Renunţă la mintea care gândeşte în proză; trezeşte alt gen de minte care gândeşte poetic. Lasă-ţi deoparte priceperea la silogisme; cântecul lasă-l să-ţi fie mod de viaţă. Treci de la intelect la intuiţie, de la cap la inimă, pentru că inima e mai aproape de mistere. - Osho

duminică, 19 februarie 2012

Iubirea - miracolul de fiecare zi

Iubirea între două fiinţe umane, între un bărbat şi o femeie, reflectă, de fapt, o taină universală: atracţia şi fuziunea nesfârşită a două principii polar opuse, supremul masculin şi misterul feminin, YANG și YIN, plus și minus, solar și lunar, emisiv și receptiv. Când începi să vezi lucrurile aşa, totul capătă o altă dimensiune. Iubirea umană îşi pierde delimitările şi printr-o dilatare infinită se dizolvă ireversibil într-o iubire supraomenească. 
Din momentul când începi să intuieşti această realitate tainică atotpătrunzătoare, iubirea căpătă aripi şi, clipă după clipă, înveţi să vrei mai mult şi mai mult, să vrei totul în materie de iubire. Drumul acesta este abrupt, nu este uşor. A te smulge din limitările unei minţi posesive, plină de dorinţe şi ataşamente, a înţelege lumea prin ochii unei femei înţelepte şi nu prin ochii unei femei obişnuite plină de frici, temeri şi îndoieli, acesta este cu siguranţă începutul unei vieţi glorioase.

Uneori, din diverse motive, ne supăram pe iubiţii noştri, nemulţumite fiind de anumite mici imperfecţiuni neconforme cu dorinţele şi aşteptările noastre. Şi spun aceasta pentru a puncta faptul că o supărare, o dezamăgire, o nemulţumire apare atunci şi numai atunci când îţi imaginezi ceva anume, când te aştepţi la ceva anume, iar ceea ce se petrece nu este conform cu presupunerile noastre. Poate că într-adevăr aşa ar fi cel mai bine, aşa cum ne imaginăm noi, dar totuşi nu putem niciodată şti dacă acesta este adevărul sută la sută. De ce să nu extragem ceea ce este bun şi armonios dintr-o anumită situaţie, chiar dacă ea ne-a înşelat aşteptările. Şi de ce să nu învăţăm să trăim prezentul exact aşa cum este el, cu toate surprizele lui, nemaiîncercând să brodăm anterior asupra a ce şi cum o să fie. 
Bucură-te de magia momentului prezent
Desigur că pentru o femeie nu este tocmai facil. Imaginaţia, de multe ori nu tocmai creatoare, o caracterizează, şi deseori o şi motivează în viaţă. Trebuie însă să ţinem cont de faptul că întotdeauna condiţiile exterioare obiective sunt neutre. Doar modul în care reacţionăm la ele le determină să pară benefice sau nu. E necesar să ne transformăm reacţiile faţă de circumstanţele exterioare. Fii în permanenţă fericită interior. Nu încerca să modifici exteriorul pentru a-l adapta cerinţelor voastre; urmărește mai bine să te transformi interior. Bucură-te de magia momentului prezent, caută mereu această magie care există, deși uneori ochii tăi sunt poate prea înlăcrimați ca să o vadă. Lev Tolstoi spunea ”prezentul este acel moment din afara timpului care unește trecutul cu viitorul. În acest prezent pot face apel la conștiință pentru ca momentul să devină real. Trecutul și viitorul sunt însă iluzii.”

În loc să vrei ca lucrurile să decurgă într-un anumit mod şi astfel să te opui cursului firesc al lucrurilor, mai bine acceptă faptele așa cum sunt. Înveţi să trăieşti clipa prezentă cu tot ceea ce ea îţi oferă. A te cufunda adânc şi a fuziona profund cu momentul prezent şi acţiunea realizată, a fi extrem de concentrată şi atentă la fiecare clipă pe care o trăieşti, înseamnă a considera viaţa ca o reală sărbătoare. 

Atunci când te bucuri de fiecare clipă și ești recunoscătoare pentru iubirea născută în sufletul tău, viața devine miraculoasă. Un înțelept spunea că ”atunci când iubirea este infinită, imposibilul devine cu ușurință posibil”. Aceasta deoarece iubirea nealterată de intervențiile minții și ale egoului, permite conectarea cu universul. Din această conectare la ”rețeaua universală” apar sincronicitățile și împlinirea dorințelor. Când iubești devii ca un magnet și atragi din univers tot ceea ce îți dorești, pentru că iubirea este miracolul pe care îl poți trăi în fiecare zi.


Sursa:Feminitate la superlativ

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...