Renunţă la mintea care gândeşte în proză; trezeşte alt gen de minte care gândeşte poetic. Lasă-ţi deoparte priceperea la silogisme; cântecul lasă-l să-ţi fie mod de viaţă. Treci de la intelect la intuiţie, de la cap la inimă, pentru că inima e mai aproape de mistere. - Osho

miercuri, 10 iulie 2019

Creatorul, Femeia si Barbatul

Ziua numarul doi din grupul dedicat cuplurilor si familiei: "Dragostea inapoi acasa"

 
!!! Pentru inscriere in grup trebuie sa participati activ la teme.


Incepeti sa faceti o lista cu diferenele dintre barbate si femei. Cum se raporteaza la viata femeile si cum se raporteaza la viata barbatii. 
Dupa ce va uitati la viata voastra de cuplu, va invit sa cercetati si pe internet.

CE PIERD Sl CE CASTIG

•  Cei care ştiu să trateze deosebirile vor consolida calitatea căsniciei.
•  Cei doi, care la început se prezentau cu două culturi diferite, prin acceptarea reciprocă a diferenţelor înnăscute sau de tem-perament, vor crea o singură cultură, care va primi străluciri noi ale dragostei, şi viaţa lor de parteneri se va consuma într-o continuă sărbătoare.
•  Respectând deosebirile, cei care trăiesc aceste experienţe se vor respecta pe ei înşişi şi vor fi capabili să iubească necondiţionat. Şi mai este ceva uimitor: prin renunţarea la lupta pentru a exclude ceea ce este diferit şi prin acceptarea a ceea ce este specific partenerului, se dă loc unei virtuţi care este ţinută la uşă în frig, pentru că nu este apreciată de firea pământească -smerenia. Cei doi vor spune în acelaşi timp şi amândoi vor avea dreptate: „Tu eşti mai bun decât mine!"
• Când diferenţele nu sunt înţelese, se angajează o luptă pentru a-l constrânge pe celălalt, ca el să se alinieze la aşteptările lui, iar resentimentul, pierderea reciprocităţii afective şi suferinţa vor fi partea acelei căsnicii.

•  Prin incapacitatea de a accepta ca celălalt să fie diferit, va rezulta pierderea respectului pentru partenerul de viaţă, dar şi pierderea respectului de sine, iar conflictele devastatoare vor duce la excluderea dragostei, cea mai cumplită calamitate consemnată în viaţa celor doi. Dar asta nu trebuie să se întâmple!

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...