Renunţă la mintea care gândeşte în proză; trezeşte alt gen de minte care gândeşte poetic. Lasă-ţi deoparte priceperea la silogisme; cântecul lasă-l să-ţi fie mod de viaţă. Treci de la intelect la intuiţie, de la cap la inimă, pentru că inima e mai aproape de mistere. - Osho

miercuri, 15 februarie 2017

Masajul sanilor

E un lucru de care suntem prea putin constienti, insa una din fricile cele mai mari ale femeilor este cancerul de san. Daca nu este frica, atunci macar insecuritate alimentata de diverse intrebari. Si nu ma mir deloc.
Astazi insa nu voi vorbi despre impactul nutritiei asupra sanatatii feminine, ci vreau sa privim impreuna sanatatea sanilor nostri dintr-o perspectiva complet diferita – cum ne reconectam cu ei, cum invatam sau reinvatam sa-i iubim si cum le si aratam acest lucru.
Ca femei, avem trairi foarte duplicitare fata de proprii nostri sani. Pe de o parte, sanii sunt pentru majoritatea femeilor o sursa incredibila de placere si de asemenea tot pentru marea majoritate o parte a corpului apta sa hraneasca un sugar cu cea mai perfecta hrana. Pe de alta parte, suntem invatate inca de foarte fragede ca sanii sunt simboluri sexuale pentru barbati. Sanii devin ceva provocator, murdar si atatator, iar in pubertate cand incep sa se dezvolte in vazul lumii ajung tinta atentiei membrilor din familie, a colegilor de scoala, a baietilor si barbatilor de pe strada. Pentru multe este momentul in care se produce ruptura de proprii sani, incepem sa ni-i ascundem in sutiene cat
mai constrictoare sau ne incovoiem umerii pentru a-i proteja de atentia nedorita.
Sanii nostri sunt de fapt atat de sexualizati incat aproape ca toate lumea simte ca are un drept asupra lor. Revistele de moda ne spun ca sanii trebuie sa se incadreze in anumite tipare de frumusete impuse social. Chirurgia plastica ne critica ca nu avem sani suficient de mari sau suficient de obraznici sau suficient de sfidatori cu gravitatia... Iar daca nu putem atinge standardele, avem motiv sa ne dezicem de sanii nostri o data in plus.
Poate nu e de mirare atunci ca din ce in ce mai multe femei din jurul nostru ajung la mastectomii.
Oriunde ne-am plasa pe scara aprecierii fata de proprii sani, orice temeri am avea vizavi de sanatatea lor si orice interventie am fi facut asupra lor, este esential sa incepem sa dam sanilor compasiune si energie vindecatoare, iar cea mai buna metoda este aceea a masajului sanilor.
Masajul sanilor este o cale excelenta de a deveni constiente de sanii nostri si de a ne arata concret grija si iubirea pentru propria persoana, de a ne iubi si aprecia sanii si de a beneficia de pe urma energiei lor.
Traditiile stravechi au sustinut ca sanii sunt asociati cu chakra inimii si ca detin energia iubirii si a bucuriei. Din punct de vedere Taoist, masajul sanilor este important pentru sanatatea intregului corp al unei femei. Sanii sunt glande care promoveaza secretarea hormonilor. Masajul lor stimuleaza functionarea glandei pineale si a timusului si determina glanda pituitara sa secrete oxitocina si prolactina, care produc senzatia de relaxare, calm si conectare cu ceilalti.
Masajul sanilor este deci o practica simpla care imbunatateste fluxului energiei chi catre sani si catre intregul nostru sistem hormonal. Tot masajul sanilor este si o cale excelenta de a ne pune in miscare energia sexuala (am scris aici mai multe despre importanta acestui lucru). Meridianul rinichilor – care asigura chi si vitalitate organelor sexuale – trece prin sani si este stimulat prin masajul sanilor. 
Masajul sanilor pas cu pas:
  1. Gasiti o pozitie confortabila si faceti 3 respiratii profunde abdominale. Relaxati-va.
  2. Frecati-va palmele pana cand le incalziti si apoi odihniti-le pe sani. Trimiteti sanilor energie iubitoare cu ajutorul palmelor.
  3. Folosind un ulei extra virgin (cel de cocos e preferatul meu la textura si miros), frecati gentil in cercuri cu varful degetelor de jur imprejurul sanilor, la aproximativ 4 cm distanta de mameloane. Incepeti sa faceti cercuri din interiorul sanilor in sus si apoi imprejurul sanului si faceti acest cer de cel putin 9 ori. Aceasta va stimula meridianul rinichilor, al ficatului, muschiului inimii si splinei.
  4. Acum masati intregul san presandu-va saniii cu delicatete de cutia toracica si frecand in cerc. Fiti atente si vedeti ce anume va face placere si variati atingerea de la foarte fina la ceva mai puternica. Mangaierea mameloanelor va spori secretia hormonala si energia sexuala.
Masajul regulat ajuta la circulatia sangelui si limfei si reduce acumularea toxinelor sau hormonilor la nivelul sanilor.
Faceti masajul sanilor macar 5 minute in fiecare zi si veti vedea cum va veti reindragosti de sanii vostri si apoi de intreg corpul – acest ritual are o putere incredibila de a ne retrezi aceste sentimente pozitive fata de fizicul nostru in totalitate.
Nota de final: Un studiu facut in Franta in 2013 a concluzionat ca medical, fiziologic si anatomic sutienele nu ofera de fapt suport sanilor, ba ca mai mult purtarea lor nu permit dezvoltarea suficienta a tesuturilor responsabile cu suportul. Un alt lucru de stiut este ca femeile care poarta sutien mai mult de 18 ore pe zi au o incidenta a cancerului de san de 100 de ori mai mare decat a celor care nu poarta sutien deloc (presiunea constanta a sutienului blocheaza fluxul energetic al sanilor, dar si sistemul limfatic care mobilizeaza si dreneaza toxinele pentru eliminare). 
Sursa foto: multi-orgasmic.com

Sursa
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...