Renunţă la mintea care gândeşte în proză; trezeşte alt gen de minte care gândeşte poetic. Lasă-ţi deoparte priceperea la silogisme; cântecul lasă-l să-ţi fie mod de viaţă. Treci de la intelect la intuiţie, de la cap la inimă, pentru că inima e mai aproape de mistere. - Osho

miercuri, 7 martie 2012

Experimenteaza orgasmul controlat

Ce este ejacularea feminină? Știai că unele femei ejaculează atunci când ating orgasmul și că deși ejacularea feminină este mai puțin cunoscută este totuși din ce în ce mai mult studiată?

Cum apare ejacularea feminină? Toate femeile ejaculează atunci când ating orgasmul? E bine sau nu să ajungi ca femeie la ejaculare? 

Toate acestea sunt întrebări pe care unele femei și chiar unii specialiști în sexologie și le pun din ce în ce mai des. Iată ce răspunsuri am găsit noi:



Punctul G - punctul tare al plăcerii feminine
Multă lume a vorbit despre punctul G. Unii au spus că există, alții că nu există, iar alții îl caută încă. Cercetări recente au descoperit însă că punctul G reprezintă un vestigiu feminin echivalent prostatei masculine (care înconjoară colul vezicii urinare), având aceeaşi origine embriologică ca şi prostata. La bărbat, prostata este răspunzătoare de lichidul de ejaculare.
De aceea, se consideră că punctul G este răspunzător de ejacularea feminină. Ejacularea feminină reprezintă expulzarea unui fluid prin uretră şi de aceea s-a crezut ca este vorba numai de urină, dar analizele de laborator au demonstrat ca are altă compoziţie decât urina - s-a descoperit că acest fluid are în constituţia sa elemente caracteristice fluidului secretat de prostata masculină (care reprezintă aproape 50% din compoziţia lichidului spermatic ejaculat de bărbat).
O părere este că acest fluid ejaculat de femeie în momentul orgasmului este secretat de glandele parauretrale, numite şi glandele Skenes, ce se află in jurul uretrei şi care sunt similare glandei prostată a bărbatului. O altă părere este că fluidul ejaculat este fluidul ce se acumulează în ţesutul spongios din care este formată zona numită "Punctul G". Fluidul ejaculat este transparent şi variază în cantitate de la câteva picături pană la câteva căni.
Uneori este posibil ca lichidul de ejaculare să nu fie expulzat şi să se întoarcă în vezica urinară. Contracţiile convulsive care apar la nivelul vaginului, cât şi la nivelul întregului corp arată însă clar că femeia a avut orgasm cu descărcare. Alte semne sunt sensul descendent al energiilor care coboară spre picioare, senzaţia de devitalizare, de epuizare şi faptul că diminuează imediat apetitul amoros.
Ejacularea feminină descarcă rezervorul de energie sexuală
În cazul femeilor care nu aplică continența amoroasă, toată energia sexuală acumulată în timpul preludiului și al ludiului se pierde o dată cu ejacularea feminină. E ca și când rezervorul uneori imens de energie sexuală al femeii respective este brusc golit și pierdut definitiv.
Femeiele care experimentează ejacularea feminină menționează faptul că ejacularea feminină însoțește cel mai adesea orgasmul clitoridian și orgasmul punctului G. Orgasmul clitoridian este un tip de orgasm pe care femeile îl experimentează cel mai mult și cel mai ușor. Orgasmul punctului G este însoţit un apanaj al femeilor mai trezite erotic și mai senzuale. Este deseori însoțit de senzaţia stringentă de a urina şi de expulzarea prin uretră a unui lichid a cărui compoziţie chimică este identică cu cea a lichidului spermatic masculin, cu excepţia spermatozoizilor. Lichidul ejaculat de către femeie prin uretră este mult mai limpede, mai alb şi mai puţin mirositor decât urina. Propria lor ejaculare pune adesea femeile într-o situaţie oarecum jenantă, ele crezând că urinează. Și totuși este o mare diferență între ejacularea feminină și orgasmul urinar.  Deși mai puțin practicat datorită prejudecăților sociale, orgasmul urinar este un tip de orgasm al continenței sexuale ce aduce trăiri deosebite, elevate și chiar un aport de energie. În timp ce ejacularea feminină conduce la descărcare energetică, epuizare, devitalizare.

În orgasmul obişnuit de tip G, uterul pare să fie împins în jos, în timp ce partea superioară a vaginului se comprimă. Femeile care au experimentat acest tip de orgasm de tip G, descriu fenomenul ca pe o împingere către în jos, ca pentru un act de defecaţie. Apare o undă descendentă de contracţii musculare foarte puternice asociate fluidului ejaculator şi senzaţiei de descărcare, de pierdere a energiei, de epuizare.
Aceste contracţii indică şi sensul descendent al energiilor sexuale, contrar sensului ascendent al sublimării energiilor, care elevează fiinţa şi o înalţă către perceperea nivelelor de conştiinţă elevate. Se relatează frecvent în situaţia în care energiile sexuale sunt împinse în jos, că stimularea digitală a punctului G face ca degetul introdus să fie expulzat din vagin din cauza împingerii în jos a muşchilor vaginali. Acest fenomen a fost denumit “efect în A”.
 Cum să evităm ejacularea feminină pentru a păstrata energia sexuală
Există însă şi un alt tip de orgasm feminin al punctului G: orgasmul cu continenţă, sau orgasmul controlat în care, deşi senzaţiile de plăcere sunt foarte intense și delicioase, energia sexuală nu este pierdută, ci înmagazinată şi transformată apoi în mod conştient în forme superioare de energie.
Pentru a reuşi să avem orgasme intense la nivelul punctului G, FĂRĂ DESCĂRCARE (sau aşa-zisa ejaculare feminină), atunci când punctul G este stimulat, e important să urmărim să nu realizăm mişcările de împingere înspre în jos a muşchilor vaginali şi să menţinem o stare de iubire elevată, frenetică, chiar de aspiraţie spirituală, şi de ascensiune a energiilor înspre zona superioară a corpului (piept, gât, cap). De asemenea, este important să menţinem o priză de conştiinţă asupra respiraţiei, pe care să o menţinem regulată şi cât mai lentă (mai ales în fazele de început al practicii orgasmului controlat). Comunicarea celor doi iubiți este foarte importantă pentru a fi sesizate pragurile de plăcere și a se evita punctul de non-retur după care apare ejacularea.
 E necesar să depăşim conștient pragurile de plăcere
Orgasmul cu continență sexuală al punctului G poate fi aşadar învăţat. E important ca fiecare femeie să își învețe propriile ritmuri și propriile praguri de plăcere. Pentru a depăși momentele de non-retur este bine să se conștientizeze aceste praguri și astfel să poată fi cu ușurință depășite. Nu trebuie însă să ne fie frică, pentru că această teamă că am putea să pierdem energia, să ejaculăm, poate să blocheze chiar apariţia stării de orgasm. Există femei care trăiesc în mod spontan orgasmul cu continenţă, chiar fără să îşi dea seama de asta. Femeile care s-au obişnuit să trăiască orgasmul cu descărcare trebuie însă să înveţe mecanismul propriu prin care pot transmuta şi sublima aceste energii şi astfel pot experimenta orgasmul cu continenţă. Acest mecanism poate fi învăţat de fiecare în parte numai prin experimentare, fie la început singură, prin autostimulare, fie cu ajutorul fiinţei iubite.

La fel ca în cazurile tuturor formelor de orgasm, şi în cazul punctului G este necesar să ne descoperim pragurile de plăcere, de unde până unde putem trăi plăcerea pe care o putem controla. O condiţie esenţială în trăirea stărilor de orgasm al punctului G este să fim complet relaxate, de aceea uneori este indicat să ni se facă un masaj înainte de stimularea la nivelul punctului G, să ne deconectăm complet de la orice grijă sau preocupare exterioară şi să ne deschidem complet şi să ne abandonăm trăirilor amoroase, pline de frenezie şi chiar de curiozitate.

Respiraţia contribuie foarte mult la crearea senzaţiilor erotice şi transportă energia sexuală prin întregul corp, permiţându-ne să trăim experienţa plăcerilor şi a emoţiilor profunde pe care ni le oferă punctul G. Relaxându-ne şi inspirând profund şi fără a ne grăbi, în loc să ne încordăm, permitem sângelui să circule mai bine, stare care va produce senzaţii senzuale mai intense, care, la rândul lor, vor stimula excitarea şi apariţia orgasmului. În plus, o respiraţie controlată ne va ajuta să direcţionăm energiile în mod conştient şi să le controlăm.
Atât în cursul momentelor de plăcere, dar şi ori de câte ori vei resimţi o dorinţă sexuală, este recomandabil să te relaxezi şi să verifici periodic dacă respiri corect. Dacă constaţi că eşti încordată, relaxează-te şi inspiră lent, lung şi profund. Savurează fiecare senzaţie şi sacralizeaz-o.
Realizează că a face dragoste este cu adevărat o artă sacră.
Sursa:aidacalin

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...