Renunţă la mintea care gândeşte în proză; trezeşte alt gen de minte care gândeşte poetic. Lasă-ţi deoparte priceperea la silogisme; cântecul lasă-l să-ţi fie mod de viaţă. Treci de la intelect la intuiţie, de la cap la inimă, pentru că inima e mai aproape de mistere. - Osho

vineri, 1 iunie 2012

Tao pentru o viaţă sexuală reuşită

In Occident, marea majoritate a oamenilor considera ca stiu ce au de facut in dormitor. In Orient, tinerii casatoriti primesc carti sau merg la cursuri pentru a studia arta amorului
Trebuie sa fii “mai destept ca tatal tau” pentru a reusi sa descifrezi ce scriu tratatele taoiste despre sexualitate. “Cand te unesti cu o femeie, trebuie sa te simti ca un calaret pe un cal in galop, ale carui haturi sunt putrede, calarind pe marginea unei prapastii cu fundul plin de pumnale ascutite indreptate spre cer. Daca reusesti sa pastrezi samanta, viata va fi vesnica” – asta i-a spus Fata cea Alba imparatului Galben, in Cartea fetei fara complexe, un tratat de sexualitate chineza care dateaza din anii 500, era noastra. La cat sunt de preocupati de sanatate si longevitate, taoistii i-au dedicat sexualitatii o stiinta intreaga. Daca o stapanesti, nicio boala nu te va atinge si vei trai o viata lunga si imbelsugata. Care sunt principiile lor?

YIN SI YANG FAC JOCURILE

Nu ai cum sa intelegi cultura chineza si taoismul fara sa fii la curent cu dualitatea fundamentala dintre yin si yang. Yin reprezinta femininul, umedul, recele, luna, apa; yangul este masculinul, uscatul, caldul, soarele, focul. Totul in univers ia nastere prin unirea lor si niciunul dintre ele nu poate exista fara celalalt. Uni unea sexuala dintre un barbat si o femeie reprezinta, la scara mica, uniunea dintre yin si yang. Dar aceasta unire e la fel de simpla precum unirea apei cu focul: daca e prea mare focul, evapora apa; daca e prea multa apa, se stinge focul. Auzind descrierea pe care i-a facut-o Fata cea Alba referitoare la actul sexual, imparatul Galben a batut in retragere si a intrebat-o ce se intampla daca te abtii. “Lucrul acesta este absolut exclus, a raspuns ea.” Si dupa o alta serie de explicatii, savante pentru noi, a adaugat: “Fara coit, Shen nu se poate debloca, yin si yang se blocheaza.” Shen este, in traditia taoista, spiritul, constiinta. Cu alte cuvinte, daca nu faci dragoste esti ca si mort. Dar nu oricum.

BARBATUL NU TREBUIE SA EJACULEZE

Elementul cheie in sexualitatea taoista este ca barbatul nu trebuie sa ejaculeze decat atunci cand doreste sa procreeze. Sperma reprezinta energia vietii si este mai importanta decat sangele. In niciun caz ea nu trebuie sa fie irosita. De altfel, si oamenii de stiinta sunt de acord cu faptul ca sperma contine nenumarate elemente vitale, printre care: zinc, potasiu, vitamina C si B, calciu, acid citric, creatina, fructoza, acid lactic, magneziu, fosfor, sodiu si seleniu. Pierderea repetata de sperma aduce in corpul unui barbat vlaguirea, bolile si batranetea prematura. Asta nu inseamna ca nu are orgasm, dimpotriva. Ejacularea nu face altceva decat sa intrerupa orgasmul masculin. Daca barbatul ar invata tehnicile taoiste pentru controlul energiei sexuale, ar putea avea un orgasm mult mai lung si chiar ar putea avea orgasme in serie.

FEMEIA TREBUIE SA AIBA ORGASM

Implinirea amoroasa in taoism presupune ca ambii iubiti sa aiba orgasm. In mod special, daca femeia nu atinge aceasta stare de culme, se considera ca uniunea nu a fost completa. Si nu numai o singura data, ci chiar de mai multe ori la rand. Numai asa femeia degaja energia yang de care are nevoie barbatul, si pe care el o preia atunci. Cand femeia are orgasm, forta si virilitatea barbatului cresc. Cand barbatul ejaculeaza si femeia nu juiseaza, energiile sunt disproportionate si creeaza tensiuni care duc pana la boala. Sexualitatea taoista nu se intampla numai in dormitor. Pentru a reusi controlul energiilor care aduc sanatatea, trebuie sa faci exercitii si in afara actului amoros.
Articol publicat in revista Plafar.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...