Renunţă la mintea care gândeşte în proză; trezeşte alt gen de minte care gândeşte poetic. Lasă-ţi deoparte priceperea la silogisme; cântecul lasă-l să-ţi fie mod de viaţă. Treci de la intelect la intuiţie, de la cap la inimă, pentru că inima e mai aproape de mistere. - Osho

duminică, 20 aprilie 2014

Divortat dupa 16 ani de casnicie: Sfaturile unui barbat care a pierdut-o pe femeia vietii sale!

Divortat dupa 16 ani de casnicie: Sfaturile unui barbat care a pierdut-o pe femeia vietii Sfaturile ii apartin lui Gerald Rogers, un barbat care a divortat dupa 16 ani de casatorie. Sunt de fapt lectii dureroase pe care acesta a trebuit sa le invete, “sunt lectii pe care le-am invatat pe propria piele, lectii pe care le-am invatat prea tarziu”, spune acesta pe blogul sau. Roger este speaker motivational in Statele Unite.

1. Nu te opri niciodata din a o curta. Niciodata sa nu te opresti din a avea intalniri cu ea. Niciodata nu lua femeia aceea de buna. Cand ai rugat-o sa se marite cu tine i-ai promis sa fii acel barbat care are inima ei si care o va apara cu orice pret. Aceasta este cea mai importanta si mai sacra comoara care iti va fi incredintata. Ea te-a ales pe tine. Nu uita niciodata acest lucru si nu deveni niciodata lenes in dragostea ta.
2. Protejeaza-ti inima. Asa cum te-ai angajat sa fii protectorul inimii ei, trebuie sa o pazesti si pe a ta cu aceeasi vigilenta. Iubeste-te pe tine insuti intru totul, iubeste lumea deschis, insa acolo in inima ta sa existe un loc special in care nimeni nu trebuie sa intre cu exceptie sotiei tale. Pastreaza spatiul acela intotdeauna pregatit sa o primesti si sa o inviti pe ea inauntru si refuza sa lasi pe cineva sau orice altceva sa intre acolo.
3. Indragosteste-te iar si iar si iar. Te vei schimba in mod constant. Nu mai sunteti aceiasi oameni care erati atunci cand v-ati casatorit. In 5 ani nu o sa mai fii aceeasi persoana care esti astazi. Schimbarea va veni si in aceasta schimbare va trebui sa va re-alegeti unul pe celalalt in fiecare zi. EA NU TREBUIE SA STEA CU TINE si, daca nu ai grija de inima ei, s-ar putea sa isi dea acea inima altcuiva si sa te izoleze complet si s-ar putea sa nu o mai poti lua niciodata inapoi. Intotdeauna lupta-te sa ii castigi inima asa cum ai facut in perioada in care o curtai.
4. Intotdeauna sa vezi ce este mai bun in ea. Concentreaza-te doar asupra a ceea ce iubesti. Acele lucruri asupra carora te concentrezi se vor dezvolta. Daca te concentrezi asupra a ce te supara, tot ceea ce vezi sunt motive ca sa fii suparat. Daca te concentrezi asupra a ceea ce iubesti, nu ai ce face decat sa fii acaparat de dragoste. Concentreaza-te pana la punctul in care nu mai vezi nimic altceva decat dragostea si vei sti fara indoiala ca esti cel mai norocos barbat de pe pamant sa ai aceasta femeie drept sotia ta.
5. Nu este treaba ta sa o schimbi sau sa o “repari”… treaba ta este sa o iubesti asa cum fara nicio asteptare ca se va schimba vreodata. Si daca se schimba, iubeste ceea ce devine, indiferent daca este ceea ce iti doreai sau nu.
6. Asuma-ti responsabilitatea totala asupra propriilor emotii. Nu este treaba sotiei tale sa te faca fericit si NU POATE sa te faca trist. Esti responsabil sa iti gasesti propria fericire si prin acest lucru bucuria se va revarsa in relatia si in iubirea voastra.
7. Nu iti invinovati niciodata sotia daca tu devii frustrat sau manios pe ea. Este doar pentru ca se declanseaza ceva inlauntrul TAU. Sunt emotiile TALE, responsabilitatea ta. Cand te incearca acele sentimente, acorda-ti ceva timp sa fii prezent si sa te uiti inauntrul tau si sa intelegi ce este acel ceva din interiorul TAU care cere sa fie vindecat. Ai fost atras de aceasta femeie deoarece ea era femeia cea mai potrivita pentru a-ti activa toate ranile copilariei in cel mai dureros mod astfel incat tu sa le poti vindeca… cand te vei vindeca singur, nu vei mai fi ‘activat’ de ea si te vei intreba de ce ai fost vreodata.
8. Permite-i pur si simplu sotiei tale SA FIE. Cand este trista sau suparata, nu este treaba tau sa o ‘repari’. Este treaba ta sa o tii in brate si sa o lasi sa stie ca este ok. Las-o sa stie ca o auzi si ca este importanta si ca esti stalpul pe care poate sa se sprijine intotdeauna. Spiritul feminin este despre schimbare si emotie si ca o furtuna emotiile ei vor intra si iesi rostogolindu-se. Si pe cand tu vei ramane puternic si nu o vei judeca, va avea incredere in tine si isi va deschide sufletul catre tine. NU FUGI CAND ESTE SUPARATA. Stai prezent si puternic si arata-i ca nu pleci nicaieri. Asculta ce are de spus dincolo de cuvinte si emotii.”
9 )Ar fi o prostie … Nu te lua prea al naibii de serios . Râzi . Și  fa-o să râdă . Hohotele de râs face orice altceva mai ușor .
10 ) Umple-i sufletul IN FIECARE ZI … să învețe limbi străine de dragoste și modalitățile specifice pe care ea consideră că sunt importante și validate și prețuite . Întreab-o pentru a crea o listă de 10 lucruri care o fac sa se simta iubita si sa memorezi aceste lucruri și fa-ti o prioritate de zi cu zi pentru a face sa se simta iubita.
11 ) Să fii prezent. Dă-i nu numai timp , dar concentrarea , atenția și sufletul tău . Fă tot ce este nevoie pentru a goli capul tău , astfel încât , atunci când ESTI cu ea ESTI pe deplin cu ea.Trateaz-o ca pe PRIETENUL tau cel mai valoros, CARE este numai si numai EA .
12 ) Ca să fie dispusa sexual, du-o departe în puterea  TA de prezența masculina , să se consume și devoreaz-o cu puterea ta , și să -i pătrunzi în cele mai profunde niveluri ale sufletului ei . Las-o să se topească în moliciunea ei feminina si ca ea știe că poate avea încredere în tine complet .
13 ) Nu fii idiot …. Și nu -ți fie frică sa o lasi  singura. Vei face greșeli asa cu ea . Încerca să nu faci prea mari  greșeli , și să înveți de la cele pe care le faci . Nu ar trebui să fii perfect , doar încerca să nu fie prea limitat.
14 ) Ofera-i spațiul ei … Femeia este atât de buna la a DARUI și  A DARUI… și , uneori va trebui să-ti  amintiesti pentru a -i da un timp pentru a se hrăni . Uneori, ea va trebui să zboare , a merge și de a găsi ceea ce-i hrănește sufletul ei , și dacă i-ai da acel spațiu se va întoarce cu noi melodii pentru a cânta pentru sufletul TAU, vei obține punctul maxim de fericire.Spune-i să ia timp pentru ea , mai ales după ce ai copii . Ea are nevoie de spațiu pentru a  se reînnoi și de a obține RE- APROPIEREA…CU TINE.
15 ) Fii disponibil … nu trebuie să ai totul împreună . Să fii dispus  sa o incurajezi să împărtășească frica și sentimentele ei si asfel rapid, ea isi va recunoaște greșelile .
16 ) Să fii complet transparent si SINCER . Dacă doriți să aveți încredere trebuie să fii dispus să împarti totul  cu EA… Mai ales acele lucruri pe care nu doriți să le INMPARTITI. Este nevoie de curaj să iubim pe deplin , și o parte din  curaj este permițându-i să iubești întunericul TAU, precum și lumina . MASCA ta … daca simti ca ai nevoie să portI o mască în jurul ei , și să aratI perfect tot timpul , niciodată nu va avea dimensiunea completă a ceea ce dragostea  EI poate fi pentru TINE.
17 ) Nu va opriti niciodata ,creșteti împreună! …stagnarea naste ura!Fluxul de curgere este mereu proaspăt și răcoros . Atrofia este procesul natural atunci când nu mai funcționeza un mușchi , la fel cum este pentru o relatie care nu este axata pe creștere individuala si…impreuna.Găsiti obiective comune , vise și viziuni pentru a lucra la ele .
18 ) NU  o ingrijora pentru bani.Banii sunt un joc , să găsiti modalități de a lucra împreună ca o echipă să-l câștige . Aceasta nu ajută atunci când sotii luptă unul contra celuilalt. Banii dau  moduri si  pârghii celor doua persoane  si puterea de a câștiga separat…si impreuna.
19 ) Iarta îndată.. și să te concentrezi pe viitor , mai degrabă decât sa duci greutatile din trecut . Nu lăsa trecutul sa te tina ostatic.Invata din greșelile trecutului pe care tu sau ea le face , nu pastra resentimentele ca o ancoră grea pentru căsătoria ta care te va ține pe loc! Iertarea este libertate !Taie razbunarea și alege întotdeauna dragostea .
20 ) Alege întotdeauna IUBIREA . ALEGE a iubi mereu ! ALEGE a iubi mereu !
În cele din urmă , aceasta este singura cale de care aveti amandoi nevoie . Dacă acesta este principiul călăuzitor prin care toate opțiunile sunt reglementate , nu există nimic care sa va puna în pericol fericirea in căsătorie . Iubirea va dăinui mereu .
În căsătorie finalul, nu este de până la adânci bătrâneți . Este vorba despre munca de a construi mereu iubirea. Și un angajament de a crește împreună și dorința de a investi continuu în crearea a ceva care să suporte eternitate . Prin faptul că veti munci la astea , fericirea va veni iar si..iar.
Acestea sunt lecții  pe care le-am învățat foarte greu.!
Acestea sunt lecții pe care le- am învățat prea târziu!!!
Dar acestea sunt lecțiile MELE învățate și m-am angajat sa le  realizez…cu orice pret!
Adevărul este ca, imi plăcea să fiu căsătorit , și , niciodata nu m-am gandit la toate acestea.
Barbatul – ESTE pentru,… a fi un iubitor de frumos si echilibru….pentru a avea familia LUI..ca si femeia de altfel. Nu există nici o provocare mai mare, și nici un premiu mai mare PE LUMEA ASTA!
Sotia ta ,merita asta de la tine !!!

SURSA 

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...