea mult de la propria persoană. Ea caută tot timpul experienţe noi prin care să poată fi fericita; dar, uneori, pune singură obstacole înaintea fericirii, tocmai când este foarte aproape. Adesea este prea pretenţioasă şi nu are încredere în relaţii.
Chisturile ovariene pot proveni dintr-o stare de tristeţe şi nemulţumire legată de eşecul nostru în a fi creative. Ele mai pot arăta o percepţie a faptului că relaţiile noastre erotice nu sunt armonioase şi că avem o stare de culpabilitate faţă de ele. Sau pot apărea ca urmare a refuzului nostru de a integra armonios aspectele erotice în viaţa noastră, refuzând angrenarea noastră erotică şi considerând neimportant acest capitol al vieţii noastre, convinse fiind în mod copilăresc că dacă întoarcem spatele propriei noastre sexualităţi am rezolvat problema.
Cistite sau boli ale vezicii urinare. Afecţiunile vezicii urinare sunt corelate cu „probleme de teritoriu”. Este ştiut cum anumite animale îşi marchează teritoriul cu jeturi de urină şi se pare că există o reminiscenţă din acest comportament şi la om. Astfel încât bolile vezicii urinare pot arăta o invadare a intimităţii de către o altă persoană, putând fi chiar un membru al familiei care ne invadează spaţiul nostru emoţional, cât şi tentativa de a elimina o tensiune emoţională care este dureroasă pentru noi.
 Dismenoreea (dureri la menstruaţie) poate arăta o stare de furie împotriva propriei persoane, care include şi o neacceptare a feminităţii şi o respingere a propriului trup.
 Fibromul uterin poate arăta o stare de dizarmonie şi de tristeţe în cămin şi posibil în relaţia cu un copil. Mai poate arăta şi o stare de neîmplinire legată de dorinţa noastră de a fi mamă sau, dacă suntem mamă, legată de modul cum ne îndeplinim îndatorirea de mamă. Dacă apar şi sângerări asta arată că există şi o «pierdere de sine» dublată şi de pierderea bucuriei de a trăi.
 Frigiditatea poate arăta existenţa credinţei că sexualitatea este ceva rău şi murdar, o negare a plăcerii în orice domeniu al vieţii. Mai poate indica şi existenţa în viaţa persoanei respective a unor parteneri insensibili şi chiar existenţa unei stări de teamă care vine din trecut, din copilărie, fiind teama faţă de un părinte.
Hemoragiile uterine sunt corelate cu o stare de tristeţe şi o pierdere a bucuriei generată de probleme în cămin sau cu cei apropiaţi.
Infecţia urinară poate indica o opoziţie, respingerea sexualităţii sau a iubirii. Persoana are obiceiul să-i învinovăţească pe ceilalţi pentru ceea ce i se petrece.
Leucoreea poate indica existenţa credinţei că femeia este lipsită de putere în faţa bărbaţilor. Şi de multe ori persoana respectivă este supărată pe fiinţa iubită.
Nodulii la sâni apar, de obicei, ca urmare a unei stări puternice de tristeţe generată de probleme afective, relaţionale. Cel mai adesea sunt legate de probleme existente în cuplu, în care fiinţa se poate simţi abandonată.
Problemele legate de menstruaţie pot indica respingerea propriei feminităţi. Adesea, persoana refuză să accepte că este femeie; ea crede ca trebuie să facă totul singură, fără ajutorul unui bărbat. Nu vrea sa depindă de un bărbat, dar, pe de alta parte, dorinţa ei cea mai profundă este de a avea un bărbat în viaţa ei. De multe ori, din teamă şi vinovăţie, refuză să-şi trăiască sexualitatea, considerând că erosul este ceva “rău”.
Problemele la nivelul ovarelor şi uterului pot indica o incapacitate în a ne exprima creativitatea. Persoana nu-şi foloseşte îndeajuns creativitatea pentru a-şi exercita puterea asupra propriei vieţi sau pentru a crea în alte domenii.
Probleme legate de sâni pot indica o atitudine maternă exagerată. Persoana afectată vrea să-i protejeze excesiv pe cei pe care-i iubeşte, îi sufocă, nu-i lasă să acţioneze după gustul lor, caută să-i dirijeze tot timpul.
Sindromul premenstrual poate să arate incapacitatea de a ne accepta identitatea feminină, de a ne abandona.
Sterilitatea poate indica o stare de frică, de rezistenţă la ideea de a crea o nouă viaţă. Persoana poate considera că nu există necesitatea de a trăi o experienţă de părinte.
Vaginita poate indica o culpabilitate sexuală. Persoana trăieşte o stare de furie faţă de persoana iubită şi, inconştient, simte nevoia s-o pedepsească, privând-o de manifestarea sexualităţii sale.
(sursa – Bolile ne învaţă unde greşim, ed. Ram - armonie feminina)


Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...