Renunţă la mintea care gândeşte în proză; trezeşte alt gen de minte care gândeşte poetic. Lasă-ţi deoparte priceperea la silogisme; cântecul lasă-l să-ţi fie mod de viaţă. Treci de la intelect la intuiţie, de la cap la inimă, pentru că inima e mai aproape de mistere. - Osho

vineri, 30 mai 2014

Echilibrul feminin-masculin

In prezent, lumea are mare nevoie de ceea ce se numeste vindecarea femininului. Nu o spun doar eu, ci toti marii intelepti ai planetei. Femininul a fost prea mult timp agresat si suprimat, dand nastere la multa durere care, nefiind vindecata s-a transmis generatiilor urmatoare, manifestandu-se prin diverse dezechilibre care degenereaza in boli.
Vindecarea de care vorbim se face la nivel emotional si nu e doar “treaba de femei”. Femininul exista si in barbat si atat timp cat e negat sau ranit, acel barbat nu va fi niciodata in echilibru si impacat cu el insusi. Mai mult, daca el isi neaga latura feminina nu va reusi niciodata sa aiba o relatie profunda de iubire cu o femeie.
Feminin nu inseamna neaparat femeie si masculin nu inseamna neaparat barbat. Nu sexul unei persoane atrage, ci energia pe care o manifesta. Poate daca am intelege asta, nu i-am mai judeca atat de mult pe cei cu alte orientari sexuale.
Paradoxal sau nu, am realizat ca cei mai atractivi barbati sunt cei care si-au acceptat latura emotionala si nu se jeneaza sa si-o exprime, in ciuda prejudecatilor in care au crescut, dar asta nu inseamna ca isi uita masculinitatea. Onestitatea de care dau dovada si faptul ca isi expun si vulnerabilitea in ciuda ranirii ego-ului, ii face incredibil de sexy in ochii femeilor. De ce oare?
Pentru ca energia masculina combinata cu cea feminina si manifestata printr-un singur om da nastere la o forma de echilibru. Iar oamenii echilibrati sunt cei mai atragatori oameni. 
Metaforic vorbind, atunci cand masculinul si femininul din tine se armonizeaza, fac dragoste, tu renasti, pentru ca ti s-a dat nastere. Devii un om nou pentru ca ai inceput sa cunosti iubirea adevarata, nu dependenta emotionala pe care oamenii o confunda cu iubirea. Aceasta inseamna de fapt sa te iubesti pe tine insuti/insati, ceea ce iti creste implicit energia si atractivitatea.
Ideea ca femininul si masculinul sunt in opozitie si asta ii atrage este usor eronata si inteleasa gresit. De fapt, opozitia nu duce la nimic constructiv, doar  la respingere si la lupta. Complementaritatea este cea care creeaza atractia care duce la iubire.
Nu exista sex opus, doar sex complementar. Femininul si masculinul nu se exclud reciproc, ci se completeaza. Atat timp cat vom continua sa ne comportam ca si cum nu pot exista decat alternativ (ori una ori alta) vom    suferiechilibru, pentru ca vom trai intr-o eterna polaritate, manifestata printr-o continua  lupta interioara.
Si pentru ca am ales sa ma ocup cu feminitatea, pot spune de fapt prin ceea ce fac lansez o invitatie    femeilor la regasirea echilibrului interior prin integrarea celor doua tipuri de energie (masculin si  feminin) in noi insine. Abia atunci cand regasim aceasta armonie in noi insine o vom  vedea manifestata si in relatiile pe care le avem cu sexul “complementar”.
Indiferent ca te-ai nascut in corp de femeie sau de barbat, te invit sa onorezi energia pe care o  manifesti preponderant prin trup (daca esti femeie femininul, daca esti barbat masculinul) respectandu-te pe tine si sa te iubesti iubind energia complementara (daca esti femeie masculinul, daca esti barbat femininul) din celalalt si din tine insuti/insati.
Femeile au mare nevoie sa onoreze masculinul cu adevarat, sa-l hraneasca cu iubirea lor, iar barbatii au mare nevoie sa invete sa respecte femininul in toate formele sale, incepand cu natura, sa-l sprijine, sa-l ocroteasca cu adevarat si sa nu uite sa…iubeasca feminitatea.
Cu drag,

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...