Renunţă la mintea care gândeşte în proză; trezeşte alt gen de minte care gândeşte poetic. Lasă-ţi deoparte priceperea la silogisme; cântecul lasă-l să-ţi fie mod de viaţă. Treci de la intelect la intuiţie, de la cap la inimă, pentru că inima e mai aproape de mistere. - Osho

marți, 1 octombrie 2013

De unde vine furtuna din paradis?



 E ceva mai dureros şi mai frustrant decât să te cerţi cu partenerul tău romantic şi să nu fii capabil să te opreşti din a spune lucruri dureroase? Probabil că ai avut o experienţă în care te-ai trezit înfierbântat de propriile tale cuvinte, pe care le priveai neputincios ieşindu-ţi din gură, ca şi cum n-ar fi fost ale tale. 

Ce anume a făcut să se distorsioneze fiinţa frumoasă căreia îi plăcea să exprime numai tandreţe şi adoraţie faţă de iubirea ei? Ce s-a întâmplat cu persoana minunată din faţa ta, a cărei faţă este acum schimonosită de urâţenie, în timp ce îţi răspunde cu sarcasm? Elementele pozitive au fost deturnate de "idiotul din noi" - elementele neintegrate ale umbrei psihice, faţă de care nu avem niciun control. 

Este extrem de dificil să trecem prin viaţă fără să fim deranjaţi de fiinţe care ne sunt apropiate fizic, emoţional şi psihologic. Totuşi este posibil să transformăm energia din spatele acestui deranj într-o forţă pozitivă care dă naştere conştientizării obiective şi declanşează creşterea în relaţie. Consecinţele care decurg dacă ratăm acest proces pot fi dezastruoase, periculoase chiar fizic. 

Fragment din Capitolul 7 - Reîncarnare şi identitate de gen - al cărţii Erosul Înălţător, de John Maxwell Taylor

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...