Renunţă la mintea care gândeşte în proză; trezeşte alt gen de minte care gândeşte poetic. Lasă-ţi deoparte priceperea la silogisme; cântecul lasă-l să-ţi fie mod de viaţă. Treci de la intelect la intuiţie, de la cap la inimă, pentru că inima e mai aproape de mistere. - Osho

vineri, 30 august 2013

Karezza ca tratament al ejaculării precoce

Karezza constituie o manieră specifică de a face dragoste, care presupune amplificarea răbdării şi a controlului dorinţei şi energiei sexuale. Este un exerciţiu eficient care necesită o "colaborare" între cei doi iubiţi şi multă înţelegere. Tehnica se realizează în mai multe etape care decurg firesc una din cealaltă, fiecare cu o durată de minim o săptămână.
Etapa I: NEMIŞCAREA
După preludiu, atunci când femeia este suficient de excitată, iubitul o va penetra lent, fără grabă, după care amândoi vor rămâne imobili, fără a se mişca în vreun fel. Vor rămâne astfel îmbrăţişaţi, respirând lent şi profund, mângâindu-se reciproc cât mai tandru şi plini de iubire, până când bărbatul va ieşi din erecţie. Se reia apoi preludiul şi după ce va apărea o nouă erecţie, bărbatul o va penetra din nou pe iubita sa după care va rămâne iarăşi în imobilitate până la dispariţia erecţiei. Se reia acest proces de 4-5 ori, apoi cei doi se vor opri, vor realiza postludiul şi astfel vor încheia cu succes fuziunea amoroasă fără ca bărbatul să ejaculeze.
Acest exerciţiu este un mod foarte eficient de "acomodare cu intimitatea" şi cu starea de excitare puternică specifică începutului actului amoros, şi de aceea poate fi aplicată şi în momentele de început ale unei relaţii sexuale, atunci când bărbatul nu controlează potenţialul sexual. Pentru a "învinge" ejacularea precoce, această metodă trebuie să fie aplicată de fiecare dată când cei doi iubiţi fac dragoste, timp de 1-2 săptămâni. Este indicat ca, dacă este posibil, să existe cel puţin 3 interacţiuni pe săptămână în această perioadă.
Etapa a-II-a: CONTRACŢIILE
După scurgerea celor 1-2 săptămâni, se va introduce un element nou: după penetrare şi petrecerea câtorva minute în imobilitate, ambii iubiţi încep să contracte şi să relaxeze ritmic muşchii sexuali (femeia muşchii vaginali, iar bărbatul muşchii de la baza penisului). Contracţiile muşchilor de la baza pelvisului ajută foarte mult în controlul potenţialului sexual şi controlul ejaculării. Contracţiile muşchilor vaginali pot provoca o erecţie prelungită şi senzaţii foarte plăcute de plăcere. Dacă plăcerea creşte prea mult şi apare pericolul ejaculării, atunci ambii iubiţi opresc contracţiile, până când pericolul trece şi contracţiile pot fi reluate fără probleme. Această etapă este bine să dureze cel puţin o săptămână.
Etapa a-III-a: MIŞCĂRILE LENTE ŞI CONTROLATE
În această etapă, după câteva minute de imobilitate şi alte câteva minute de contracţii, cei doi pot începe să se mişte lent, oprindu-se însă din când în când, mai ales atunci când simt că problema controlului ejaculării apare. Gradat, se trece la mişcările mai ample, specifice actului amoros obişnuit, stopându-se imediat ce se ajunge la un grad de excitare prea mare.
Practicând karezza se va ajunge la un control foarte bun al ejaculării, care va fi un pas important în aplicarea cu succes a continenţei sexuale.
OBSERVAŢII
Dincolo de caracterul terapeutic al său, această metodă este un bun prilej de acomodare şi de îmbunătăţire a comunicării între iubiţi. Diminuarea stimulării sexuale şi exprimarea iubirii prin intermediul mângâierilor  va face ca accentul să fie pus preponderent pe latura afectivă a relaţiei, ceea ce va rafina foarte mult iubirea, iar cei doi pot ajunge la o împlinire sufletească foarte mare. Singura condiţie care trebuie îndeplinită este însă RĂBDAREA, atât din partea bărbatului, cât şi din partea femeii. Abţinerea de la ejaculare poate cu uşurinţă să refacă potenţialul sexual şi să confere bărbatului în timp o bună sănătate fizică, psihică,  şi mentală. Mai mult decât atât fuziunile amoroase vor fi mult mai împlinitoare, deoarece vor dura mai mult, putând ajunge, în cazul unei continenţe perfecte, la ore şi ore în şir.
Pe măsură ce se ajunge la un control mai bun al senzaţiei de excitare, se sesizează faptul că acesta era substratul care conducea la ejacularea prematură. Nu este atât o problemă de stimulare a unor terminaţii nervoase, cât mai ales una emoţională. Teama de a nu respins, ori de a nu fi la înălţime, lipsa de iubire şi de înţelegere în cuplu (resimţită mai ales de bărbat) sau pur şi simplu stresul acumulat din alte direcţii, sunt tot atâtea cauze ale ejaculării precoce. O dată înţelese aceste aspecte, rezolvarea problemei rămâne o chestiune de timp, mai ales dacă se va aplica perseverent KAREZZA, precum şi celelalte metode pe care le vom prezenta.

http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?item=3060&lang=RO

joi, 29 august 2013

Descopera-ti frumusetea prin bellydance

Afla cum te poate ajuta bellydance sa te indragostesti de corpul tau!

Traim intr-o societate in care este dificil ca tinerele fete si femeile adulte sa se simta pur si simplu bine in pielea lor. Studiile arata ca 92% dintre fete vor sa schimbe cel putin un aspect din felul cum arata si ca 3 minute de privit printr-o revista de moda scad increderea in sine pentru 80% dintre femei.
De ce se intampla asa? Si mai ales de ce este acest lucru acceptat?
Descopera-ti frumusetea prin Bellydance
Descopera-ti frumusetea prin Bellydance
Majoritatea femeilor adulte gandesc zi de zi ca au coapsele prea mari, soldurile prea late, sanii prea mici, fundul prea moale si abdomenul prea rotunjit. Prea mare, prea lat, prea mic, prea moale sau prea rotunjit pentru ce?
Faptul ca fiecare femeie se compara cu o celebritate, o actrita sau o cantareata a devenit in aceasta perioada ceva mai obisnuit ca oricand.
Bellydance-ul le da incredere femeilor adulte si tinerelor fete ajutandu-le sa se indragosteasca de corpul lor si sa spulbere acest mit, aceasta iluzie conform careia nu sunt demne de a fi iubite daca au ceva mai multa carne pe ele. 
Iti poti repeta diverse afirmatii in minte, insa adevaratele schimbari se produc in corp la un nivel holistic, iar bellydance face exact acest lucru.

Bellydance-ul este un dans vechi al femeilor si al feminitatii

Miscarile, structura si tehnica bellydance contin o intelepciune antica. Practica permanenta a bellydance-ului tinde sa aiba un efect alchimic asupra femeilor si fetelor care il invata. El lucreaza pe foarte multe niveluri, unele vizibile si usor de inteles la nivel constient, altele inaccesibile mintii logice, insa usor de simtit.
Bellydance – Arta de a te indragosti de corpul tau
Daca toate femeile s-ar indragosti de ele insele, inclusiv de corpul lor care este ‘casa’ spiritului, lumea ar fi un loc mai bun.
In special in Occident, exista o mare discrepanta intre minte si corp. Este un fel de separare ce se produce inca din copilarie, atunci cand senzualitatea este inhibata. Bellydance ajuta chiar la vindecarea acestei separari la modul organic.
Antrenand fiecare parte a corpului, bellydance ne permite sa ne indragostim de fiecare zona in parte si de corp ca un intreg.
Invatam sa miscam intr-un mod foarte feminin parti ale corpului care in mod normal nu sunt folosite, ca de exemplu cutia toracica, umerii si zona pieptului, soldurile, fesele, bratele si mainile in miscari gratioase ale partii superioare a corpului, fata si ochii pentru un plus de expresivitate.
Fiecare miscare diferita ne reaminteste de o parte a corpului pe care este posibil sa o fi uitat sau neglijat. Ca si atunci cand facem cunostinta cu o noua persoana, mai intai ne strangem mainile, ne bucuram de compania celuilalt, apoi incepem o conversatie, incepem sa ne placem reciproc si se deschide usa catre acceptare si indragostire. Aceasta necesita timp, insa odata ce am facut cunostinta cu fiecare parte a corpului, se declanseaza acest proces prin care incepem sa vedem adevarata frumusete.
Pe masura ce bellydance ne ajuta sa ne mutam atentia de la o parte a corpului la alta, ne cunoastem intregul corp si ajungem treptat sa ne indragostim de el.
Un alt mod prin care bellydance ne arata ca fiecare femeie este frumoasa este faptul ca el se potriveste tuturor varstelor si tuturor tipurilor de corp.
Frumuste prin Bellydance
Frumuste prin Bellydance
Bellydance se potriveste tuturor: Femeile slabe arata superb facand miscari serpuitoare de unduire. Cele mai plinute arata foarte bine facand shimmy si miscari mai puternice.
Bellydance este de asemenea una dintre putinele forme de dans practicata la scara larga de toate grupele de varsta. In Orientul Mijlociu danseaza si tinerele fete  si bunicile. De foarte multe ori, femeia cea mai in varsta din familie danseaza atat de bine incat te incanta la modul cel mai profund si nu poti sa nu ii admiri gratia si abilitatea de a-si exprima feminitatea.
Spre deosebire de alte forme de dans, bellydance este destinat intr-adevar oricarei femei, demonstrand ca fiecare femeie este frumoasa. Este un cadou extraordinar pentru oricine.
Handicapul cauzat de crezurile negative despre corp, inradacinate timp de generatii intregi, precum si auto-comparatia constanta care decurge de aici, incep la o varsta foarte frageda. Fetele cresc bombardate de mesaje toxice si se transforma in femei bombardate in continuare cu mesaje toxice. Multe femei au trecut prin acest proces si au suportat consecintele.  
Cu totii avem impregnari mentale din copilarie, pe care doar o viata traita constient le poate schimba.
Cineva spunea ca ‘este mai usor sa omori un demon real decat unul imaginar’.
Bellydance este antidotul perfect pentru ‘maladia’ imaginii si a increderii de sine. Bellydance-ul un instrument prin care poti readuce iubirea in tine insati, in familia ta si, de ce nu, in lumea in care traim.


marți, 27 august 2013

In viata nu exista „alesul”.

Trebuie sa-l gasesti doar pe cel mai putin enervant, si sa il cultivi, de cate ori poti.


Cunosti acel sentiment cand vezi intr-un magazin, o pereche de jeansi frumosi, perfecti chiar, si ii iei cu entuziasm la cabina de proba cu gandul "PE ASTIA II CUMPAR!!!!"????
...dar nu iti vin, si nu te dai batuta...tragi de ei, topai,poate poate incapi in ei.
Cam asa facem in viata de zi cu zi, cand vine vorba de jumatatea noastra! In loc sa ne vedem de drum atunci cand persoana de langa noi, clar, nu este ceea ce ne dorim...amanam INEVITABILUL SFARSIT pana in acel punct in care intervine URA sau DEZGUSTUL. Exact cum nu suntem capabile sa facem un pas in spate si sa spunem "Nu intru in jeansii astia nici moarta!", la fel nu suntem capabile sa spunem "Nu esti omul potrivit pentru mine!". In loc sa ne intalnim cu "my ex", ne intalnim cu " my WTF"!
Cu cat ne dam tot interesul sa il modificam pe celalalt dupa propriile nevoi, cu atat cicatricea este mai pronuntata, iar persoana care cu ceva timp in urma ne facea ziua mai frumoasa, acum o strica!
In filme, la locul crimei,urma cadavrului este conturata cu creta... Oare cate "dead bodies" avem in inima????
Mi-ar face placere ca intr-o buna zi sa nu mai topai in cabina de proba...
Anonymous

 Faptul ca starea de indragostire si multumire permanenta nu este una care poate rezista vietii de zi cu zi nu pare sa preocupe pe nimeni(!). Cautam disperati acea stare si facem orice ca sa o obtinem desi ne duce din dezamagire in dezamagire. Omul - se pare- are o nevoie de o iluzie ca sa poata sa suporte realitatea..

Preferam sa cautam barbatul sau femeia perfecta, adica acel om care se incadreaza in idealul nostru si care ne garanteaza fericirea si implinirea. Preferam sa alergam dupa himere decat sa invatam cum sa facem fata adevarului si sa invatam sa traim frumos in realitate.

A fi indragostit de o persoana pe care nu o cunoastem in realitate dar de care suntem atrasi pentru ca reflecta imaginea unui semizeu in sufletul nostru este de fapt indragostirea de propia persoana, intr-o forma sau alta. Numai ca nu ne prindem ce (ne) facem.

Trebuie sa iti asumi responsabilitatea pentru propia fericire sau nefericre si sa nu astepti ca celalalt sa faca ceva sa te faca fericit.
In viata nu exista „alesul”. Trebuie sa-l gasesti doar pe cel mai putin enervant, si sa il cultivi, de cate ori poti. 
 
 
E timpul sa nu mai credem in povestile frumoase care ne-au fost spuse cand eram mici, in Ileana Cosanzeana sau in Fat Frumos, treziti-va. E timpul sa ne maturizam femeilor, sa ne transformam si sa ne autoeducam. 

vineri, 16 august 2013

PENTRU A O TOPI PE IUBITA TA IN IUBIRE



Pentru a o topi pe iubita ta prin iubire trebuie sa fuzionezi cu ea pe trei planuri; fizic, emotional si spiritual.
Unirea fizica este mai mult decat a intra in corpul ei, cand ea este gata sa te primeasca cu totul, si a practica mai multe stiluri de penetrare, profunda si superficiala, rapida si inceata. Unirea fizica implica sa umpli fiinta iubita cu caldura si forta corpului tau, ramanand sensibil la reactiile ei clipa de clipa. Ai atins deplinatatea fuziunii fizice atunci cand te misti in sincronizare perfecta cu ea, ca doi dansatori inlantuiti ce se misca cu o gratie fara efort si determina acea fascinatie si magie senzuala coplesitoare. E ca si cum corpul ei ar fi devenit corpul tau.
Fuziunea emotionala implica sa simti sentimentele iubitei tale, sa ii percepi emotiile, ca si fluxul de energie din corpul ei. Prin exercitiu, emotiile tale vor coincide cu ale ei, inima ta va coincide perfect cu a ei, si vei fi capabil sa simti bucuria ei, profunzimea iubirii ei, ca si valurile de dorinta, fior si fericire care circula prin corpul ei. In cele din urma, sentimentele ei devin sentimentele tale. Inimile voastre pulseaza in acelasi ritm si par a fi una singura.
Fuziunea spirituala inseamna sa realizezi „cine” esti tu in esenta in timp ce faci dragoste. Aceasta presupune sa te scufunzi, in timp ce faci dragoste, in adancul fiintei tale, pe deplin constient. Pentru aceasta luciditatea ta trebuie sa fie complet trezita si sa te integreze pe tine si pe iubita ta in clipa prezenta. La inceput, fii atent si vigilent pentru a nu fi distras de alte emotii sau amintiri din trecut. Ramai lucid, perfect ancorat in momentul prezent. Cand esti atent la respiratia ta, de exemplu, nu esti atent la textura cearsafurilor sau la parfumul de pe gatul iubitei tale. In loc sa te gandesti la programul tau de maine, concentreaza-ti luciditatea asupra propriului corp si asupra corpului iubitei tale, asupra propriei respiratii si asupra respiratiei iubitei tale. Cand aceasta deprindere de a fi lucid se manifesta spontan, evident ea va genera si va determina si in iubita ta luciditate si prezenta. A-ti cultiva astfel luciditatea este un prim pas bun. Urmatorul pas este sa lasi aceasta luciditate sa devina mai cuprinzatoare ca si cum s-ar relaxa intr-o constienta care cuprinde totul. Ajuns aici este important sa intelegi ca iubita ta este la modul esential constiinta si este deja patrunsa de constiinta, la fel ca si tine, ca si orice altceva. Nu e nevoie sa te straduiesti sa faci nimic. Numai simte ca esti constiinta care deja este insasi natura ta, a iubitei tale, a spatiului camerei tale, etc. Relaxeaza-ti „punctul” de atentie astfel incat sa te expansionezi ca fiind acest „spatiu” deschis al constiintei. Ar putea suna abstract inainte sa practici acest lucru. Exerseaza sa iti aduni constiinta in momentul prezent, astfel incat sa fii constient de fiecare nuanta a corpului tau si a corpului ei, de respiratia ta si de respiratia ei, sa fii constient de tot ceea ce se petrece in interiorul corpului tau si in spatiului din fata ta, care include corpul ei cat si obiectele si aerul care se afla in spatele tau. Fii constient (simte) tot ce se petrece in stanga si in dreapta ta, in sus si in jos, in toate directiile, pana ce totul este cuprins in interiorul sferei tale de constiinta. Nu te concentra pe nimic anume. Lasa-ti luciditatea sa ramana deschisa, degajata, deplina si vasta, ca un ocean de claritate care umple spatiul (camera, casa, intregul oras, etc). Nu te concentra la nimic, ci lasa constiinta deschisa sa includa totul, fara nici un efort. Relaxeaza „punctul” constiintei tale atat de mult incat, fara a acorda o atentie deosebita vreunui lucru, sa simti ca si cum ai fi intregul univers, ca si cum intregul univers se reflecta in oceanul infinit al constiintei tale deschise. Ramai sensibil, lucid si atent la ce se intampla in jurul tau, dar nu prea concentrat asupra vreunui lucru. Exerseaza pentru a ramane cu totul prezent – conştient fata de fiecare schimbare emotionala a ta si a ei si de fiecare circuit energetic – in timp ce simultan simti in exterior fara limite. Relaxeaza-ti atentia in timp ce simti in afara in toate directiile astfel incat luciditatea ta sa cuprinda tot acest spatiu al constiintei tale deschise. Pentru asta, este nevoie insa de exercitiu, ca pentru orice arta sau deprindere. Cand esti capabil sa ramai prezent si in acelasi timp sa te relaxezi in timp ce fiinta ta profunda este expansionata in spatiul din jur, atunci esti gata sa fuziunezi spiritual cu iubita ta. Relaxeaza-te in aceasta deplinatate a fuziunii totale, ca o fiinta deschisa, care este de fapt aceasta constiinta vasta, plina de profunzime si putere care este una cu iubita ta facand-o sa infloreasca prin forta constiintei care se difuzeaza in corpul, in inima si sufletul ei. Vei sti ca ati atins deplinatatea fuziunii spirituale atunci cand tu si iubita ta va abandonati complet in aceasta deschidere a constiintei, disparand in forta perfectiunii extatice, disparand in extazul iubirii nemarginite. Atunci va veti contopi in iubirea absoluta divina pe care toate fiintele aspira s-o primeasca si care care se revarsa acum in adancul inimii voastre.

DAVID DEIDA

primit pe mail.

miercuri, 7 august 2013

CUM POATE TREZI O FEMEIE INIMA UNUI BARBAT IN TIMP CE FAC DRAGOSTE



Majoritatea barbatilor traiesc in minte uitind de inima. Ei gandesc, planuiesc si rumega lucrurile in mintea lor toata ziua. Cand un barbat incepe sa exerseze arta amorului o va face tot din cap. Va incearca sa respire corect, sa ramana constient, sa ramana prezent in timp ce face dragoste cu tine, toate cu ajutorul mintii. Antidotul pentru acest lucru este ca el sa isi trezeasca inima dar pentru aceasta atentia lui trebuie sa fie atrasa din cap in corpul fizic. Atunci cand atentia lui este atrasa in corpul fizic el, se va simti mai prezent decat atunci cand se afla in cap cu problemele lui, asa ii va fi mai usor sa-isi trezeasca inima.

Nimic nu il readuce pe un barbat mai repede in corpul lui decat o stimulare sexuala calda si umeda a "radacinii" lui. Majoritatea femeilor ating organele genitale ale iubitului prea usor, prea ezitant. Fii ferma si stimuleaza-l bine pentru a-l excita intens. Pe cand se apropie de punctul non-retur, incetineste sau chiar opreste-te ca sa nu ejaculeze. Lasa-l sa se relaxeze cateva clipe inainte sa continui. Creeaza un arc de energie intre capul si organele lui genitale astfel incat inima lui sa fie stimulata. Tine minte ca majoritatea barbatilor au nevoie de mult exercitiu pentru a-si deschide inima in timp ce fac dragoste. Stimularea ta in timp ce faceti dragoste trebuie sa fie suficient de intensa pentru a-i mentine atentia mai mult in corpul lui decat in cap, gandindu-se la ce ar trebui sa faca pentru a fi un iubit superior. Pentru a preveni terminarea prematura a fuziunii amoroase, ramai suficient de sensibila la ceea ce simte el, pentru a incetini sau a opri stimularea sexuala inainte ca el sa ejaculeze, iar apoi mareste din nou intensitatea cand lingamul incepe sa i se inmoaie. Ii vei deschide inima numai atat cat de larg e a ta de deschisa. Daca faci dragoste mecanic, fara implicare afectiva si fara sa fii atenta la ce simte el, numai va gafai si va ejacula. Dar, daca corpul tau e abandonat si destins si inima ta este complet deschisa, atunci, in timp ce faci dragoste, iubirea ta va provoca trezirea iubirii lui. Arta amorului profund se afla in capacitatea ta de a te relaxa in corpul tau si de a-l primi pe iubitul tau atat de adanc incat sa fie atras mai presus de el insusi in iubirea ta. Deschide-te ca si cum ai fi o iubire atat de vasta incat sa se cufunde in tine, iar si iar. Va incerca sa se traga inapoi, sa obtina controlul, sa practice o tehnica sau alta. In tot acest timp, tu fii atenta la ceea ce el simte, opreste-te sa te misti cand este aproape de punctul non-retur si continua sa o faci cand acest moment delicat a trecut. Astfel ii atragi focalizarea din minte inapoi in corpul lui si ii deschizi inima cat de mult esti dispusa sa ai incredere in el, provocand iubirea lui si totodata aspiratia lui de a se darui cu putere iubirii tale.

DAVID DEIDA

vineri, 2 august 2013

Bucatarie ...tantrica

 Inainte de orice, haideti sa vedem ce este tantrismul si “cu ce se mananca”.
 Termenul "Tantra" provine din sanscrita si semnifica "legatura", "conexiune" sau uniunea atat fizica, cat si spirituala a unui cuplu si armonizarea acestuia sau contopirea acestora cu intregul Univers. Practicile tantrice unifica aspectele contradictorii ale sinelui (masculin si feminin, spirit si fizic, intuneric si lumina, etc.) intr-un tot armonios. 

In filosofia tantrica, mancatul este o experienta erotica, de comuniune cu persoana iubita. De asemenea, tantrismul mai afirma ca hrana trebuie si ea folosita cu scopul cresterii spirituale. Insa ideea de hrana sacramentala nu este noua si nu apartine exclusiv tantrismului. Hrana sacramentala este, in general, hrana normala, despre care se crede ca ar avea calitati spirituale datorita “imputernicirii” acesteia de catre un preot, un vindecator, un saman sau o forma de autoritate religioasa. “imputernicirea” hranei  inseamna sfintirea ei sau rugaciunile ce s-au rostit asupra hranei.

In tantra, importanta este atitudinea mentala cu care se prepara hrana pentru fiinta iubita. Un bun yoghin isi poate da seam ace temperament are persoana care a pregatit masa dup ace mananca ceva preparat de aceasta. De asemenea, conteaza si atitudinea mentala a persoanei care mananca, atitudine care poate influenta comportamentul digestive. Nu lasati nimic sa va irite sau sa va supere cand preparati hrana sau cand mancati. Tantra indeamna ca, atunci cand pregatim mancarea pentru fiinta iubita, sa avem o stare meditativa, contemplative, de constientizare a proprietatilor ingredientelor dar si a momontului prezent. Este indicat sa “puneti” dragoste in mancare, adica sa va ganditi cu dragoste la partenerul/a voastra. 

Invataturile yoghine impart hrana in 3 tipuri principale, dupa efectele pe care hrana o are asupra corpului si a mintii, dupa starile si emotiile pe care hrana le trezeste in noi.
Prima categorie de hrana este cea sattvica, este constitutita din acele alimente care ne hranesc energia si atitudinea creatoare. Exemple de alimente sattvice sunt nucile, cerealele (integrale, desigur), fructele si legumele, mierea. Toate aceste alimente sunt legate de gustul primar “dulce” si le este atribuita capacitatea de a stimuli sentimentele creatoare si erotice. Textele medicale ayurvedice spun ca esenta gustului hranei este transformata pe rand in sange, carne, grasime, os, maduva, si , in fine, sperma sau ovul. Gustul hranei influenteaza deci gustul secretiilor sexuale.  Textele medicinei indiene sugereaza ca “cea mai buna samanta (pentru un embrion sanatos), este cea dulce, neiritanta si de un alb cristalin, transparent. “
Al doilea tip de alimente, cel rajasic, induce pasionalitate, stimuleaza simturile, dar poate genera si stari de furie, atasament, posesivitate. Aici intra toate alimentele cu proprietati de incalzire si stimulare, cum ar fi radacinoasele, condimentele, sarea, pestele, carnea rosie, carnea de pui. Aceste alimente au in general gusturile primare iute si sarat, dar si combinatii ce include gustul dulce. Daca sunt consumate preponderent, alimentele rajasice fac ca sperma barbatului sa devina mai groasa si mai vascoasa, cu un miros mai intens iar la femei, secretiile vaginale capata acelasi proprietati.
Al treilea tip de hrana, cel tamasic, este (cred ca ati ghicit), cel care stimuleaza sentimentele furioase si distructive. In acesta categorie intra toate alimentele care deranjeaza simturile, fie prin gustul excestiv de iute, amar sau astringent, fie prin simptomele care le trezesc in corp (balonare, constipatie, halena etc) datorita combinarii proaste a lor. Alimentele gatite in prea mult ulei sau in grasime sau carnea grasa sunt exemple care intra in aceasta categorie. In general, cei ce mananca predominant tamasic au o atitudine foarte materialista fata de viata. Secretiile sexuale capata caracteristici neplacute, iar activitatea sexuala inceteaza sa mai fie un act de iubire, plin de sensibilitate si empatie, transformandu-se intr-o incercare de satisfactie pur carnala.
Desi pare un mod simplist de a categorisi diferitele tipuri de alimente, va puteti da seama, de-a lungul timpului,de multe lucruri legate de personalitatea unui om doar judecand dupa ceea ce mananca. O persoana materialista poate considera hrana sattvica fara gust, un sportiv va prefer sa manace cat mai rajasic pentru a-si putea sustine eforturile fizice, in timp ce un om cu aspiratii spirituale va prefer o hrana care sa-i ridice vibratia.
Hrana sattvica este cea mai potrivita si pentru un cuplu aflat pe calea tantrica, sau pe o anumita cale spirituala. Alimentele rajasice pot fi adaugate la aceasta dieta de baza, mai ales cand este nevoie de un plus de stimulare. Un amestec de baza al acestor doua categorii ofera o mare varietate, secretul fiind echilibrarea corecta a alimentelor. 

Bucataria tantrica e o bucatarie a dragostei, in care atat gatitiul cat si servirea mesei impreuna cu fiinta iubita face parte din experienta erotica. 
Sursa:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...