Renunţă la mintea care gândeşte în proză; trezeşte alt gen de minte care gândeşte poetic. Lasă-ţi deoparte priceperea la silogisme; cântecul lasă-l să-ţi fie mod de viaţă. Treci de la intelect la intuiţie, de la cap la inimă, pentru că inima e mai aproape de mistere. - Osho

miercuri, 29 aprilie 2015

Femeia Regina…femeia Zeita


Apsara Dancers at Angkor Wat
Nu stiu cum la noi cand ii spui unei femei  – printesa sau regina are deseori un sens peiorativ. Fie ii explici voalat ca e o rasfata, o mofturoasa, copila, fie ii explici ca se comporta intr-un fel tiranic, are pretentii uriase…Cumva in contextele in care e folosit devine un fel de misto… Chiar in contextul in care ti se spune ca vei fi tratata ca o regina, ca o printesa…care dureaza cat o partida de sex, sau dispare dupa prima factura de curent..deci tot la misto a fost facuta si aceasta promisiune…
Si putine din femeile cu care ma intalnesc se comporta in viata lor ca niste Zeite / Regine ce sunt.
Religia a reusit in Europa sa-l faca pe Dumnezeu barbat, iar cateva sfinte care au reusit sa iasa in fata, cam toate au suferit ingrozitor in viata lor si au devenit sfante post mortem.
Cumva s-a intamplat ca femeia a devenit sinonima cu maternitatea, cu sclavia, cu perpetuarea speciei, cu dependenta de barbat, cu suprimarea a ceea ce e natural si exprimarea doar a ceea ce e social acceptat. Feminitatea a fost asociata cu niste taskuri practice si cu rusinea asociata starilor normale a femeilor (menstruatie, graviditate, nastere).
Iar biserica a contribuit mult la aceasta situatie a femeii care a devenit un bun, o facatoare de prunci, martira pentru familie si societate.
Iar in momentul in care femeia a dorit sa isi acceseze puterea feminina a fost numita vrajitoare, a fost arsa pe rug, a fost numita nebuna, isterica, judecata de societate, izolata daca era nevoie, omorata cu pietre. Europa a fost o zona in care una din cele mai mari amenintari a fost femeia.
Cealalta manifestare a femeii acceptata si incurajata a fost cea falsa de a bucura ochiul barbatului si care incet a fost transformata intr-un obiect sexual, de a strarni dorinta in barbat…o femeie premiu. (dansatoare, prostituata, amanta, curtezana)
*******************************************************
Shakti-Goddess-Dancing
Barbatul, femeile si institutiile, mii de ani a fost speriati de femeie si nu neaparat de femeia in forma ei ci de Energia Feminina…. Au cautat-o in comfortul relatiei, au cautat-o in dansuri si spectacole dedicate lui, a cautat-o in iubirea maternala si grija fata de casa….insa nu a lasat-o niciodata sa fie Libera…pentru ca nu a stiut ce sa faca cu ea. Greseala noastra e atunci cand credem ca trebuie sa o potolim, sa o gestionam.
Si au incurajat manifestari ale femininului care s-au putut gestiona: femei care se plang, femei care barfesc, femei isterice, femei emotionale, femei triste.
Asiaticii au invatat sa se bucure de manifestarea acestei energiei si sa o celebreze.
In calatoriile in Asia poti descoperi in templele hinduisme si buddhiste atatea sculpturi de dansatoare si Zeite care iau diverse forme ale feminitatii.
In Europa Femeia a cazut din Rai si oamenii au asociat Femeia cu energia feminina, cu pacatul, cu rusinea. Femeia poate exprima doar calitatile pamantesti si si-a uitat conectarea cu divinul.
In Asia ei nu se roaga la Femei ci la energia feminina exprimata prin diverse zeitati – Kali, Durga, Shakti. Si se bucura de orice manifestare a energiei feminine.
Energia feminina este asociata cu Ama – Mama Pamant, cu fecunditatea solului, cu diversitatea plantelor, apelor si florilor, cu abundenta si bogatia, cu frumusetea emotiilor de orice fel exprimare si asumate, cu nebunia si misterului dansului, cu bucuria de viata si culoarea, cu celebrarea.
Femeia este o expresie a energiei feminine, o expresie sacra a energiei feminine.
Atunci cand ne Trezim ca Femei pe langa calitatile si manifestarile pamantesti ale femininului pe care deja le avem, invatam sa aducem in corpul, sufletul si viata noastra si Calitatile Femininului Sacru.
Aducem in vietile noastre si a celor din jurul nostru Mister, Magie, Abudenta, Iubire neconditionata, Libertate, Divinitate, Bucurie, Inteleciune, Frumusete, Viata.
Iar cand v-ati descoperit Zeita interioara, cand ati descoperit sacralitatea din voi, te-ai conectat cu Frumusetea ta si nimeni nu poate sa iti mai ia aceasta legatura.
Cum ar fi sa traiesti asa? Cum ar arata relatiile tale. Cand din vinovata, pacatoasa, copila mica, te-ai transforma, te-ai vedea si te-ai simti ca o Zeita, Regina. Si orice problema sau situatie ai avea te-ai reconecta cu latura sacra din tine in loc de isterie.
Carte – Trezirea Zeitei
Cu drag de feminitate

http://femeiatrezita.com/2015/04/27/femeia-regina-femeia-zeita/

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...