Renunţă la mintea care gândeşte în proză; trezeşte alt gen de minte care gândeşte poetic. Lasă-ţi deoparte priceperea la silogisme; cântecul lasă-l să-ţi fie mod de viaţă. Treci de la intelect la intuiţie, de la cap la inimă, pentru că inima e mai aproape de mistere. - Osho

sâmbătă, 8 octombrie 2011

Pe parcursul cercetărilor mele, am constatat că atât bărbaţii, cât şi
femeile şi-au dezvoltat excesiv principiul masculin în timpul erei materialiste în care trăim.
Principiul feminin este acea parte a flintei umane care te îndeamnă să te abandonezi, să faci lucruri iraţionale, să-ti urmezi intuiţia, să intri in contact cu puterea ta "creatoare" să-ţi demonstrezi tandreţea şi blândeţea. Insă femeile au vrut să le dovedească bărbaţilor că şi ele sunt capabile de forţă şi curaj.
Acestea, ca şi folosirea aspectului raţional al intelectului, sunt caracteristici ale principiului masculin. Principiul feminin creează ideile, iar cel masculin îşi foloseşte raţiunea pentru a le pune in aplicare. Atata vreme cât bărbatul sau femeia încearcă să aibă putere asupra cuiva, respectivul nu este în contact cu propria sa putere. In ziua în care vom reuşi să exprimăm în mod echilibrat cele două principii, în noi şi în întreaga lume, va domni armonia.

Fiecare capitol din carte se va termina cu un gând care ti se va părea ales special pentru tine. Iţi recomand să faci un exerciţiu de concentrare asupra fiecăruia dintre ele. Exerciţiul va avea rezultate optime dacă este efectuat zilnic cel puţin douăzeci de minute, timp de şapte zile, după lectura fiecărui capitol. E bine să alegi un loc unde poţi să fii singură. Te aşezi confortabil şi cât mai drept pe un scaun sau într-un fotoliu, fiind atentă în special să nu apleci capul. îţi încrucişezi mâinile şi picioarele astfel încât în tine să ia naştere un curent energetic de la stânga la dreapta, reunind astfel principiile masculin şi feminin. Treptat, vei observa o creştere a forţei fizice şi a puterii de concentrare.
In timp ce spiritul tău se concentrează asupra gândului respectiv, îndreaptă-ţi atenţia către respiraţie. La fiecare inspiraţie, vezi cum pătrunde în tine o lumină albă care se îndreaptă către inimă. La fiecare expiraţie, trimiţi această lumină, ce reprezintă dragostea necondiţionată, tuturor celor pe care-i iubeşti. Astfel, cu fiecare respiraţie, primeşti şi dăruieşti dragoste. Este un exerciţiu care te va ajuta foarte mult să te destinzi şi îţi va fi mult mai uşor să te concentrezi asupra gândului din ziua respectivă.
Voi fi alături de tine de-a lungul acestei călătorii interioare pe care te pregăteşti s-o întreprinzi, la fel ca şi Dumnezeul tău interior, care te va îndruma să înţelegi şi să interpretezi ceea ce urmează. Iţi urez din toată inima ca această carte să te ajute să te cunoşti mai bine şi să descoperi fiinţa extraordinară care există în tine. Atunci îţi va fi mult mai uşor să te iubeşti pe tine însăţi şi să răspândeşti în jurul tău această dragoste.

Lise Bourbeau - Stii cine esti?

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...