Renunţă la mintea care gândeşte în proză; trezeşte alt gen de minte care gândeşte poetic. Lasă-ţi deoparte priceperea la silogisme; cântecul lasă-l să-ţi fie mod de viaţă. Treci de la intelect la intuiţie, de la cap la inimă, pentru că inima e mai aproape de mistere. - Osho

miercuri, 25 februarie 2015

“Este o mare diferență între bărbatul care te vrea și bărbatul care ar face orice să te aibă” –

Scrisoare de la o prietenă

large (5)
“În viața unei femei vor exista întotdeauna mai mulți bărbați. Pentru că o femeie frumoasă este dorită. Ceea ce nu înțeleg mulți este că o femeie trebuie cucerită și păstrată. Despre partea aceea legată de cucerit n-am să-ți vorbesc pentru că este prea simplă și categoric mult mai lipsită de importantă decât partea în care bărbatul tău chiar luptă să te păstreze. Dacă această scrisoare va ajunge în mâinile unui domn și va ridica mirat din sprâncene, vreau să-i subliniez faptul că trebuie să lupți ca să păstrezi o femeie în viața ta.
Da, desigur există și femei care se cuceresc și se păstrează ușor, femei care nu cer mult. Ele o să-ți ceară de obicei o seară în club sau un buchet cu trandafiri de Ziua îndrăgostiților pentru că așa au văzut la prietenele lor. Eu pe ele nu le numesc femei, ci fetițe naive. Iar ție, draga mea prietenă, îți scriu ca să-ți spun că trebuie să ceri mult… pentru că meriți mult!
Nu tu te mulțumi cu un bărbat care te dorește pentru că ești frumoasă și delicată. Nu te mulțumi cu un bărbat care îți poate oferi bogății materiale și nici cu un bărbat care își motivează toate greșelile cu un “Totuși te iubesc”. Nu, draga mea! Dacă vrei să primești mult, nu uita să ceri mult! Luptă să te faci respectată. Da, există destui bărbați care vor râde de tine pentru asta, dar, crede-mă, cel potrivit te va aprecia tocmai pentru că nu i te dăruiești din prima săptămână.
Un bărbat nu se cucerește prin sex. Nu un bărbat de la care vrei apoi să obții respectul și aprecierea sinceră. Să faci dragoste cu mintea unui bărbat, să-i colinzi cele mai ascunse colțuri ale inimi și să-i sorbi ideile, asta înseamnă să construiești o relație. Să-l faci să-ți iubească mintea, sufletul și abia mai apoi trupul.
Pentru că, draga mea, există o mare diferență între bărbatul care te vrea și bărbatul care ar face orice să te aibă. Și poate că nu înțelegi acum pentru că nu ai dat de omul potrivit, dar nu te vinde ieftin altora și așteaptă-l. El există, întotdeauna. Doar că tu ești prea naivă uneori și le cedezi celor care-și arată admirația prin vorbe mari și cadouri frumoase. Bărbatul care te va dori pe viață nu-și va pune inima pe tavă după două întâlniri. El nu te va dezbrăca din priviri de la primul dans. Dimpotrivă, se va arăta mai rece și mai inaccesibil și va căuta să te cunoască, nu să te posede câteva nopți.
Lasă-te cucerită greu și luptă să-i arăți că ești diferită. Fă-l să se îndrăgostească de tine, cea adevărată, nu de femeia care iese mereu aranjată din casă. Arată-ți chipul nemachiat și sufletul dezgolit. Vorbește-i despre visurile și ambițiile tale și află dacă e dispus să te susțină. Și nu, nu vorbesc de susținere materială, ci de a-l face pe el să fie umărul pe care vei plângă în ziua în care toate lucrurile îți vor ieși pe dos și mâna care va sta întinsă să te ridice atunci când ești la pământ. Arată-i că ai personalitate, idei și speranțe. Arată-te așa cum ești tu! Și dacă nu te va iubi pentru asta, nu el este cel potrivit.
Fii femeia lui. Fii sinceră și spune-i orice ai pe suflet. Nu-l face gelos cu alți bărbați și nu-l suspecta că îți este infidel. Prezintă-l fetiței care ai fost, femeii care ești și femeii care vrei să devii într-o zi. Susține-l și oferă-i atenția ta! Când lucrurile vor merge pe dos, fii mâna care-l mângâie și sărutul de pe fruntea lui încruntată de griji. Fii iubita, soția, mama, sora, prietena și amanta lui. Explică-i atunci când greșește și nu sta bosumflată așteptând să-ți ghicească gândurile. Nu te teme de tăcerile voastre frumoase și nu umple toate clipele cu vorbe fără rost. Nu-i cere cadouri materiale, ci doar iubirea sinceră.
Asigură-te că te iubește pentru tot ceea ce nu arăți lumii, dar el cunoaște despre tine. Asigură-te că visul tău este și visul lui și că-l vei susține în tot ceea ce va dori să înfăptuiască cu tine sau de unul singur. Abia atunci vei ști că ai găsit nu un bărbat dispus să te cucerească, ci unul dispus să te păstreze pe viață!

sursa

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...