Renunţă la mintea care gândeşte în proză; trezeşte alt gen de minte care gândeşte poetic. Lasă-ţi deoparte priceperea la silogisme; cântecul lasă-l să-ţi fie mod de viaţă. Treci de la intelect la intuiţie, de la cap la inimă, pentru că inima e mai aproape de mistere. - Osho

marți, 19 februarie 2013

OMRAAM MICHAEL AIVANHOV- IUBIREA , IERTAREA , DETASAREA


IUBIREA , IERTAREA , DETASAREA
Cand detesti pe cineva este ca si cum l-ati iubi; deja aveti o legatura cu el . Ura este la fel de puternica precum dragostea . Daca doriti sa va eliberati de cineva , sa nu-l mai vedeti niciodata , nu-l detestati , fiti indiferenti . Daca-l urati , va legati de el cu lanturi pe care nimic nu le va putea desface ; veti fi tot timpul cu el si veti avea de –a face cu el timp de ani si ani . Ura este o forta care va leaga de persoana pe care o urati . Este la fel ca in dragoste , dar bineinteles , legatura este diferita . Dragostea va va aduce unele lucruri si ura altele , dar la fel de sigur si puternica ca si dragostea.
Ca sa va puteti apara de inamicii vostri, iubiti-i . Daca-i detestati , ii dispretuiti , aura voastra s-a rupt si prin aceste sparturi se stabileste o comunicare cu tot ce este negativ , daunator in ei si astfel primiti rautatile lor , ura lor , care odata intrata in voi, incepe sa va distruga . Din aceasta cauza , Iisus a spus “ Iubiti-va dusmanii “. Iisus cunostea aceste legi , stia ca atunci cand uram pe cineva , devenim vulnerabili . Pentru a ne apara trebuie sa intram in inatacabila fortareata a iubirii . Sa ne iubim dusmanii este unul din lucrurile cel mai greu de realizat , dar este singura cale de a ne apara de ei .
O METODA DE A IERTA
Cel care este slab si sarac spiritual nu poate ierta, el cauta sa se razbune . Pentru a-l ierta pe cel care v-a facut rau , trebuie sa deveniti mare , bogat , puternic , luminos ; sa va  spuneti :“Trebuie sa-l iert pentru ca bietul nu stia in ce situatie se afla facand raul , legile justitiei divine sunt implacabile si va suferi pentru a repara raul facut . In timp ce eu , chiar daca sunt victima , sunt privilegiat pentru ca lucrez pentru bine , pentru Imparatia lui Dumnezeu , pentru lumina “. Si gandind astfel , comparand intreaga splendoare in care traiti alegand drumul binelui cu mizeria si intunericul celor care sunt nedrepti si rai, emanand sentimente de mila , intelegere si dragoste , prin stapanire de sine . Aceasta generozitate la care nu ati putea ajunge pe nici o cale , o puteti dobandi usor astfel .
Unii vor spune :” Dar aceasta atitudine seamana cu cea a fariseului din Evanghelie care se ruga in templu multumind Domnului ca nu este ca restul oamenilor si mai ales ca  plebeul care sta ingenuncheat mai incolo ; acesta este orgoliu!. “Niciodata !Fariseul se lauda ca postea de doua ori pe saptamana , ca dadea zeciuiala din toate bunurile sale si il dispretuia fara motiv pe plebeu care era mai bun, poate , ca el . Atitudinea de care va vorbesc este diferita .
Va spun ca daca sunteti o victima a unor calomnii sau nedreptati , recunoscand toate splendorile pe care Dumnezeu vi le-a dat in timp ce dusmanul vostru a fost privat de ele , trebuie sa intelegeti ca in realitate voi sunteti privilegiati . Pentru moment , inamicul vostru triumfa , se subintelege , a reusit sa va faca rau , dar totusi el este de plans asa cum sunt toti cei care fac rau fiindca intr-o zi justitia divina ii va pedepsi intr-un fel sau altul. Vedeti , este cu totul altceva si in acest sens trebuie sa intelegem cuvintele lui Iisus :”Tata , Iarta-i ca nu stiu ce fac “.
A INVINGE DUSMANII RIDICANDU-VA DEASUPRA LOR
Gandim ca ne putem debarasa de un dusman , ca l-am putea invinge , vorbind fara incetare impotriva lui . Ei, nu ! nu ne putem invinge dusmanul purtand peste tot imagine lor ; mai devreme sau mai tarziu , ei vor fi invingatori , Nu-i putem invinge pe cei rai cu rautate , calomniatorii prin calomnie , gelosii prin gelozie sau pe cei furiosi prin furie  pentru ca  prin acestea ne identificam cu ei , devenim egali cu ei , intram in aceeasi categorie . Pentru a ne  proteja , pentru a fi invulnerabili , trebuie schimbat nivelul , frecventa  , deci nu ramaneti in  aceleasi vibratii , acelesi slabiciuni , aceleasi emanatii ale inamicului vostru  pentru ca , daca este mai puternic , va va atinge .Trebuie sa urcati , adica sa atingeti regiunile cele mai nobile ,  mai pure , mai luminoase . Odata ce ati urcat prin vointa , meditatie , rugaciune ,  dusmanul vostru nu va mai poate atinge pentru ca vibratiile voastre sunt diferite de ale lui .  Din moment ce sunteti protejati , baricadati cu Lumina , Iubire , putere cereasca , nu numai gandurile rele nu va vor atinge dar se vor intoarce impotriva lor si-i va ataca , ii va strivi .Iata cum Initiatii , Marii Maestri si-au invins dusmanii . Ei traiesc o viata atat de pura , de nobila , de cinstita , stralucitoare , ca toti cei care se-ndarjesc impotriva lor isi vor sparge capul mai devreme sau mai tarziu , pentru ca  exista un soc prin ricosare . Aceasta ricosare nu se poate produce daca sunteti exact ca dusmanii vostri, adica slab, senzual ,in acel moment primiti toate murdariile pe care ei vi le trimit . Daca va aflati mult mai sus , viata pe care o duceti devine pentru voi o protectie :trimite inapoi tot ce este raum negativ , celui care a trimis .Deci,daca vreti sa fiti protejat , aparat , in siguranta fata de tot ceea ce se spune sau se face impotriva voastra , trebuie sa va schimbati viata , sa va situati la un alt diapazon , intr-o alta regiune unde veti fi invulnerabil.”

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...