Renunţă la mintea care gândeşte în proză; trezeşte alt gen de minte care gândeşte poetic. Lasă-ţi deoparte priceperea la silogisme; cântecul lasă-l să-ţi fie mod de viaţă. Treci de la intelect la intuiţie, de la cap la inimă, pentru că inima e mai aproape de mistere. - Osho

vineri, 7 martie 2014

Ipostazele în relațiile de iubire

În tradiția tantrică într-o relație de iubire, cei doi iubiți trebuie să îndeplinească pe rând, sau simultan, în funcție de necesități, cele 6 ipostaze:
1. Iubit - iubită
2. Zeu - zeiță
3. Frate - soră
4. Mamă - fiu / tată - fiică
5. Amant - amantă
6. Prieten - prietenă



Aceasta face ca relația să fie cu adevărat împlinitoare sufletește și să își atingă menirea de a fi, în esență, o cale de a ajunge la Dumnezeu împreună cu cel iubit/cea iubită.
Ipostaza iubit - iubită e cea mai naturală, pe care cei mai multi dintre noi o manifestam in mod firesc.


Ipostaza zeu - zeiță apare atunci când iubirea pe care o simțim în întreaga noastră ființă ne propulsează într-o dimensiune mult mai elevată decât aceea în care trăim în mod obișnuit, e cea la care se ajunge prin intermediul transfigurării (care ar trebui realizată neîncetat), e cea care ne face să vedem în ființa iubită expresia perfectă a Eternului Feminin sau al Supremului Masculin. Această ipostază este evidentă mai ales în perioada de început a relației, atunci când starea de îndrăgostire transformă totul în jur într-un basm paradisiac.


Ipostaza frate - soră face ca cei doi iubiți să trăiască o stare de intimitate fraternă, o anumită susținere pe care și-o acordă unul celuilalt dezinteresat, o delicioasă candoare și puritate specifice mai ales copilăriei.


Ipostaza mamă - fiu și tată - fiică e cea care m-a făcut să scriu astăzi acest articol. În urma unei discuții am conștientizat cât de important este să fim conștienți de caracteristicile acestei ipostaze și să le manifestăm de cât mai multe ori. Ea aduce în relație acea stare de fericire pentru fericirea celui iubit, indiferent dacă tu ești sau nu în mod direct implicat în ceea ce i-a generat bucuria, încântarea. E ceea ce ne face să ne privim iubitul/iubita cu o iubire părintească, plină de înțelepciune și susținere. E ceea ce te face să îi susții propriile decizii chiar dacă tu simți că sunt greșite, dar mai presus de aceasta știi că este viața lui/ei care îi oferă propriile lecții. Această ipostază ni se revelează atunci când noi ca femei, îl strângem la pieptul nostru pe cel iubit și îi oferim toată iubirea si protecția de care suntem capabile; iar voi ca bărbați ne luați în brațe cu forța voastră infinită, cu tăria și curajul vostru caracterisc și ne protejați de temeri și angoase.


Ipostaza amant - amantă e cea care ne face să ne inventăm de mii și mii de ori, mai pasionale, mai senzuale, mai pline de imaginație și dorință, precum o preoteasă tantrică uneori sau precum o fecioară alteori. Iar pe voi, bărbații, va face să dețineți controlul energiei erotice, să fiți empatici, iubitori, calzi precum o boare de vară sau pasionali precum o furtună încântătoare.


Ipostaza prieten - prietenă aduce în relația de iubire o stare de intimitate delicioasă, de încredere, de libertate în manifestare.


Aceste ipostaze fac ca iubirea să fie extrem de nuanțată, de plină și deplină, aduc în relație încredere, transformare lăuntrică, regăsire, încântare, mângâiere sufletului.
Îți doresc ție, celei/celui care citești aceste rânduri să te simți în fiecare clipă înălțat în iubirea pe care o primești și o dăruiești celui/celei adorat/e!

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...