Renunţă la mintea care gândeşte în proză; trezeşte alt gen de minte care gândeşte poetic. Lasă-ţi deoparte priceperea la silogisme; cântecul lasă-l să-ţi fie mod de viaţă. Treci de la intelect la intuiţie, de la cap la inimă, pentru că inima e mai aproape de mistere. - Osho

miercuri, 29 octombrie 2014

Crearea unei relatii puternice - Inceputul






V-ati judecat vreodata ca fiind gresiti pentru ca nu ati putut face o relatie sa functioneze? Dar daca voi doar nu ati avut informatii exacte si instrumente practice pentru a crea relatia dorita? Cei mai multi dintre noi nu au primit setul de abilitati necesare pentru a crea o relatie puternica, probabil pentru ca nu exista nimeni imprejur care sa stie de fapt cum sa creati unul!
Gary Douglas, fondatorul Access Consciousness, spune: "O relatie ar trebui sa fie ceva ce apare pentru ca o persoana poate adauga ceva la viata ta. Acea persoana ar trebui sa fie cineva care te va onora sa fii cine esti." Intr-o relatie puternica, "niciunul dintre voi nu este impiedicat de catre celalalt si amandoi sunteti promovati ca individualitati pentru un potential mai mare."
Retineti ca o relatie nu este despre a gasi pe cineva care sa va completeze sau pe cineva care va fi un proiect pentru voi. Este despre adaugarea la viata ta fara nevoia de cineva care sa schimbe cine este.
Access are multe instrumente pe care le poti folosi pentru a crea acel tip de relatie care stii ca poate fi posibila, dar nu ai fost in masura sa o realizezi.
Iata cateva idei pentru atunci cand considerati ca incepeti sa creati o relatie:

1. Renuntati la ideea ca exista un sex "opus", si folositi in schimb celalalt sex.
Cand folosim un cuvant precum "opus", noi trebuie sa intram intr-un soi de mentalitate de tip noi sau ei. Este ca intr-un meci de fotbal; tu identifici si ridici moralul unei echipe si o huidui pe cealalta. Poti vedea cum acest lucru ar putea crea dificultati intr-o relatie? Cand te gandesti la barbati si la femei ca fiind celalalt sex, nu e nevoie sa-i transformi in dusmani.
Iata inca un mod prin care acest sfat este de ajutor. Ca si fiinta infinita, noi am fost si am facut totul. Asta inseamna ca fiecare dintre noi a fost un barbat si o femeie, si inca purtam caracteristicile amandurora. Daca aveti judecati despre "sexul opus", veti aplica aceste judecati voua insiva si partenerilor vostri, atunci cand ei afiseaza caracteristicile pe care voi le asociati cu acel sex.
2. Nu cautati un print fermecator care sa va salveze, sau o printesa care sa va gaseasca perfect si sa fie la cheremul vostru.
Cand suntem in cautarea unui personaj de poveste, nu putem vedea sau aprecia partenerii potentiali pentru ceea ce sunt. Mai mult decat atat, daca iti proiectezi fantezia pe un nou partener, tu asiguri un dezastru. A fi dispus sa ai pe cineva in viata ta, si a-i aprecia pentru ceea ce sunt de fapt, este crucial pentru crearea unei relatii de succes.
3. Vorbind despre a crea - stii ca tu creezi o relatie, nu se intampla pur si simplu.
Cei mai multi dintre noi intra in relatii, apoi stau pe spate cu speranta ca asta e tot ce trebuie sa facem. Ne gandim la relatii ca la ceva ce ar trebui "sa se intample pur si simplu". Asta este alta fantezie. Relatiile au nevoie sa fie create zi de zi. Daca veti distruge si ne-crea relatia voastra in fiecare zi, veti crea un spatiu in care puteti crea acel tip de relatie pe care o doriti cu adevarat.
4. Nu lasa ca ideile altora despre relatii sa iti dicteze ce sa alegi.
Ati cumparat punctele altora de vedere cum ca o relatie trebuie sa arate intr-un anumit fel?
Ati cumparat ideile ca "iubirea" inseamna ca sunteti "uniti la nivelul soldului si ca impartiti totul"? Probabil ati adoptat credinta ca toate relatiile bune sfarsesc prin casatorie si monogamie. Sunteti dispusi sa creati o relatie care este diferita decat a oricarui altcuiva? Nu exista nici un fel bun sau rau in care ar trebui sa arate o relatie, ci doar un mod care functioneaza sau nu functioneaza pentru tine. Daca aveti claritate de la inceput despre ce fel de relatie ati vrea sa creati, atunci aveti o sansa mult mai mare de succes.
5. Fiti clari cu privire la ce tip de partener v-ar placea.
Poate fi foarte folositor sa faceti o lista cu ce caracteristici v-ar placea la un partener, precum si o lista cu ceea ce nu functioneaza pentru voi. Asta nu va garanteaza succesul, dar este un element folositor. Un lucru pe care listele il pot face, este de a va impiedica sa fiti orbiti. Ideea ca "dragostea invinge totul" este absurda. Nu va face un alcoolic sa renunte la bautura, sau o persoana deprimata sa fie fericita.
6. Uitati-va dupa compatibilitatea vibrationala.
Putem intalni o persoana care pare sa implineasca lista noastra, dar sa nu ne simtim confortabil cu ei. Compatibilitatea vibrationala este o calitate energetica, cea in care este usor sa fii cu alte persoane; exista un sentiment de pace si posibilitate. Acest lucru nu este ceva ce poti cuantifica, dar veti sti, daca sunteti dispusi sa fiti constienti de aceasta.
7. Nu cautati pe cineva care sa fie totul pentru voi.
Nimeni nu poate, nici macar sa incerce, sa fie tot ceea ce are nevoie alta persoana. Multi oameni fac greseala de a crea un soi de cocon in jurul lor si al partenerului lor, creand o mica lume insulara care rareori dureaza mult timp. Puteti contribui fiecare fara a incerca sa fiti totul pentru celalalt. Asta incurajeaza relatia sa includa alte persoane si sa se extinda in moduri creative.
8. Nu cautati pe cineva care sa fie de acord cu voi asupra oricarui lucru.
Daca te onorezi pe tine si pe celalalt, atunci vor fi situatii in care tu si partenerul tau veti avea diferite puncte de vedere. Daca credeti ca asta semnaleaza un fel de esec al relatiei sau al partenerului, puteti incepe sa va schimbati sau sa le cereti lor sa se schimbe in ceva ce ei nu sunt. Daca sunteti dispusi sa fiti de acord sau sa nu fiti, puteti evita o multime de drame/traume inutile.
Acesta este doar inceputul calatoriei pentru a crea o relatie puternica. Cu toate acestea, daca sunteti dispusi sa folositi aceste sfaturi si acest mod diferit de abordare al relatiilor, sunteti pe drumul catre un start minunat!
Gary Douglas
http://access-consciousness-blog.com/
Sursa imagine: www.romanyrivers.com
Traducere: Cristina Ciobanu
http://www.astrocafe.ro/articole/articole-20/articol-crearea_unei_relatii_puternice_inceputul-4676

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...