Renunţă la mintea care gândeşte în proză; trezeşte alt gen de minte care gândeşte poetic. Lasă-ţi deoparte priceperea la silogisme; cântecul lasă-l să-ţi fie mod de viaţă. Treci de la intelect la intuiţie, de la cap la inimă, pentru că inima e mai aproape de mistere. - Osho

vineri, 1 aprilie 2011

Iubirea fata de partener si fata de cei din jur          Pentru a fi doar Iubire, e util sa va iubiti pe voi insiva, sa va acceptati asa cum sunteti, cu toate defectele. Dupa ce Sunteti Iubire, puteti oferi iubire si nu iluzia iubirii. Ma refer la iluzia iubirii, care este tot ce se traieste acum in jurul nostru. 
         Ca sa intelegeti mai bine, ma refer la toate atasamentele, la toate dorintele pe care le avem fata de ceilalti. Adica cerem sa fim iubiti si apoi sa iubim, cerem sa ni se indeplineasca anumite conditii si numai dupa aceea sa oferim si noi ceva, in caz ca nu vom uita pe parcurs . Adevarat,  cerem tot si nu oferim nimic. E atat de simplu sa joci acest rol, al acestei lumi egoiste, dar pe zi ce trece te simti tot mai singur si mai gol, incat ajungi sa nu iti mai doresti sa primesti si sa oferi iubire; aici multi renunta, unii se vor multimi doar cu ceea ce primesc -placeri materiale, altii vor renunta la aceasta viata, insa putini sunt cei care continua sa caute iubirea Adevarata.


         Iubirea Adevarata este acea iubire in care doar oferim dragostea noastra, fara conditii, fara egoul mintii, fara dorinte, fara minciuni. In acele moment daruim doar puritatea sufletului nostru, daruim doar iubirea fata de Adevar, daruim doar ceea ce e real. 

         Sufletul e cel care ne indeamna sa facem acest lucru, dar oare cat timp ii oferim, oare cata credibilitate ii oferim, la asta se refera si in biblie “binecuvantati sunt cei care cred, fara sa vada”. Intuitia e singura care ne indeamna sa mergem mai departe si daca reusim asta vom cunoaste cu adevarat iubirea, iubirea divina, iubirea neconditionata.
Descoperiti ca daruind iubire, de fapt va oferiti libertate. Intelegeti ca prin iubire ii oferiti celuilalt sansa sa faca ceea ce simte ca este necesar experinetei sale, alegerea ii apartine celuilalt in intregime. Daca il iubiti nu incercati sa ii impuneti ceva, nu incercati sa il schimbati, conform perceptiei pe care o aveti despre partenerul vostru, sau despre lume si viata. Nu incercati sa ajustati persoana de langa voi pe ici pe colo, pentru a corespunde anumitor sabloane, nu procedati cum face lumea. Cand iubiti nu impuneti conditii, acceptati persoana asa cum este. Incercati sa intelegeti ca nu va priveste ceea ce face celalalt.
        Daca gelozia dispare, iar iubirea totusi ramane, atunci viata voastra are ceva care merita pastrat.

        Cand imparti fericirea cu altii, cand daruiesti, nu astepti nici macar multumire. Prin aceasta daruire, nu te inchizi cu celalat ca intr-o inchisoare ci pur si simplu daruiesti pentru ca esti plin, daruirea e o necesitate.
In cazul in care a aparut iubirea, e de fapt acceptarea celuilalt care a acceptat iubirea ta, a acceptat darul tau. Acceptarea celuilalt te-a eliberat, ti-a permis sa reversi iubirea asupra ei/lui. Si cu cat impartasesti, cu cat daruiesti mai mult celuilalt, cu atat esti mai bogat sufleteste. Daruind astfel, vei intelege ca nu pierzi nimic, deci cu cat credeai ca pierzi, mai mult viata isi va revarsa asupra ta prosperitatea, astfel iti vei darui primaveri cum nu ti-ai fi inchipuit. NAMASTE!Trimiteți un comentariu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...