Un bărbat nu se uită după fuste scurte, mulate perfect pe un corp subţire: e o chestie de moment care trece la fel de repede. Un bărbat nu gândeşte să aducă cu prima ocazie femeia în pat: e doar o poftă demodată de băiat. Un bărbat nu-şi va vinde sufletul pentru un trup de fată găsit pe marginea patului: e prea simplu şi fără gust. Un bărbat va căuta mereu femeia lui, femeia care îl va reflecta şi îi va citi sufletul, care va fi misterul, dragostea şi nebunia lui.
Bărbaţii sunt creatori, dar creatori ai unei lumi ştiute de mult în sufletul lor. De fiecare dată când întâlnesc o femeie pe potriva a ceea ce se ascunde în suflet, ei vor încerca să construiască. Să unească punctele unei poveşti parcă auzite în trecut şi gata să devină realitate. Să cuprindă în universul unei femei dorinţele şi pasiunile ce nu le-ar spune nimănui. Bărbaţii caută o femeie care să îi facă să se simtă puternici, încrezători, stăpâni şi ocrotitori, pentru că doar aşa ei vor fi ei şi nu nişte măşti masculine. Bărbaţilor le este frică să iubească total, până nu întâlnesc omul care i-ar completa, care ar reflecta cealaltă jumătate de cerc nebunesc, ca să dea apoi formula unui infinit. Ei vor dori mereu să se regăsească în cuvintele şi îmbrăţişarea unei femei, pentru că doar atunci vor şti că sunt acasă.
Ceea ce ai lângă tine te reprezintă. Ceea ce iubeşti e copia inimii tale şi ceea ce simţi pentru un om e parte din sufletul tău. Iubeşti mult, primeşti pe măsură. Iubeşti sincer, sincer şi fără regrete vei privi în ochi. Bărbaţii au iubit şi vor iubi regăsindu-se şi găsind în femeie cea mai frumoasă parte din ei. Femeile care le citesc sufletul îşi vor găsi loc în inima unui bărbat pentru totdeauna. Celelalte se vor rătăci un timp pe acelaşi drum şi vor fi plecate demult. Uneori, nu alegem doar noi, ci şi depărtarea, timpul, faptele. Este nevoie de depărtare pentru apropiere. Este nevoie de timp pentru veşnicie. Este nevoie de fapte pentru recunoaştere. Femeile care citesc sufletul unui bărbat sunt cele mai adevărate.
O femeie este pe măsura bărbatului de lângă ea. El o va privi ca o doamnă pentru că e la fel de domn şi doar aşa ea va dori să fie doamnă în ochii lui și ai celor din jur. Dacă el o va ști ca femeie de ocazie, mai mult decât un curvar şi-un suflet gol nu poate fi. Bărbații iubesc cu ochii și nu numai. Bărbații iubesc femeile care își cunosc adevărata valoare, pentru că astfel ei şi-o recunosc pe a lor. Iubesc femeile care nu se lasă cucerite după 3 flori date la o intersectie, pentru că la rândul lor îşi cunosc demnitatea. Femei care știu ce vor și unde merg, pentru că un bărbat de mult şi-a croit drumul său, pe care doar cea mai sinceră şi corectă femeie va merge. Atunci ei sunt gata sa devină scut și prieten pentru femeie. Să ofere la randul lor totul și mai mult decât atât. Un bărbat va şti că femeia de alături nu este un sentiment de unică folosință, pentru că îşi ştiu valoarea. Și nici un gând cu jumătăți de măsură, pentru că vor şti femeia ca o reflecţie a lor. O iubești – o iubești pentru totdeauna. O vrei alături – atunci o vrei mereu. Aşa, un bărbat nu îşi va pierde sufletul şi verticalitatea niciodată.
Un bărbat mereu va alege. Va alege femeia propriei nebunii. Dintre toate femeile le va alege pe cele mai vesele. Dintre cele vesele – pe cele mai înţelepte. Dintre cele înţelepte – pe cele mai gingaşe. Şi răbdătoare. Dar şi nebune. Pentru că de fiecare dată când o va privi adânc în ochi, un bărbat îşi va citi veselia, înţelepciunea, gingăşia şi răbdarea din el. Şi nebunia, reflecţia propiei nebunii.

sursa