Renunţă la mintea care gândeşte în proză; trezeşte alt gen de minte care gândeşte poetic. Lasă-ţi deoparte priceperea la silogisme; cântecul lasă-l să-ţi fie mod de viaţă. Treci de la intelect la intuiţie, de la cap la inimă, pentru că inima e mai aproape de mistere. - Osho

duminică, 27 ianuarie 2013

Kung Fu si placerile orgasmului prelungit-Sexul, asceza spirituala-Energia sexuala rivalizeaza cu electricitatea sau gravitatia!-Sexul zen


Kung Fu si placerile orgasmului prelungit


Kung Fu sexual reuneste metode taoiste chinezesti vechi de vreo 3 milenii. Pe la inceputuri erau practicate doar de imparat si curtenii de rang inalt, iar maestrii care ii initiau le cereau sa pastreze cu sfintenie secretul acestor invataturi.
Exercitiile ii antreneaza pe barbati sa-si controleze fluidele corporale si sa evite pierderea energiei sexuale prin ejaculare. Un anumit tip de contractii, respiratii si opriri in timpul actului erotic ajuta la ceea ce orientalii numesc "a calari tigrul" sau "a merge pe lama de cutit".

Suspendarea emisiei seminale nu inseamna insa renuntarea la orgasm. Dupa studii ale cercetatorilor contemporani, reflexul ejaculator are alta zona de declansare cerebrala decat senzatia de orgasm. Asadar pot fi traite separat, iar energia erotica poate fi strunita. Chiar si barbatii au in felul acesta sansa sa descopere placerile orgasmului prelungit, orgasmul in cascada.

Dincolo insa de promisiunile unei voluptati fara limita de timp, renuntarea la ejaculare inseamna pentru adeptii Tantrei si ai Taoismului sexual o noua perspectiva asupra sexului, sacralizarea sa. Barbatul este Cerul, iar femeia este Pamantul. Uniunea lor reface asadar intregul. Cele doua jumatati redevin cercul perfect.

Sexul, asceza spirituala

Cand activitatea emisferei drepte a creierului (intuitiva, poetica, feminina) este in echilibru perfect cu activitatea emisferei stangi (energica, rationala, masculina) omul traieste o stare de implinire divina. Ceea ce este fragmentat in el se unifica. Nu este parerea poetilor, ci a cercetatorilor rusi care au studiat mai multe cupluri de indragostiti.

Experimentele au dovedit ca aceasta stare apare in timpul rugaciunii, in timpul meditatiei profunde si... in timpul orgasmului. Dar daca orgasmul dureaza cateva secunde, starea de beatitudine trece ca un fulger. Cand orgasmul se prelungeste minute sau chiar ore, placerea fizica devine o trambulina pentru perceptii si trairi care conduc dincolo de limitele obisnuite ale lumii de zi cu zi.

Rinad Minvaleev, doctor in biologie, este de parere ca un act sexual prelungit, in care barbatul invata sa-si franeze reflexul de a ejacula, prelungeste viata si poate fi privit ca o lucrare de asceza spirituala.


Energia sexuala rivalizeaza cu electricitatea sau gravitatia!


Una dintre ideile favorite ale psihologului Wilhelm Reich, care a trait pe la inceputul secolului trecut, era aceea ca sexualitatea este o forta de sine statatoare, precum electricitatea sau gravitatia.
Si daca electricitatea se poate acumula intr-o baterie, de ce n-am putea face in asa fel incat sa stocam si energia sexuala in trup? 

Energia sexuala se declanseaza in corp in cantitati uriase in momentul orgasmului, cu conditia ca sperma, energia vietii, sa nu fie pierduta. 

Daca orgasmul nu apare, energia sexuala se acumuleaza in mod abuziv, producand probleme mentale si fizice serioase. 

Excitatia sexuala este ca o furtuna cu tunete si fulgere, iar orgasmul este ca traznetul, care distribuie armonios energia prin corp. 

Ce este sexul zen?

Nu, nu este nicio gluma. Se spune ca sexul si zenul au foarte multe in comun. Cei care practica sexul zen spun ca nu trebuie sa ne surprinda ca exista asa ceva.

In viata, exista mai multe cai pentru a atinge adevarata intelepciune. Zenul este una dintre ele, sexul este cealalta. Suna a blasfemie, dar nu e. Incearca sa-ti imaginezi cum ar arata sexul zen. Minimalist, ca orice gradina zen in care pui doar o piatra pe nisip si dai cu o grebla. Fara prea multe miscari, cu respiratia profunda si linistita. Nu esti departe de adevar.

La urma urmei, fiecare dintre noi a ajuns pe lume prin unirea sexuala a unui barbat cu o femeie. Sexul ne poate conduce inapoi la originile vietii, la fel cum o face si meditatia zen.

Totul este ca simturile sa nu o ia razna, iar samanta masculina care de obicei se pierde prin ejaculare sa fie tinuta sub un control strict. Sexul trebuie sa fie sacru.



Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...