Renunţă la mintea care gândeşte în proză; trezeşte alt gen de minte care gândeşte poetic. Lasă-ţi deoparte priceperea la silogisme; cântecul lasă-l să-ţi fie mod de viaţă. Treci de la intelect la intuiţie, de la cap la inimă, pentru că inima e mai aproape de mistere. - Osho

marți, 23 septembrie 2014

TEHNICI PENTRU TRANSFORMAREA ENERGIEI SEXUALE

 

Imagine


Tehnicile de astazi se adreseaza unei categorii foarte restranse de oameni, de aceea, consider ca este necesar sa vorbesc intai despre categoria de oameni carora le sunt adresate si abia dupa aceea despre tehnicile in sine.
Din cauza unor bariere fiziologice si psihologice despre care nu este locul si nici cazul sa vorbesc prea mult, unii dintre voi nu vor putea intelege nici macar din punct de vedere teoretic aceste notiuni. Altii vor considera ca le-au inteles, apoi le vor pune de cele mai multe ori gresit in practica. Numai un numar foarte restrans de oameni va putea intelege partial aceste notiuni, iar in momentul in care vor pune in practica aceste tehnici se vor lovi, chiar si ei, de foarte multe probleme. Trebuie sa intelegeti inca din start ca numai prin efort se pot face progrese si ca modul nostru de viata nu poate fi schimbat atat de usor precum credem. Sunt anumite legi care impiedica omul sa treaca de aceste bariere si nu ne vom convinge de acest lucru pana cand nu vom incerca efectiv sa dam nastere unei schimbari.
Am in minte o scena tipic romaneasca: dupa un post indelungat, aflandu-se in zilele de sarbatoare, unii oameni mananca pana nu mai pot, apoi ajung la spital. Orice om intreg la minte isi da seama ca asa ceva este o nebunie, insa foarte putini oameni vad ca intr-un mod asemanator ne comportam atunci cand vine vorba despre viata noastra erotica. Cel care se abtine o perioada, strange energie, apoi o risipeste in cele cateva secunde de orgasm nu face altceva decat sa dea cu piciorul oricarei sanse de a-si intelege vreodata propria sexualitate. Este ca si cand un om ar munci o luna intreaga, iar banii pe care i-ar castiga i-ar cheltui in cateva ore pe bautura.
Unii prefera sa faca sex ”asa cum a lasat Dumnezeu” si spun ca nu vor in ruptul capului sa intervina in aranjamentele create de natura. Numai ca Dumnezeu a lasat sexul pentru imperechere, nu pentru placere, deci cei care fac sex de placere cumva se pacalesc singuri cand spun ca respecta voia lui Dumnezeu. Da, daca ar face sex doar atunci cand fac copii, ar fi altceva, insa cine face sex doar pentru a face copii?
In realitate, este vorba de o slabiciune pe care oamenii o au fata de sex. Atractia fata de o persoana de sex opus este aproape imposibil de stapanit daca persoana respectiva corespunde cu preferintele noastre erotice. Si chiar daca ne stapanim pentru ca ”nu se cade sa ne comportam ca animalele”, mintea lucreaza in continuare si viseaza la scene erotice cu acea persoana.
Mai sunt acei oameni care au o ”viata sexuala” normala, in sensul ca traiesc in cuplu cu o anumita persoana si intretin regulat raporturi sexuale. In acest caz, interesul pentru persoana respectiva scade simtitor o data cu trecerea anilor, apoi se ajunge la o mecanicitate foarte mare a actului erotic. Ulterior, ambii ”parteneri” incep sa devina interesati de alte persoane, unii dintre ei isi gasesc un alt ”partener”, de care, desigur, se plictisesc din nou dupa o perioada de timp, in timp ce altii prefera sa traiasca o viata plina de frustrare alaturi de ”partenerul” actual si de aici stari de nervozitate, suparari, tachinari – momente jenante in care de cele mai multe ori victimele adevarate sunt copiii.
Printre acesti oameni, exista cativa, un numar foarte redus, care vor sa inteleaga in ce consta atractia fata de persoanele de sex opus. V-ati pus vreodata intrebarea ce este de fapt atractia pe care o simtiti fata de un alt om? V-ati intrebat vreodata daca exista instrumente necesare pentru a intelege pe deplin in ce consta aceasta atractie?
Cei care urmeaza o cale religioasa inteleg cumva ca sexul in stare naturala constituie o piedica in cunoasterea spirituala. Sexualitatea, este adevarat, ne transforma din oameni in animale. Atractia fata de o persoana de sex opus este in mare parte biologica si absolut non-logica: mintea efectiv o ia razna. Vedem pe la televizor cazuri de persoane cu o pozitie sociala buna, cu un stil de viata curat, care o iau efectiv razna cand li se ofera o partida de sex.
Oamenii au cautat prin tot felul de mijloace sa ascunda in vreun fel sau altul atractia unora fata de ceilalti. Daca te intalnesti cu un om, il privesti in ochi numai cateva secunde. Aceasta este o conventie unanim acceptata, pentru ca daca il privesti in ochi mai mult de zece secunde celalat se simte agresat. Ati vazut ce se intampla? Numai iubitii au voie sa se priveasca in ochi timp indelungat. Daca nu ai o relatie de iubire cu un om si il privesti in ochi mai mult timp decat este permis, s-ar putea ca acel om sa devina foarte iritat, poti sa iei chiar bataie. Asa ceva este interzis.
Din cauza acestei temeri constante de a nu mai putea reactiona normal in anumite circumstante, s-au facut tot felul de demersuri pentru a evita atractia erotica. Oamenii si-au tocit intentionat simturile prin tot felul de metode. Ia ganditi-va cat de neplacut ar fi sa te afli in casa unui prieten, de exemplu, si sa te trezesti ca intre tine si mama lui se naste o atractie erotica greu de stapanit. In concluzie, oamenii au fost nevoiti sa inventeze tot felul de bariere de natura sociala pentru a evita aceste momente jenante, dar per ansamblu s-a platit un pret mare: s-a pierdut intuitia naturala in ceea ce priveste alegerea ”partenerului”. Asa s-a ajuns la anomalii in care majoritatea oamenilor ar vrea in zilele noastre sa faca sex cu Madonna sau cu Brad Pitt.
Spuneam ceva mai sus ca aceste tehnici de meditatie sunt doar pentru cei care vor sa-si inteleaga propria natura erotica. Nu este deloc simplu. Mii de ani femeile au fost obligate sa-si ascunda latura erotica a fiintei si sa-si distruga prin aceasta propria feminitate. Barbatii le-au fortat sa-si ascunda erotismul din frica de a nu-si pierde propria lor identitate de barbati. Oricat de credincios s-ar considera un barbat, in momentul in care o femeie il doreste, credinta lui se clatina. De aceea, in frica lor, sfintii le-au considerat pe femei mesagerele diavolului, neintelegand misterul care se ascunde in faptul ca femeia, printr-un simplu gest pe care il face atinge in barbat un punct atat de sensibil, incat el cade prada farmecelor ei: iata ceva cu adevarat demn de studiat de catre cineva care se afla pe o cale spirituala. Daca toata credinta ta se ruineaza in prezenta zambetului unei femei, atunci e cat se poate de clar ca merita sa depui efort pentru a intelege in ce consta zambetul acelei femei.
Tantra a fost prost inteleasa. Cei mai multi considera ca tantra indeamna oamenii sa se impreuneze fara discernamant. As spune ca in realitate este exact invers: tantricul adevarat nu mai este deloc interesat de sex, iar iluminatul nu mai cauta nici macar o relatie. Retineti, va rog, acest lucru pe care nu l-au spus prea multi: tantra te scapa de dorinta sexuala, nu te face sa devii mai dependent de sex. O data ce ai inteles care este adevarata ta natura erotica, depinde de tine daca vrei sa mai intretii relatii erotice cu o femeie sau daca nu vrei sa mai intretii nici un fel de relatie erotica cu nimeni. Acest lucru nu mai este ceva absolut necesar, asa cum se intampla in cazul oamenilor obisnuiti.
Ia intrebati-va o clipa, v-ar placea sa nu mai doriti relatii cu persoane de sex opus? Majoritatea ar raspunde ca nu si-ar dori asa ceva. In realitate exista un atasament la nivel psihologic fata de relatiile sexuale, o slabiciune fata de persoanele de sex opus, slabiciune fara de care omul s-ar simti pierdut. Cei mai multi barbati se definesc prin insasi sexualitatea lor pe care si-o manifesta in diferite moduri, de la tricoul mulat si lantul de aur gros agatat la gat, pana la sensibilitatea poetica si charmul personal care il fac pe un barbat adevarat sa fie atragator. Ati renunta la asa ceva?
Oare o femeie ar renunta la farmecul ei (daca il are)? Ar renunta la ideea de a fi frumoasa, de a atrage privirile celor din jur ? Ar renunta la dorinta de a avea un copil? Sigur ca nu, de ce ar face asa ceva?
Vedeti voi, viata pare foarte frumoasa atata timp cat te consideri atragator si vezi un sens in asta, insa ea incepe sa-si piarda din acest farmec in momentul in care visul frumos se risipeste si lasa realitatea sa se intrevada. Daca privim cu atentie, observam cum natura isi rezolva pur si simplu problemele cu ajutorul nostru si pentru asta e dispusa sa ne ofere o mica portie de magie. Iar magia se risipeste o data ce scopul este atins: imediat dupa orgasm si ejaculare, realitatea te loveste brusc. Femeia minunata pe care tocmai o strangeai in brate cu cateva clipe mai devreme si pentru care ti-ai fi dat viata se transforma dintr-o data intr-o femeie obisnuita. Nu mai exista atractie, magia isi pierde puterea.
Omul inteligent intelege din prima cercul vicios al atractiei sexuale. Energia se strange, iar dincolo de un anumit prag, incepe sa se faca simtita: magia incepe sa apara. Dintr-o data devii mai atent fata de persoanele din jurul tau, mai deschis, glumesti mai mult, esti mai viu. Apoi, jocul erotic reincepe, se ajunge din nou la orgasm, apoi la ejaculare, si magia iarasi dispare. La oamenii care au o relatie stabila, sexul se face din obisnuinta, magia nici nu mai apare de data asta. Nici nu te-ai umplut bine cu eneregie ca te si golesti. Te-ai gandit vreodata ca daca te abtii de la relatii sexuale s-ar putea ca sotia ta pe care o cunosti de treizeci de ani sa para din nou foarte, foarte atragatoare? Asa se intampla, pentru ca totul este pana la urma un joc al energiilor.
Un lucru este clar, pentru a-ti putea studia comportamentul sexual, trebuie sa dispui de energie, iar acesta este un lucru foarte dificil, fiindca energia sexuala in exces preseaza foarte tare, iar in final cedezi, uiti complet de studiu si de meditatie si te cufunzi intr-un alt act sexual care dupa ce se consuma te va face sa o iei de la capat. Sau daca totusi, prin vointa, refuzi sa ai un contact sexual, subconstientul va lucra noaptea pentru tine, iti va afisa in minte filme erotice si in pana la urma vei ejacula.
Corpul femeii este diferit de cel al barbatului din acest punct de vedere. La femei, pentru ca structura pe care o au este diferita, energia nu tinde sa explodeze. Spre deosebire de barbati, femeile au nevoie de sex numai in anumite perioade, dar daca femeia nu beneficiaza de afectiune si nu este iubita in perioadele in care are nevoie, energia sa erotica va stagna. Si pentru ca energia, prin natura ei, nu poate ramane pe loc, daca nu se poate rafina, in mod sigur poate trece pe o frecventa inferioara. Femeia va ramane in acest caz ”pe loc” din punct de vedere spiritual, viata ei devenind cu timpul, din ce in ce mai banala, iar la final se va ajunge la o tocire a simturilor si nu-si va mai dori aproape deloc afectiune, ca sa nu mai vorbim despre contacte sexuale, pe care le va evita pe cat posibil. Impreuna cu aceste lucruri pot aparea tulburari fizice, depresii prelungite s.a.m.d.
S-a pus de multe ori intrebarea ce se intampla cu surplusul de energie. Exista tot felul de pareri legate de abstinenta. Unii sustin ca abstinenta prelungita ar face rau organismului, altii sustin ca dimpotriva, o pauza prelungita ar ajuta foarte mult organismul.
Continenta, care reprezinta practica prin care o persoana poate intretine raporturi sexuale avand orgasm, dar fara a ejacula a aparut tocmai pentru acei oameni care nu vor sa practice abstinenta, vor sa aiba o viata erotica normala, dar totodata sa poata studia fenomenul. S-a demonstrat ca prin anumite practici, surplusul de energie erotica se poate transforma in altfel de energie, beneficiind si de placerea unui act sexual implinit, dar totodata eliberandu-se presiunea erotica simtita.
Daca privim cu atentie, vom observa ca ejacularea este mai mult o problema psihologica si mai putin una fizica (s-a observat ca persoanele care depun un efort intelectual puternic simt mai rar nevoia de a face sex). Asadar, fiind in mare parte o problema psihologica, inseamna ca o buna educatie din acest punct de vedere va poate ajuta sa intelegeti in profunzime fenomenul erotic.
Tehnici exista, insa cea mai eficienta tehnica in acest caz este educarea propriului psihic. Iar aceasta educare nu se poate face decat printr-un studiu de sine foarte riguros. Retineti, va rog, urmatorul aspect, dependenta fizica de ejaculare depinde de doi factori: de educatia pe care noi insine ne-am creat-o de-a lungul timpului si de profunzimea intelegerii atractiei erotice fata de o alta persoana. Cu cat suntem mai atenti la acesti factori, cu atat vom putea deveni mai putin dependenti de nevoia de a ejacula.
Unde se ajunge prin treaba asta? Numai atunci cand dispuneti de energie, puteti studia fenomenul. Dupa ce energia a fost risipita, studiul este de prisos.
Am sa va spun cum putem trata cu acesti doi factori: trebuie sa intelegeti ca nevoia de a face sex se afla in primul rand in minte. Noi credem in mod eronat ca dorinta se afla in corp, insa de cele mai multe ori ea se afla in minte. In concluzie, o observare a gandurilor care apar chiar in momentul care precede umplerea rezervorului de energie si implicit, aparitia interesului fata de sex ajuta foarte mult.
Din pacate, societatea in care traim este una cu influente preponderent erotice, asa ca majoritatea oamenilor au fost educati sa se gandeasca aproape necontenit la sex. Trebuie sa va puneti serios problema cat la suta din ceea ce ganditi este nevoie autentica si cat la suta este obisnuinta. Sunt oameni care daca nu fac o saptamana sex isi inchipuie ca au probleme de sanatate si ca ar trebui sa consulte un medic.
In ceea ce priveste cel de-al doilea factor, se poate trata cu el intr-un singur mod: prin aprofundarea si patrunderea constienta in starea de orgasm (atunci cand orgasmul apare). Oamenii strang energie cateva zile pentru un orgasm, iar orgasmul dureaza cateva secunde, asa ca este aproape imposibil sa studiezi ce se intampla cu mintea si cu corpul in acele momente. Asadar, trebuie folosite niste metode prin care orgasmul va dura o perioada mai lunga de timp, astfel incat sa poata fi studiat. Iar daca ejacularea va deveni un act de vointa, prin numarul mai mare de orgasmuri creste posibilitatea de a intelege acest fenomen care la omul obisnuit capata valente cu tenta mistica.
Voi mentiona in cele ce urmeaza cateva metode fizice care va pot ajuta la studiul propriului sistem erotic, cu precizarea ca pentru continenta (actul sexual cu orgasm, fara ejaculare si cu transformarea energiei sexuale) nici un fel de metoda fizica nu poate substitui experienta dobandita in urma tratarii cu seriozitate a celor doi factori despre care am vorbit mai sus:
1 – mentineti atentia focalizata pe punctul aflat cu doua degete mai sus de sex. Cel mai probabil veti simti anumite furnicaturi si o incalzire in acest punct. Ramaneti cu atentia focalizata aici, cautand sa simtiti propriile vibratii erotice;
2 – aflandu-va fata in fata, plimbati-va cu atentie privirea pe corpul gol al persoanei iubite, observand cum imaginatia face planuri pentru ceea ce va urma;
3 – nu faceti niciodata dragoste atunci cand nu simtiti cu tot corpul ca trebuie sa faceti asta. Este mai bine sa intelegeti ca nu are rost sa va siliti propriul organism atunci cand el nu simte nevoia. Luati o pauza de cateva saptamani, timp in care trebuie oprit orice fel de contact erotic cu persoana iubita (sau cu alte persoane);
4 – incepeti actul erotic usor si nu va grabiti. Nu mentineti starea de bine doar in jurul organelor genitale: cautati sa raspanditi aceasta stare in tot corpul;
5 – Cand simtiti ca orgasmul incepe sa se apropie (chiar la inceput, nu in clipa in care nu se mai poate face nimic), luati o pauza, timp in care veti putea sa va priviti iubitul sau iubita, eventual sa o imbratisati;
6 – Asezat pe sol, cu coloana vertebrala dreapta, imaginati-va in centrul coloanei vertebrale un fir argintiu care pleaca de la baza coloanei vertebrale si iese prin crestetul capului. Imaginati-va cum energia voastra erotica urca prin acel fir argintiu si pe masura ce urca devine din ce in ce mai rafinata.
7 – Contractati rectul timp de cateva secunde, apoi relaxati-l. Faceti acest exercitiu 20 – 30 de minute pe zi, timp de sase luni sau un an. In acest fel puteti obtine un control marit al muschilor care in mod normal fac imposibila oprirea ejacularii.
sursa : http://www.joculrealitatii.com/tehnici-pentru-transformarea-energiei-sexuale.html

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...