Renunţă la mintea care gândeşte în proză; trezeşte alt gen de minte care gândeşte poetic. Lasă-ţi deoparte priceperea la silogisme; cântecul lasă-l să-ţi fie mod de viaţă. Treci de la intelect la intuiţie, de la cap la inimă, pentru că inima e mai aproape de mistere. - Osho

luni, 16 aprilie 2012

Masturbarea femina si masculina


Pana nu demult acest subiect, masturbarea era considerat tabu iar referirile la masturbare se faceau eufemistic sub denulirea de "abuz de propria persoana", "joc cu sine insusi", "viciu solitar". Multi copii au aflat, fara ca totusi sa ia in consideratie, care sunt consecintele negative si pericolele acestei practici. Masturbarea cu ejaculare (descarcare) a cauzat adesea adevarate nevroze.

Nuanta de "pacat" sau "vina" care este asociata actului masturbarii cu ejaculare (descarcare) poate produce un gen de emotie precipitata sau stranie senzatie de frenezie, similara aceleia resimtite in cazul comiterii unei crime condamnabile. Teama poate avea atunci un efect excitant imediat, insa consecinta pe tremen lung a senzatiilor de teama este distrugatoare prin procesele de rezonanta profund nocive pe care aceasta stare le declanseaza in fiinta noastra cu anumite energii subtile distructive din Macrocosmos.


In ultimii ani a aparut tendinta de a trata deschis problemele legate de sexualitate. Ceea ce era denimut "viciu solitar" acum devine pentru unii o forma de "terapie, "un mod de a face dragoste".


Invataturile orientale arata ca trebuie sa se realizeze o distinctie clara intre
masturbarea la femeie, masturbarea la barbat si cea reciproca ce este realizata fara ejaculare, intre un barbat si o femeie care se iubesc. In acest din urma caz ea nu mai este considerata masturbare in sine, fiind categorisita ca preludiu.

Masturbarea la barbat


Atat invataturile taoiste cat si cele tantrice sunt in unanimitate impotriva practicii masturbarii cu ejaculare la barbat. Ele considera ca "sperma este cea mai pretioasa bogatie a unui barbat" si din acest motiv ea nu trebuie niciodata risipita prin ejaculare.


Studiile medicale pe de alta parte afirma faptul ca ejacularea acestei esente vitale in cazul unui barbat care inca nu a ajuns la maturitate poate fi in detrimentul sanatatii sale, ca urmare a eliminarii unor importante substante din organism. Conform cu Chakra Samhita "daca un tanar ale carui substante corporale nu sunt inca complet formate practica masturbarea, el este in pericol de a-si pierde in scurt timp puterea si vitalitatea. Daca el continua aceasta practica, organismul lui va fi foarte slabit, iar organele interne vor fi destul de afectate. Aceste efecte au loc in special pana la varsta de 16 ani cand organismul barbatului este complet format."


Desi autosatisfacerea cu ejaculare poate avea un efect excitant imediat, beneficiul pe termen lung al masturbarii este complet nul. Prin masturbare cu ejaculare rezervele fizice de sprema ale barbatului se epuizeaza in mod inutil, fara a exista posibilitatea ca ele sa se refaca (nu exista posibilitatea de a compensa eupizarea acestor rezerve prin absorbtia fluidelor vitale sau a energiilor de la femeia iubita). Orice forma de placere care apare in acest caz este de scurta durata, fara a avea suportul unei fericiri impartasite in doi si al unui schimb profund si binefacator de energii.


In cazul practicii continentei sexuale, masturbarea fara ejaculare este o forma de explorare a propriei sexualitati, nedaunatoare pentru organism. In plus ea faciliteaza controlul asupra impulsului de a ejacula. Aceasta practica dezvolta constientizarea intrrelatiilor dintre respiratie, gandire si emiterea spermei. Toate acestea daca se opresc aici si nu apare niciodata ejacularea contribuie gradat, din plin , la crearea unei increderi temeinica in propria capacitate sexuala. Familiarizarea atenta a barbatului cu stagiile excitarii ce preced ejacularea il poate invata intr-o anumita masura cum sa ajunga la controlul asupra sexualitatii sale.


Masturbarea la femeie


Masturbarea fara descarcare la femeie este un fenomen total diferit prin efectele sale de masturbarea cu ejaculare la barbat.Diferenta fundamentala este data de cantitatea aproape nelimitata de esenta YIN (-) existenta la femeie in comparatie cu esenta YANG (+) finita care se gaseste in sperma la barbat. Organismul feminin in cazul masturbarii fara descarcare este revigorat iar esenta YIN(-) este amplificata. Deasemenea femeia poate obtine controlul asupra reflexelor sale sexuale , putand ca atunci cand face dragoste cu continenta sa atinga stari prelungite si multiple de orgasm fara descarcare.Sursa: Masturbarea

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...