Renunţă la mintea care gândeşte în proză; trezeşte alt gen de minte care gândeşte poetic. Lasă-ţi deoparte priceperea la silogisme; cântecul lasă-l să-ţi fie mod de viaţă. Treci de la intelect la intuiţie, de la cap la inimă, pentru că inima e mai aproape de mistere. - Osho

luni, 25 iulie 2011

Maithuna tantrica


Uniunea (fuziunea) tantrică impune două condiţii aparent contradictorii: pe de o parte, o erecţie prelungită şi la voinţă, ceea ce presupune o puternică stimulare erotică, iar pe de altă parte, evitarea ca intensitatea acesteia să ducă la ejaculare.


cuplu06.jpgPentru a învăţa să le împăcăm pe amândouă, să reţinem că jocul sexual depinde de trei grupe nervoase distincte:


- una menţine legătura senzorio-motoare între sex şi creier, deci mental, principalul nostru organ sexual.


- o alta, sistemul nervos parasimpatic, ce provoacă şi întreţine erecţia.


- în fine, sistemul nervos simpatic, ce răspunde de ejaculare.


Distingem:


a) erecţiile nocturne (sau matinale) de origine pur reflexă, deci fără excitare erotică, chiar dacă sunt onirice (legate de vis).


b) erecţiile de origine erotică: noaptea - un vis sexual, ziua - o situaţie senzuală concretă sau imaginată, cu sau fără stimulare directă a penisului.


Erecţiile de tipul a) sunt foarte apreciate de cuplurile în vârstă, unde bărbatul se află pe panta descrescătoare a potenţei; îi interesează şi pe falşii impotenţi, care în cea mai mare parte, atribuie malformaţia lor unui obscur defect fiziologic. Ori, cu excepţia câtorva cazuri rare, fiecare bărbat, chiar şi cei aşa-zişi impotenţi, are în fiecare noapte cel puţin 5 erecţii "în plină formă", la câte o jumătate de oră fiecare, şi aceasta are loc de fapt de la vârsta "leagănului" până la deces!


Cercetătorii germani citaţi de medicul Sherman J. Silber în "The Male" (Bărbatul), au făcut observaţii asupra a numeroşi bărbaţi în timpul somnului şi au stabilit că penisul acestora era erect timp de 25 de minute la fiecare 84 de minute de somn şi întotdeauna în timpul unei faze REM (Rapid Eye Movements), deci în timpul unui vis. Dacă trezim chiar atunci subiectul, acesta îşi aminteşte foarte bine visul avut; se ştie astfel că aceste erecţii nocturne nu au nici o legătură cu conţinutul visului, care cel mai adesea, nici nu este erotic. Astfel, conform aritmeticii erectile, la 75 de ani fiecare penis a ridicat cearşafurile patului timp de 33.000 de ore! cam 4 ani, 4 luni, 4 săptămâni, fără a socoti anii bisecţi.


Ştiind că erecţia depinde de parasimpatic, acela care încetineşte suflul (respiraţia) şi bătăile inimii, dilată vasele de sânge etc.(în timp ce ejacularea depinde de simpatic), se vede că impotenţa şi ejacularea au un punct comun: supraexcitarea simpaticului datorată anxietăţii.


Iată o situaţie clasică. Bărbatul întâlneşte pentru prima dată o nouă iubită foarte dorită. El gândeşte cu teamă: "Să am grijă să fiu în formă...". Teama de un eşec umilitor subexcită simpaticul său. Rezultatul? Inima va bate puternic, suflul e scurt, rapid, ceea ce inhibă acţiunea opusului său, parasimpaticul, care ar trebui să asigure erecţia. Astfel, în ciuda tuturor eforturilor seducătorului, rezultatul va fi nul! Ba mai mult, supraexcitat, el va ejacula chiar înainte de penetrare!


Femeia experimentată poate salva situaţia calmând jocul, liniştind şi relaxându-l pe iubitul ei umilit şi necăjit. Odată simpaticul calmat, mai ales prin respiraţie abdominală lentă şi profundă, parasimpaticul va prelua ştafeta şi odată cu "ecluzele" erecţiei va deschide şi poarta paradisului senzual. Dacă nu, păcat, ocazia a fost pierdută, cel puţin pentru această seară. La fel ca şi această malformaţie accidentală, fără consecinţe, majoritatea impotenţelor este de origine psihică şi, când anxietatea devine cronică, fiecare rateu agravează cercul vicios.


Să discutăm acum despre ejaculare. Precoce sau nu, ea depinde de simpatic, care către punctul limită, avertizează glandele seminale, situate chiar în spatele prostatei, să se pregătească să expulzeze sperma acumulată în timpul excitaţiei sexuale. O mişcare în plus (prea mult, ar spune tantricii) şi simpaticul va face să se contracte puternic muşchii de la baza penisului, declanşând astfel ejacularea, proces ireversibil, pe care nimic nu-l poate opri, şi care este o altă minune de sincronizare nervoasă.


Concluzia tantrică: pentru a vindeca impotenţa, trebuie calmat simpaticul; pentru a controla erecţia ca şi pentru a împiedica ejacularea, precoce sau nu, trebuie stimulat parasimpaticul.


Cum se face practic? Pentru a activa parasimpaticul, trebuie controlat suflul, rămânând conştient, respirând lent, profund, abdominal. Expiraţia va fi un suspin încetinit, lin, care întreţine ambianţa de relaxare. Acest regim respiratoriu se stabileşte din timpul preludiului şi se întreţine de-a lungul întregului act.


seductia0221.jpgBărbatul tantric se observă, rămâne calm, senin, nelăsându-şi motorul sexual să se ambaleze. Recompensa: o erecţie minunată, o ejaculare întârziată, o iubită satisfăcută. Pentru a evita ejacularea, vedeţi tehnicile descrise.


Mai mult, tot pentru a evita ca simpaticul să ia frâul, este important ca mişcările coitale să fie armonioase, să se unească cu ritmul iubitei ca într-un dans, iar corpul să fie păstrat suplu şi destins. În nici un caz mişcări sacadate, sau mai rău, semi-isterice. De asemenea, surâdeţi; de ce să ne încruntăm sau să ne crispăm într-o fuziune, chiar obişnuită?


În fine, departe de a pierde din eficacitate cu vârsta, bărbatul tantric, din contră, are mai multă putere şi rezistenţă; a economisi sperma alimentează dorinţa, deci forma fizică. El ignoră eroziunea progresivă a puterii sexuale care îl nelinişteşte deja pe non-tantric încă de la vârsta de 40 de ani, atunci când constată că erecţiile fulger din anii tinereţii aparţin trecutului. Tânărul bărbat compensează ejaculările sale rapide, refăcându-se foarte curând posibil. La această vârstă, pauza între două raporturi este adesea de câteva minute; mai târziu, aceasta devine de mai multe ore.


Prin compensaţie însă, anii aduc fiecăruia, chiar non-tantric, o maturitate sexuală care îl face pe partener apreciat. Erecţia fulger din trecut să fie oare într-adevăr de dorit? Iubitul grizonat ("sare şi piper") care aşteaptă poate puţin să fie în formă, o păstrează un timp mai îndelungat chiar fără o tehnică tantrică specifică. Tinerele femei pline de ardoare şi dorinţă, îl vor prefera pe acesta tânărului cocoş surexcitat şi neîndemânatic care a sfârşit... înainte de a începe cu adevărat.


Să revenim o clipă asupra acestei eroziuni a sexualităţii, care se instalează insidios odată cu vârsta. Cauza? Este risipa nemăsurată de spermă care, în mod fatal, produce de-a lungul anilor, o scădere a regimului de virilitate. Din contră, a ejacula rar păstrează virilitatea. Ejaculările prea frecvente la omul obişnuit, îi reduc "orgasmele", îi fac jetul de spermă sărac şi firav, chiar dacă la 20 de ani în aer liber ar fi putut să împroaşte pe o distanţă de 1/2 m! Acum, odată cu ejacularea, începe debandada!


Pentru a evita aceasta nu există mai multe soluţii. Se remediază nu reducând activitatea sexuală, ci economisind sperma. Într-adevăr, natura nu a prevăzut această risipă de spermă. Sigur, omul privit doar ca animal sexual este o excepţie şi nu poate fi comparat cu nici un alt mamifer. Să constatăm totodată că animalele sălbatice nu se împerechează decât în scurta perioadă a dragostei prevăzută de natură. În afara perioadei de împerechere masculii trăiesc luni întregi fără a se împerechea şi fără a ejacula, în timp ce omul obişnuit ejaculează de mai multe ori pe săptămână, uneori chiar în fiecare zi!


Deci mult prea mult şi aceasta explică diminuarea progresivă a tonusului sexual. Tantra şi Tao afirmă că risipirea spermei drenează vitalitatea şi cauzează senilitatea prematură. Retenţia seminală din contră, îi permite o viaţă sexuală foarte bogată, până la mai multe contacte pe zi, păstrând totodată uluitoarea tinereţe biologică a adepţilor săi. De altfel, e suficient ca bărbatul "în pierdere de viteză" să evite să ejaculeze timp de o săptămână sau două pentru a constata tonusul sexual restabilindu-se spectaculos.


Se obiectează uneori că testiculele produc spermatozoizii în mod continuu oricare ar fi numărul ejaculărilor. Este adevărat; totuşi, când ejaculările sunt prea dese, spermatozoizii sunt mai puţin numeroşi şi pe deasupra se găsesc mulţi gameţi imaturi, semn că testiculele, supuse la o producţie anormală, se surmenează. De altfel, solidul empirism milenar al căii Tantra şi al lui Tao confirmă interesul, din toate punctele de vedere, de a ejacula cât mai rar cu putinţă.


În fine, pentru a linişti pe toată lumea, trebuie să ştim că retenţia seminală, chiar totală, este fără risc, corpul găsind mereu modalitatea de a evacua un surplus de spermă, la nevoie, în timpul unui vis erotic. Este ceea ce se poate numi "poluţia nocturnă".






Tantra - le culte de la Feminite, autor Andre Van Lysebeth, Ed. Flammarion, ed.I, 1988

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...