Renunţă la mintea care gândeşte în proză; trezeşte alt gen de minte care gândeşte poetic. Lasă-ţi deoparte priceperea la silogisme; cântecul lasă-l să-ţi fie mod de viaţă. Treci de la intelect la intuiţie, de la cap la inimă, pentru că inima e mai aproape de mistere. - Osho

miercuri, 27 noiembrie 2013

Interviu cu Adyashanti (RO)

Invățătorul spiritual Adyashanti descrie modul în care în dezvoltarea conştiinţei umane, intervine o trecere de la un sentiment de separare către o experiență de unitate. El subliniază faptul că frica de a ne pierde această identitate individuală ne oprește de la trecerea aceastei schimbări, şi accentuează faptul că prin confruntarea fricii noastre intrăm în această experiență de 'dragoste'. Adyashanti, de asemenea, spune că ajungerea la un punct de criză poate crea o oportunitate pentru constiință de a efectua acest transfer, în mod individual şi colectiv.



"Atunci când realizarea spirituală este profundă, întreaga ta fiinţă dansează".

Pentru ca realizarea să fie completă, ea trebuie să atingă trei nivele: capul, inima şi zona abdominală. Poţi avea o minte clară şi luminată, dar fiinţa ta nu dansează. Abia când inima începe să se deschidă la rândul ei, fiinţa începe să danseze. Întreaga realitate pare să învie atunci. Când se deschide şi zona abdominală, apare o stabilitate uluitor de profundă, pe fundalul căreia prima deschidere, care este revelaţia eului profund, moare şi se transformă într-o transparenţă totală. În locul eului nu mai rămâne decât neantul – care dansează. (Adyashanti)

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...