Renunţă la mintea care gândeşte în proză; trezeşte alt gen de minte care gândeşte poetic. Lasă-ţi deoparte priceperea la silogisme; cântecul lasă-l să-ţi fie mod de viaţă. Treci de la intelect la intuiţie, de la cap la inimă, pentru că inima e mai aproape de mistere. - Osho

marți, 24 septembrie 2013

Scrisoare de la o amanta fericita pentru a ajuta sotiile ratacite



Barbatii vor ca sotiile lor sa fie mame, iubite si terapeuti. Nu o mama care cearta, o mama care bate la cap sau este bagacioasa. Vreau sa spun o mama care ingrijeste, o mama care sprijina entuziast, o femeie care are o incredere neezitanta in el.
Pe idatedaily.com a fost publicata o scurta scrisoare deschisa pe care o reproducem integral in articolul de fata. Autoarea care a trimis scrisoarea catre redactia idatedaily.com solicita ca randurile sale sa fie publicate drept o modalitate de a oferi sotiilor din lumea intreaga si alte perspective asupra relatiilor lor de casnicie, perspective venind din partea unei amante. In calitate de amanta, autoarea scrisorii isi permite sa dea sfaturi sotiilor din lumea intreaga in privinta felului in care ar trebui sa isi trateze sotul. “Continutul acestei scrisori reflecta punctul de vedere al autoarei si nu reflecta in mod necesar opiniile editorilor de la iDateDaily.com”, tin sa precizeze redactorii revistei. Acelasi lucru tinem sa il precizam si noi.
Sfaturile unei amantei catre sotiile din lumea intreaga
“Sunt ceea ce majoritatea femeilor numesc femeia din umbra, distrugatoarea de familii, nenorocita… insa imi place sa ma gandesc la mine ca la un bandaj pentru relatii. Ori de cate ori sotul tau este ranit, sunt un bandaj temporar care il ajuta sa isi vindece ranile. Sunt 7 ani de cand ma intalnesc cu “Marele meu Urs” (Big Bear). El este un chirurg de succes a carui casnicie dureaza de 11 ani. El si sotia lui impart un frumos apartament de tip penthouse in faimosul Lake Shore Drive. Au doi copii in scoala primara si o bona care locuieste cu ei. Marele Urs a cumparat un apartament si pentru mine la mai putin de 3 km distanta de casa lui.
Niciodata nu m-am imaginat pe mine insami ca fiind “cealalta femeie”, mai ales pentru o perioada atat de indelungata, insa intotdeauna am avut darul de a transforma lamaile in limonada. Cu toate acestea fiind spuse, mi-am dat seama ca as putea fi de ajutor femeilor casatorite din intreaga lume care vor sa inteleaga ce ii determina pe sotii lor sa insele. Credeti sau nu, miezul problemei se afla dincolo de sex. Barbatii vor ca sotiile lor sa fie mame, iubite si terapeuti. Prin mama nu inteleg o mama care cearta, bate la cap sau este bagacioasa. Vreau sa spun o mama care ingrijeste, o mama care sprijina entuziast, o femeie care are o incredere neezitanta in el.
Si prin iubita inteleg femeia de care s-a indragostit. Presiunile societatii despre cum “ar trebui” sa fie o sotie sunt aiureli... Fii femeia de dinainte de a fi sunat clopotele de nunta. De ea s-a indragostit! Iar in cele din urma, a fi terapeutul sotului tau inseamna a-l asculta in mod activ. Nu tipul acela de “ascultare” in care el a spus ceva care te-a suparat si tu i-ai intors spatele in timp ce el continua sa-ti vorbeasca deoarece tu te gandesti la cum sa ii dovedesti ca nu are dreptate. Terapeutii sunt obiectivi si nu urmaresc niciun beneficiu indiferent de directia in care se indreapta clientul. Fii terapeutul sotului tau.
Sotia lui Big Bear este o mama exceptionala pentru copiii lor, insa pentru sotul sau este o mama groaznica, o iubita groaznica, un terapeut groaznic. Credeti sau nu, majoritatea timpului petrecut impreuna este non-sexual. Petrecem serile scufundandu-ne in jazz, la un pahar de vin, discutand stirile prezentului. Daca iti doresti acest lucru, poate fi o relatie foarte simpla... Desi pretuiesc fiecare secunda pe care o petrec cu Big Bear, stiu ca sunt doar un pansamant temporar pentru el pana cand femeia cu care s-a maritat ia decizia de a schimba.
Atunci cand ma va parasi pentru a se dedica mariajului sau in totalitate, sunt sigura ca voi da peste un alt barbat ranit, care are nevoie sa fie “vindecat” temporar. Stiu, nu este o viata prielnica pentru majoritatea oamenilor, dar pentru mine functioneaza. Iar cea mai buna modalitate de a face ca femeile asemeni mie sa dispara este sa imi urmati sfatul. Si inca un lucru: Iti dau acest sfat presupunand ca sotul tau s-a maritat cu tine fiindca de fapt te iubeste… Este important sa stii motivul (motivele) pentru care a ales sa se casatoreasca cu tine!”

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...