Renunţă la mintea care gândeşte în proză; trezeşte alt gen de minte care gândeşte poetic. Lasă-ţi deoparte priceperea la silogisme; cântecul lasă-l să-ţi fie mod de viaţă. Treci de la intelect la intuiţie, de la cap la inimă, pentru că inima e mai aproape de mistere. - Osho

marți, 12 martie 2019

Iubirea

"Iubirea este actul cel mai liber al sfinţeniei.
Nu există nimic mai frumos decât să găseşti o fiinţă în inima căreia trăieşte iubirea divină. E ca şi cum ai fi găsit o piatră preţioasă sau un izvor.
Dacă ajungi în deşert cu iubirea divină, ea îl va transforma în grădină.
Iubirea e cea mai puternică, este o forţă. Nicio forţă exterioară nu este capabilă să-i reziste.
Când iubirea începe să vorbească prin intermediul unei fiinţe, aceasta din urmă devine puternică. Acolo unde e iubire, totul se poate realiza. Acolo unde nu e iubire, totul se distruge.
Omul trebuie să trăiască în iubire aşa cum trăieşte în lumină şi în aer. Trebuie să vadă iubirea divină chiar în cele mai mici lucruri.
Când a creat lumea, Dumnezeu purta omul în mintea, în inima şi în sufletul lui. De aceea omul trebuie să considere creaţia lumii un act sfânt de iubire şi să fie pregătit la toate sacrificiile pentru Creatorul lui.
Când eşti singur, părăsit de toţi, trebuie să ştii că Unicul este alături de tine. Dumnezeu îţi va spune: „Nu te nelinişti, nu eşti singur. Sunt cu tine".
Unica fiinţă care, întotdeauna, clipă de clipă, se gândeşte la noi şi nu ne uită niciodată este Dumnezeu." (Peter Deunov)
x

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...