Renunţă la mintea care gândeşte în proză; trezeşte alt gen de minte care gândeşte poetic. Lasă-ţi deoparte priceperea la silogisme; cântecul lasă-l să-ţi fie mod de viaţă. Treci de la intelect la intuiţie, de la cap la inimă, pentru că inima e mai aproape de mistere. - Osho

vineri, 30 august 2013

Karezza ca tratament al ejaculării precoce

Karezza constituie o manieră specifică de a face dragoste, care presupune amplificarea răbdării şi a controlului dorinţei şi energiei sexuale. Este un exerciţiu eficient care necesită o "colaborare" între cei doi iubiţi şi multă înţelegere. Tehnica se realizează în mai multe etape care decurg firesc una din cealaltă, fiecare cu o durată de minim o săptămână.
Etapa I: NEMIŞCAREA
După preludiu, atunci când femeia este suficient de excitată, iubitul o va penetra lent, fără grabă, după care amândoi vor rămâne imobili, fără a se mişca în vreun fel. Vor rămâne astfel îmbrăţişaţi, respirând lent şi profund, mângâindu-se reciproc cât mai tandru şi plini de iubire, până când bărbatul va ieşi din erecţie. Se reia apoi preludiul şi după ce va apărea o nouă erecţie, bărbatul o va penetra din nou pe iubita sa după care va rămâne iarăşi în imobilitate până la dispariţia erecţiei. Se reia acest proces de 4-5 ori, apoi cei doi se vor opri, vor realiza postludiul şi astfel vor încheia cu succes fuziunea amoroasă fără ca bărbatul să ejaculeze.
Acest exerciţiu este un mod foarte eficient de "acomodare cu intimitatea" şi cu starea de excitare puternică specifică începutului actului amoros, şi de aceea poate fi aplicată şi în momentele de început ale unei relaţii sexuale, atunci când bărbatul nu controlează potenţialul sexual. Pentru a "învinge" ejacularea precoce, această metodă trebuie să fie aplicată de fiecare dată când cei doi iubiţi fac dragoste, timp de 1-2 săptămâni. Este indicat ca, dacă este posibil, să existe cel puţin 3 interacţiuni pe săptămână în această perioadă.
Etapa a-II-a: CONTRACŢIILE
După scurgerea celor 1-2 săptămâni, se va introduce un element nou: după penetrare şi petrecerea câtorva minute în imobilitate, ambii iubiţi încep să contracte şi să relaxeze ritmic muşchii sexuali (femeia muşchii vaginali, iar bărbatul muşchii de la baza penisului). Contracţiile muşchilor de la baza pelvisului ajută foarte mult în controlul potenţialului sexual şi controlul ejaculării. Contracţiile muşchilor vaginali pot provoca o erecţie prelungită şi senzaţii foarte plăcute de plăcere. Dacă plăcerea creşte prea mult şi apare pericolul ejaculării, atunci ambii iubiţi opresc contracţiile, până când pericolul trece şi contracţiile pot fi reluate fără probleme. Această etapă este bine să dureze cel puţin o săptămână.
Etapa a-III-a: MIŞCĂRILE LENTE ŞI CONTROLATE
În această etapă, după câteva minute de imobilitate şi alte câteva minute de contracţii, cei doi pot începe să se mişte lent, oprindu-se însă din când în când, mai ales atunci când simt că problema controlului ejaculării apare. Gradat, se trece la mişcările mai ample, specifice actului amoros obişnuit, stopându-se imediat ce se ajunge la un grad de excitare prea mare.
Practicând karezza se va ajunge la un control foarte bun al ejaculării, care va fi un pas important în aplicarea cu succes a continenţei sexuale.
OBSERVAŢII
Dincolo de caracterul terapeutic al său, această metodă este un bun prilej de acomodare şi de îmbunătăţire a comunicării între iubiţi. Diminuarea stimulării sexuale şi exprimarea iubirii prin intermediul mângâierilor  va face ca accentul să fie pus preponderent pe latura afectivă a relaţiei, ceea ce va rafina foarte mult iubirea, iar cei doi pot ajunge la o împlinire sufletească foarte mare. Singura condiţie care trebuie îndeplinită este însă RĂBDAREA, atât din partea bărbatului, cât şi din partea femeii. Abţinerea de la ejaculare poate cu uşurinţă să refacă potenţialul sexual şi să confere bărbatului în timp o bună sănătate fizică, psihică,  şi mentală. Mai mult decât atât fuziunile amoroase vor fi mult mai împlinitoare, deoarece vor dura mai mult, putând ajunge, în cazul unei continenţe perfecte, la ore şi ore în şir.
Pe măsură ce se ajunge la un control mai bun al senzaţiei de excitare, se sesizează faptul că acesta era substratul care conducea la ejacularea prematură. Nu este atât o problemă de stimulare a unor terminaţii nervoase, cât mai ales una emoţională. Teama de a nu respins, ori de a nu fi la înălţime, lipsa de iubire şi de înţelegere în cuplu (resimţită mai ales de bărbat) sau pur şi simplu stresul acumulat din alte direcţii, sunt tot atâtea cauze ale ejaculării precoce. O dată înţelese aceste aspecte, rezolvarea problemei rămâne o chestiune de timp, mai ales dacă se va aplica perseverent KAREZZA, precum şi celelalte metode pe care le vom prezenta.

http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?item=3060&lang=RO

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...