Renunţă la mintea care gândeşte în proză; trezeşte alt gen de minte care gândeşte poetic. Lasă-ţi deoparte priceperea la silogisme; cântecul lasă-l să-ţi fie mod de viaţă. Treci de la intelect la intuiţie, de la cap la inimă, pentru că inima e mai aproape de mistere. - Osho

miercuri, 13 mai 2020

Frumusetea femeii

Când i s-a cerut să-si dezvăluie secretele frumuseţii, actriţa Audrey Hepburn a scris acest poem, care a fost citit la înmormântarea ei:
"Pentru a avea buze atractive, spune cuvinte de bunătate.
Pentru a avea ochi frumoşi, uită-te la ceea ce oamenii au frumos în ei.
Pentru a rămâne slab, împarte masa cu cei cărora le este foame.
Ca să ai un păr frumos, lasa un copil să-şi plimbe mâna în fiecare zi in parul tau.
Să ai o bună aşteptare, să mergi ştiind că nu eşti niciodată singur, ci impreuna cu cei care te iubesc şi te-au iubit.
Oamenii, chiar mai mult decât obiectele, trebuie să fie reparati, rasfatati, reinviati, revendicati şi salvati: niciodată să nu respingi pe nimeni.
Gândeşte-te: Dacă ai vreodată nevoie de o mână de ajutor, vei găsi una la capătul fiecărui braţ.
Pe masura ce îmbătrâneşti, îţi vei da seama că ai două mâini, una pentru a te ajuta, cealaltă pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie de ea.
Frumuseţea unei femei nu este în hainele pe care le poartă, faţa ei sau felul ei de a-şi aranja părul. Frumuseţea unei femei se vede în ochii ei, pentru că sunt uşa deschisă către inima ei, sursa dragostei ei.
Frumuseţea unei femei nu se află în machiajul ei, ci în adevărata frumuseţe a sufletului ei. Este tandreţea pe care o dă, dragostea, pasiunea pe care o exprimă.
Frumuseţea unei femei se dezvoltă cu anii."
  • Se năştea pe 4 mai 1929 (d. 1993)

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...