Renunţă la mintea care gândeşte în proză; trezeşte alt gen de minte care gândeşte poetic. Lasă-ţi deoparte priceperea la silogisme; cântecul lasă-l să-ţi fie mod de viaţă. Treci de la intelect la intuiţie, de la cap la inimă, pentru că inima e mai aproape de mistere. - Osho

sâmbătă, 29 octombrie 2011

The whole body energetic orgasm

vineri, 28 octombrie 2011

Frumuseţea Femeii



       Ori de câte ori o privesc, mi se taie respiraţia. Îi admir frumuseţea, strălucirea interioară, zâmbetul, ochii ei plini de iubire. Atunci când o privesc, simt că viaţa merită să fie trăită. Altădată atunci când o privesc, simt o stare de repulsie. Îi resping urâţenia, rezistenţa, mânia, nevoile. Viaţa îmi apare ca o povară fără sfârşit. Mă scoate din minţi. Aş face orice pentru ea şi mi-aş da chiar şi viaţa pentru ea. Alteori îmi doresc să fiu cât mai departe de ea, să nu mai fiu nevoit să-i suport toate capriciile şi schimbările bruşte de dispoziţie. Una peste alta, nimic nu mă inspiră mai mult decât ea. Strălucirea ei îmi atrage către ea inima, corpul şi mintea. Îmi doresc atunci să o posed, să fac dragoste cu ea şi să o penetrez adânc pentru a deveni una cu ea prin iubire....... 

       .......Ori de câte ori văd o femeie frumoasă pe stradă, lumina lumii îmi apare dintr-o dată şi toate tensiunile mele interioare se transformă instantaneu în desfătare. Strălucirea ei mă umple de viaţă şi energie, şi îmi trezeşte o stare de fericire........ 





       Femeia în toate formele sale, ca Principiu feminin, reprezintă inspiraţia supremă. Ea îţi evocă pământul, frumuseţea, oceanul, muzica, lumina, iubita. Reprezintă prin excelenţă muza noastră. Trezeşte în noi dorinţa, teama şi efortul. Din punct de vedere sexual şi creator, principiul feminin este puterea motivaţională a vieţii. Femeile sunt atrase de el în egală măsură cu bărbaţii. Îi sunt închinate poeme, se dau războaie în onoarea ei, îi sunt construite monumente, şi orice căsnicie care se face sau se desface o are în centrul său. Toata lumea încearcă să pună mâna pe ea, dar într-un fel misterios reuşeşte să scape de fiecare dată. 
  



       Principiul feminin este sinonim cu frumuseţea neasemuită, pe care o percep deopotrivă bărbaţii şi femeile. Întreaga natură se regăseşte cu totul în trupul femeii, în stările ei, în energia sa. Cu toţii avem datoria să celebrăm principiul feminin în toată splendoarea sa, deopotrivă luminoasă şi teribilă, fără a ne pierde însă în el. 

       Femeia este atracţia supremă, este mişcare şi culoare, deşi pare lipsită de conţinut, precum zâmbetul pisicii Cheshire, dar fără pisică. Cine cunoaşte acest secret se închină în faţa ei. Ne putem bucura cu toţii de ea, putem face dragoste cu ea, iar zâmbetul ei va continua să ne inspire şi să ne umple de extaz. Dacă nu vom reuşi să înţelegem însă cine este ea cu adevărat, ne va inspira doar teamă şi dorinţă. O vom răni, o vom nega, o vom exploata şi vom fugi de ea. 
Toţi bărbaţii şi toate femeile au nostalgia acestui principiu feminin sau fug de el, în fiecare clipă. Singurii care fac excepţie sunt cei care se simt una prin iubirea lor, care îl percep ca formă goală, nesfîrsită, strălucitoare şi nesfârşită, iar fuziunea amoroasă este apogeul acestei practici. 
(David Deida) 


***
„De frică să nu te pierd, te ţin mai mereu prezentă şi îmbrăţişată în inima mea. Ce fascinantă magie mi-a dăruit această comoară mirifică a lumii care eşti tu pentru mine, braţelor mele fragile?” 
(Tagore)

"Trebuie să ne prosternăm în faţa tuturor femeilor, atât în faţa splendorii juvenile a celor tinere, cât şi în faţa celor vârstnice, frumoase sau mai puţin frumoase, bune sau rele. Nu trebuie să abuzăm niciodată de ele, nici să le facem rău, nici să le lovim. Comportamentle urâte faţă de femei fac toate siddhisurile imposibile. Dacă femeia de lângă un bărbat este nefericită şi neîmplinită, Shakti (Suprema Forţă Feminină) se va răzbuna crunt pe acesta." (Kulavali Tantra)






       "Corpul lui Shakti este o grădină în care bărbatul, de la o floare la alta, respiră parfumul care-i curăţă inima, care i-o face ardentă, subtilă şi încărcată de puterea femeii, delicată ca o tânără fecioară, dar puternică asemenea unui leopard. Respirând parfumul femeii, el va recunoaşte existenţa Zeiţei din el. Respirând nectarul buricului, recunoaşte în el orificiul care a hrănit conştiinţa sa embrionară. Apoi, când urcă lent la nivelul spaţiului dintre sâni, el se hrăneşte acolo din ambrozia femeii, care îi aminteşte de propria sa inimă ce aspiră să se deschidă total în iubirea divină."



        "Femeia care şi-a trezit starea de SHAKTI devine conştientă că în şi prin fiinţa ei se manifestă acea tainică forţă feminină supremă şi arzătoare, ce face să ţâşnească în jerbe neîncetate scânteile vieţii. În ea frica de moarte nu mai există. Ea simte adeseori că este acea indescriptibilă substanţă divină ce ţâşneşte în jerbe mirifice de culori, atunci când admiră frumuseţea naturii. Ea simte în mod intuitiv că este, într-un mod indescriptibil, strălucirea fermecătoare a apei. Ea simte că arde în simultaneitate în Soare, în Lună şi în stele. Forţa încântătoare şi misterioasă a vântului trezeşte ecouri multiple în fiinţa ei. Ea simte, într-un mod inefabil, că există în suflul subtil a tot ceea ce trăieşte. Ea simte că respiră la unison cu iarba, cu florile şi cu copacii. Atunci când admiră apele ce curg întocmai ca nişte fiinţe vii, ea simte în simultaneitate că se revarsă la unison cu ele. Atunci când forţa feminină colosală şi binefăcătoare a MARII MAME ( MAHA SHAKTI ) se manifestă din plin prin ea, ea simte că se află printre COLOANELE FUNDAMENTALE care susţin întregul Pământ... Ea simte că toate aceste fenomene mirifice care o înconjoară trăiesc la unison cu ea, pentru că ea este în ele şi ele sunt în ea. Adeseori când se află în natură ea simte că este una cu izvorul secret al vieţii lor. Ea simte că este înţelepciunea lui DUMNEZEU. Atunci când se manifestă explozia tunetului ce aparţine verbului creator al tuturor lucrurilor, ea intuieşte că acel sunet creator este ea însăşi. Uneori, ea simte că există, dilatată în imensitate, în toate fiinţele, susţinându-le pentru ca ele să nu moară. Când face dragoste frenetic, ea simte că este viaţa cea misterioasă, ce există în tot şi în toate."

sâmbătă, 22 octombrie 2011

Rumi-Chemarea iubirii

În fiecare clipă, de pretutindeni, răsună chemarea iubirii:
Noi ne înălţăm către cer, cine vrea să vină cu noi?
Noi am fost în paradis, am fost prieteni îngerilor,
Iar acum ne întoarcem acolo, căci acolo este tărâmul nostru.
Noi suntem mai presus de orice paradis,
mai nobili şi mai puri decât îngerii:
De ce să nu ne ridicăm chiar deasupra acestora?
Ţelul nostru este Suprema Maiestate.
Ce are de-a face perla cea fină cu lumea plină de noroi?
De ce aţi coborât aici? Luaţi-vă bagajele şi mergeţi înapoi.
Ce este acest loc?
Şansa este cu noi, sacrificiul este al nostru!...
Precum păsările mării, oamenii vin din ocean, oceanul sufletului.
Cum ar putea această pasăre, născută din mare, să-şi facă cuib aici?
Altfel cum ar putea valul să urmeze valului ce vine din suflet?
Valul numit "Nu sunt eu Stăpânul tău?" a venit
şi a spart vasul acestui corp;
Iar atunci când vasul este spart, viziunea clară revine
Şi odată cu ea (survine) fuziunea deplină cu EL.

marți, 18 octombrie 2011

Femei, treziţi-vă frumuseţea interioară! - OSHO


1. ”Eu nu mă plac pe mine însămi, în special corpul meu.”
OSHO: Voi aveţi idei preconcepute în legătură cu felul în care ar trebui să arate corpul vostru, şi orice idee preconcepută nu poate conduce decât la suferinţă. Corpul este cel care trebuie să fie. Dacă aveţi deja o idee despre cum ar trebui să arate el, veţi suferi; de aceea, renunţaţi la asemenea idei.
Acesta este corpul pe care îl aveţi, corpul pe care vi l-a dat Dumnezeu. Folosiţi-l, bucuraţi-vă de el. Dacă veţi începe să-l iubiţi, veţi descoperi cu uimire că el începe să se schimbe, pentru că atunci când cineva îşi iubeşte corpul, el începe să aibă grijă de el. El nu-l mai îndoapă cu alimente care nu-i sunt necesare, pentru că îi pasă de el. Nici nu-l înfometează, căci ţine la el. El ascultă de cerinţele trupului, de impulsurile sale, de dorinţele sale, de momentul în care apar aceste dorinţe.
Când îţi pasă, când iubeşti, te pui practic în rezonanţă cu trupul tău, iar acesta se armonizează automat.
Dacă nu-ţi iubeşti corpul, acest lucru va crea o problemă, căci atunci devii indiferent faţă de corpul tău, devii neglijent cu el. Cui îi pasă de duşmanul său? Nu îl vei mai privi în faţă; vei ajunge chiar să-l eviţi. Nu-i vei mai asculta mesajele, şi atunci vei ajunge să-l urăşti şi mai mult.
Şi în realitate, tu eşti cel care a creat întreaga problemă. Corpul nu creează niciodată nici un fel de probleme; mintea este cea care creează probleme.
Ideea că nu vă place propriul corp este o idee mentală. Nici un animal nu suferă din cauza vreunei idei că nu-i place propriul corp… nici măcar hipopotamul!Nimeni nu suferă – ele sunt perfect mulţumite, căci mintea lor nu le creează asemenea probleme artificiale. Altminteri, hipopotamul ar ajunge să gândească: “De ce oi fi arătând eu astfel?” Dar lui nu-i pasă.
Renunţaţi la idealul abstract. Iubiţi-vă corpul aşa cum este, consideraţi-l un cadou de la Dumnezeu.
Bucuraţi-vă de el şi îngrijiţi-l aşa cum merită. Faceţi exerciţii fizice, mâncaţi atât cât trebuie, dormiţi atât cât trebuie. Luaţi toate precauţiile necesare, căci acesta este instrumentul dumneavoastră, la fel ca şi maşina pe care o curăţaţi, la ale cărei semnale sunteţi atenţi tot timpul, ca să vedeţi dacă nu este ceva în neregulă.
Aveţi grijă de corp, chiar dacă este afectat de o singură zgârietură. Aveţi grijă de corpul dumneavoastră, şi el va deveni frumos; chiar este! Este un mecanism atât de superb, atât de complex, dar care lucrează totuşi cu atâta eficienţă timp de 70 de ani sau mai bine. Indiferent dacă dumneavoastră dormiţi sau sunteţi trează, dacă sunteţi conştientă sau nu de el, el continuă să funcţioneze în tăcere.
Chiar dacă nu aveţi grijă de el, el tot funcţionează, având grijă de dumneavoastră. Orice om ar trebui să fie recunoscător corpului său.
Schimbaţi-vă atitudinea şi veţi constata că în şase luni corpul dumneavoastră îşi va schimba forma. Este aproape la fel ca atunci când un bărbat se îndrăgosteşte de o femeie: ea devine imediat mai frumoasă. Până acum poate nu s-a îngrijit de corpul ei, dar din clipa în care un bărbat se îndrăgosteşte de ea, ea începe să aibă grijă de el. Îsi petrece ore întregi în faţa oglinzii… căci cineva o iubeşte!
Acelaşi lucru se va petrece şi cu dumneavoastră: iubiţi-vă corpul şi veţi vedea că el începe să se schimbe. Se simte iubit, îngrijit, util. Corpul este un instrument foarte delicat, iar oamenii se folosesc de el în mod violent, fără menajamente. Schimbaţi-vă atitudinea şi veţi vedea ce se întâmplă!
2. Sunt îngrozitor de urâtă şi am suferit foarte mult din această cauză. Ce ar trebui să fac?
OSHO: Urâţenia nu are nimic de-a face cu trupul dumneavoastră. De altfel, nici frumuseţea nu are prea mult de-a face cu corpul fizic. Frumuseţea şi urâţenia corpului fizic sunt aspecte superficiale; adevărul vine din interior. Dacă vă veţi transforma, devenind frumoasă în interior, veţi începe să străluciţi. S-a întâmplat de multe ori: atunci când devine meditativă, chiar şi cea mai urâtă persoană pare mai frumoasă.
Am văzut de multe ori acest lucru întâmplându-se, an după an. Atunci când vin aici, oamenii au feţe complet diferite. Când încep să mediteze, să cânte, să danseze, feţele lor se relaxează. Tensiunile lor dispar. Încetul cu încetul, durerea lor, care făcea parte integrantă din expresia feţei lor, dispare. Ei devin la fel de relaxaţi ca şi copiii. Feţele lor încep să strălucească de o bucurie interioară nouă; ele devin luminoase.
Frumuseţea şi urâţenia fizică nu sunt foarte importante.
Adevărul nu poate proveni decât din interior.
Eu vă pot învăţa cum să deveniţi frumoasă în interior, şi aceasta este frumuseţea reală. De îndată ce aceasta va ieşi la lumină, aspectul corpului nu va mai conta prea mult. Ochii dumneavoastră vor începe să strălucească de bucurie; faţa dumneavoastră va avea întipărită pe ea o luminozitate aparte.
Forma fizică va tinde să devină imaterială. Atunci când graţia începe să curgă în interiorul fiinţei, forma sa exterioară îşi pierde semnificaţia. De aceea, nu fiţi îngrijorată.
Meditaţi, iubiţi, dansaţi, cântaţi, faceţi din viaţă o sărbătoare, şi urâţenia dumneavoastră va dispărea. Înălţaţi-vă fiinţa pe un plan superior, şi ceea ce este inferior în ea va fi uitat, căci nu este decât ceva relativ.
Dacă puteţi aduce în fiinţa dumneavoastră o vibraţie superioară, este ca şi cum aţi aduce într-o cameră în care arde o lumânare o lumină mai puternică: lumina lumânării va trece pur şi simplu neobservată. Aduceţi la suprafaţă frumuseţea din interior. Acest lucru nu este nici măcar prea dificil.
În ceea ce priveşte aspectul fizic, eu nu pot face prea multe pentru dumneavoastră; eu nu sunt chirurg plastician. Poate că puteţi găsi vreun chirurg plastician care să vă ajute, dar nu veţi realiza mare lucru. Poate că veţi avea un nas mai scurt, cu o formă mai frumoasă, dar acest lucru nu vă va face mult mai fericită.
Dacă rămâneţi neschimbată în interior, frumuseţea dumneavoastră exterioară nu va face altceva decât să scoată şi mai tare în relief urâţenia dumneavoastră interioară, prin contrast.
Treziţi-vă frumuseţea interioară!

joi, 13 octombrie 2011

Remedii pentru dureri menstruale


Uneori, in practica mea yoga, am fost intrebata de solutii pentru rezolvarea unor probleme specific feminine, legate de ciclul menstrual, emotii necontrolabile, etc. Imi propun sa prezint aici idei, articole, sugestii de rezolvare a acestor probleme, mai ales ca am trecut si eu prin ele si m-au deranjat uneori destul de mult. Primul articol e luat din revista Elixirium, aparuta la Editura Kamala.
LEACURI NATURALE IN TULBURARILE DE CICLU MENSTRUAL
Inca din perioada adolescentei, ciclul menstrual reprezinta pentru orice femeie un adevarat „indicator“ al starii de sanatate a organismului. Micile sau mai marile suparari, unele excese in alimentatie, unele vicii (cum sunt alcoolul si fumatul) si o serie intreaga de factori adesea nebanuiti de catre femei, pot conduce la serioase tulburari ale acestei manifestari ciclice a organismului. Ce trebuie insa sa facem atunci cand, din neglijenta sau datorita unor evenimente neasteptate, ajungem fie in situatia unui ciclu menstrual foarte abundent, fie la dureri intense, fie chiar la manifestarea sa neregulata, haotica?
Unii terapeuti recomanda adesea in astfel de situatii terapiile hormonale (cu hormoni de sinteza) ceea ce conduce insa la unele efecte secundare greu controlabile, care pe multe dintre femei le sperie. Astfel de efecte tin frecvent de cresterea in greutate, pofta de mancare exagerata sau disparitia acesteia, iar uneori poate sa para ca intregul organism „o ia razna“.
In anumite situatii, terapia hormonala poate fi necesara, dar cel mai adesea „farmacia naturii“ ofera suficiente remedii exceptionale pentru a ne putea echilibra starea de sanatate, ajungand astfel la normalitate.
Iata in continuare cateva dintre cele mai eficiente ierburi de leac, care au fost studiate si folosite in astfel de tulburari, cu rezultate surprinzatoare.
1. CRETISOARA (Alchemilla vulgaris) – aceasta planta cu aspect foarte catifelat si delicat are un efect astringent remarcabil, care face ca in scurt timp excesul fluxului menstrual sa dispara, producand simultan o tonifiere exceptionala a intregii zone a organelor genitale feminine. Se poate spune ca este una dintre plantele lasate de Dumnezeu ca un veritabil ajutor pentru femei.
Administrarea: se face in principal sub forma de pulbere cate 1 gram, de 4 ori pe zi. Se tine pulberea (proaspat macinata a plantei) sub limba, timp de 10-15 minute, dupa care se inghite cu putina apa. Nu trebuie sa aveti retineri din cauza puternicului gust astringent. Efectul sau este in totalitate binefacator!
2. TRAISTA-CIOBANULUI  (Capsella bursae pastoris) - desi face parte dintre cele mai comune plante de la noi, efectele sale nu sunt „exploatate“ decat prea putin. Majoritatea formulelor eficiente din plante pentru tulburari de ciclu menstrual contin si acest ingredient miraculos. Principiile sale active, in special taninurile pe care le contine, ii confera eficienta in majoritatea cazurilor de hemoragii uterine, probleme corelate cu menopauza sau ciclu menstrual abundent. Mai putini insa sunt cei care stiu faptul ca aceasta planta, ale carei frunze in forma de inimioara le cunosc chiar si copiii, este eficienta chiar si in cazurile mai grave ale unor fibroame uterine…
Prin asocierea cu plante calmante, cum ar fi talpa-gastii sau sunatoarea, pulberea sau tinctura de traista ciobanului poate sa reduca durerile intense in zona abdominala, care apar la unele femei in timpul ciclului.
Administrare: Dozele si frecventa administrarii pot sa difere de la caz la caz. Doza medie este de 4-5 grame de pulbere pe zi (administrata ca mai sus) sau cate o lingurita de tinctura luata de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol. In cazul tincturilor, administrarea se realizeaza intotdeauna in 200-300 ml de apa.
3. SALVIA (Salvia officinalis) – bucurandu-se inca din antichitate de faima unui adevarat panaceu, salvia este considerata unul dintre tonicele feminine cele mai eficiente. Pe langa substantele amare si astringente din componenta sa, ea contine principii cu efect estrogen (asemanatoare unor hormoni feminini), saruri minerale si vitamine.
Cele mai importante efecte ale sale asupra femeii sunt: eliminarea problemelor legate de ciclu (cum ar fi menstrele dureroase, cu o durata prea mare, prea abundente, durerile de abdomen, etc.), eliminarea tesuturilor adipoase, reducerea scurgerilor sanguine abundente si bufeurilor de caldura care insotesc menopauza, combaterea sterilitatii feminine. Este indicata si pentru contracararea aparitiei tesuturilor adipoase, flasce, deformarii corporale la nivelul sanilor. Reducerea simptomelor suparatoare din timpul ciclului si al menopauzei face din aceasta planta un medicament anti-stress feminin de mare valoare.
Administrare: Este indicata intern sub forma de pulbere 1 gr. de 4 ori pe zi.
Pentru prevenirea simptomelor neplacute din timpul ciclului se recomanda utilizarea ei constanta, pe o durata mai lunga de timp, in doza indicata, iar cu 3 zile (aproximativ) inainte de declansarea menstruatiei se poate mari doza la 1,5 grame de 4 pe zi.
4. MARARUL (Anethum graveolens) – Numele acestei plante v-ar putea determina sa zambiti, gandindu-va doar la parfumatele frunze cu care condimentati mancarea. Cu toate acestea, efectele semintelor de marar (caci acestea se folosesc in scop medicinal) pot sa surclaseze din punct de vedere al raportului eficienta/efecte adverse, majoritatea medicamentelor hormonale de sinteza pentru femei.
Pulberea si tinctura extrasa la rece din semintele de marar sunt un stimulent si un reglator hormonal foarte puternic. Glandele care beneficiaza cel mai mult de aceasta stimulare sunt gonadele. In urma unui tratament de 15-20 de zile cu pulbere sau tinctura de marar, se pot constata urmatoarele efecte:
- reglarea ciclului menstrual,
- remedierea amenoreei,
- reducerea duratei de somn,
- cresterea armonioasa a sanilor (nu este o gluma, ci o observatie rezultata in urma unor studii indelungate!),
- incetinirea ritmului de crestere al pilozitatilor (altfel spus, remediaza hirsutismul),
- marirea vitalitatii si a tonusului la nivel global,
- marirea secretiei lactate a femeilor care alapteaza.
In anumite cazuri s-a mai remarcat remedierea frigiditatii, dezinhibarea in plan erotic, estomparea simptomelor deranjante ale menopauzei. Izolat, s-a mai constatat sporirea cantitatii de sange menstrual; foarte rar marirea cu 1-2 zile a duratei ciclului menstrual, in timp ce in alte cazuri s-a remarcat reducerea acestei perioade si diminuarea simptomelor deranjante (balonare, sangerari, dureri abdominale).
Se administreaza cu precautie sau nu se administreaza deloc in cazurile de ciclu menstrual foarte indelungat si abundent.
Administrarea: Se ia sub forma de pulbere: 2 grame de 4 ori pe zi, sau cate o lingurita de tinctura din seminte de marar de 4 ori pe zi, in 200 ml de apa.
5. MUGURII DE ZMEUR (Rubus idaeus) – Extractele naturale din muguri par a fi una dintre descoperirile, sau mai bine zis redescoperirile fitoterapiei actuale. Eficienta si forta vitalizanta a remediilor preparate din mugurii proaspeti (remedii ce se gasesc gata preparate in unele farmacii homeopate) le depasesc pe acelea ale plantelor mature in special in ceea ce priveste rapiditatea cu care apar efectele. Se recomanda in menstre dureroase, abundente si pentru reglarea perioadei de ciclu. Efecte deosebite au putut fi remarcate in cazul utilizarii de durata (2-3 luni) in remedierea anumitor forme de sterilitate feminina si ca adjuvant in tratamentul chisturilor ovariene.
Administrare: 40 de picaturi de 3 ori pe zi, in apa, pe stomacul gol, cu 20 de minute inainte de masa.
ALTE RECOMANDARI
- Consumati cat mai multe vegetale, fructe si lactate usoare inca de la primele semne ale aparitiei ciclului menstrual. Continuati acest regim alimentar pana la incheierea completa a lui, si chiar 2-3 zile dupa aceasta.
- Evitati sa mancati in aceasta perioada alimente foarte bogate in proteine (oua, nuci, arahide, ciuperci, drojdie etc.)
- Sfatul medicinii psihosomatice este acela de a evita ferm orice fel de suparari prelungite si stari emotionale tensionate in special in cazurile unui ciclu menstrual foarte abundent. S-a constatat ca mai mult de 70% din cazurile de hipermenoree sunt in legatura cu stari de spirit proaste foarte intense si conflictuale, in special in ceea ce priveste viata intima!
- Daca incepeti un tratament cu una sau (preferabil) mai multe dintre plantele expuse aici, dati dovada de perseverenta si nu incetati administrarea lor mai devreme de 3 luni, chiar daca rezultatele se vor face simtite cu rapiditate! In modul acesta va asigurati ca disfunctiile in cauza pot fi eliminate definitiv.
- Coada racului: 2 cani cu infuzie pe zi.
- Coada calului si coada soricelului: se face infuzie din aceste 2 plante si se beau 2-3 cani zilnic.
- Marar: infuzia din seminte de marar se bea seara, inainte de culcare.
- Varza: aplicatii pe abdomen cu frunze de varza.
- Roinita: cate 15 picaturi de tinctura de roinita de 3 ori pe zi.
- 30g. rădăcină de anason cu 1 litru de apă clocotită, se fierbe 15 min., se ia câte 100 ml. de 3 ori/zi
- Infuzie dintr-o linguriţă de seminţe de morcov la o cană de apă clocotită.
- Un amestec de:  Coada racului (Potentilla anserina), Chimen (Carum carvi), Valeriană (Valeriana off), Talpa gâştii (Leonurus cardiaca), Frunze de zmeură (Rubus idaeus), Captalan (Petasites vulgaris), Creţişoară (Alchemilla vulgaris) – Se combină plantele în părţi egale. Se administrează o linguriţă de pulbere din aceste amestec de 4 ori pe zi.

marți, 11 octombrie 2011

Erotismul extramarital nu este intotdeauna ceea ce pare


Oare un om fericit in relatia de cuplu se poate indragosti de un altul? Si daca acest lucru (ingrozitor!) se intampla nu avem aici cel mai clar semn al faptului ca “ceva nu merge” si ca, “adanc in sinea lui’, este nemultumit?
Din experienta mea de terapeut la care adaug cateva kilograme de literatura de specialitate consultata evaluez ca fiind un mit daunator urmatoarea afirmatie din stocul intelepciunii populare: Relatia extraconjugala (sau relatia paralela, in cazul uniunii consensuale) este dovada de netagaduit ca ceva lipseste in mariaj.
Afirmatia de mai sus este gresita in felul urmator: exista situatii in care, intr-adevar, casatoria este plina cu frustrari si neimpliniri iar legatura extramaritala este un raspuns la aceasta suferinta dar exista si cazuri, mai rare, cand relatia de cuplu este satisfacatoare si, cu toate acestea, el sau ea se indragostesc de altcineva. Controleaza impulsul de a ridica piatra!
Viata sociala nu este asa de simpla cum isi doresc creierele noastre, mai ales in zonele lor anxioase, posesive sau, pur si simplu, primitive. Este perfect posibil sa fii multumita de relatia de partenerul tau (si invers) si, surprinzator, sa te indragostesti de un alt barbat (sau femeie). Nu intotdeauna lipseste ceva esential din cuplul vostru! Adesea lipseste, sunt primul care recunosc asta, dar nu mereu! Hai sa dam o sansa si relatiilor extramaritale pozitive, adica nascute din nevoie de crestere (sunt curajos sau inconstient facand astfel de propuneri pe o platforma publica?)
Putem sa ne ridicam deasupra conditionarilor speciei noastre si sa invatam sa negociem cu complexitatea vietii in comunitati mari (inclusiv virtuale: gandeste-te cati utilizatori are Facebook!). Putem fi mai ingaduitori si mai sensibili cu natura umana. Putem avea mai multa intelegere, nu doar sa o ridicam in slavi cu ocazia diferitelor sarbatori religioase sau workshop-uri cu orientare spirituala, ci chiar sa o aplicam in situatii reale.
Am fost intr-o astfel de situatie. Eram “celalalt”. Ea s-a indragostit de mine. Eu eram atras la ea de cateva calitati remarcabile. Dar nu eram indragostit de ea. Nici nu eram cu cineva asa ca mi-am permis sa explorez. Insa ceea ce mi s-a parut extraordinar a fost transparenta pe care a avut-o fata de sotul ei si atitudinea uimitoare a acestuia. Nu a respins-o niciun moment iar cu mine s-a purtat foarte frumos. Apoi eu am disparut din viata lor (experienta indragostirii, daca nu e blocata artificial, se consuma) iar ei au ramas impreuna. Ne-am intalnit, cativa ani mai tarziu, zambindu-ne (nimeni nu s-a mai indragostit!).
Stiu foarte bine ca o astfel de atitudine fata de “aventuri” nu-mi va creste coeficientul de popularitate insa din fericire nu ma intereseaza asta. Vreau doar sa fii constient(a) ca exista specialisti (nici pe departe nu sunt singurul) care privesc cu discriminare legaturile extraconjugale. Cele mai multe indica, intr-adevar, probleme reale in cuplu, adesea negate sau ignorate sau tratate necorespunzator (oamenii nu stiu sa se certe-vezi un alt articol!). Dar sunt si relatii nascute nu pentru a compensa ceva absent ci pentru a experimenta, fara frica, sansa de a fi o fiinta complexa.

luni, 10 octombrie 2011

Dragoste... înainte de masă


Pe la începutul verii trecute am pri­mit invitaţia unei prietene, care are o căsuţă la ţară. „Vino să-ţi arăt ce­va”, m-a îmbiat gazda la un moment dat. Ţinea în mâini o cratiţă mare, cu mâncare pentru câinele cio­bă­nesc (Rex), care locuieşte acolo şi în absenţa stăpânilor. Câinele nu are vreun regim special; ca toţi câinii de la ţară, stă în lanţ ziua şi se bucură de libertate în fiecare noapte. Gazda aşezase cratiţa în faţa câinelui, dar el o mirosise puţin, apoi se îndrepta­se către piciorul femeii şi începuse să se împingă uşor, cu ajutorul capului, într-un gest de mângâiere.
Se ur­case, apoi, cu labele din faţă pe pi­cioarele femeii, lipindu-se de ea tot mai provocator şi mai tandru. „Ai să vezi că nu mănâncă până ce nu-l mângâi şi-l iubesc”, îmi spuse gazda zâmbind. Femeia întinsese apoi mâinile către blana lui Rex şi-l mân­gâiase copios, îl alintase cu vor­be frumoase, iar ochii negri ai câi­ne­lui aruncau sclipiri candide, îm­pău­nate cu un iz de tandreţe „uma­nă”. După ce stăpâna se îndepărtă de Rex, el se îndreptă tacticos şi fără nici o grabă către cratiţă şi începu să mănânce ca un câine „educat”! În ziua aceea am putut revedea scenariul „dragostei înainte de masă”, a cărui frumuseţe întrece până şi frumuseţea dragostei dintre oameni.
În ziua următoare experienţei fantastice cu Rex, am fost invitată la o altă familie, tot la ţară. Şi familia cu pricina avea un câine de dimensiuni opuse ciobănescului Rex; poa­te unul dintre cei mai mici căţei po­si­bili; din nefericire, nu-mi amintesc rasa lui. Am observat cu mirare că acest micuţ căţeluş, cu plete creţe, se ducea într-un colţ, se aşeza cu la­bele în sus şi rămânea aşa, ne­miş­cat, minute întregi. Mă întrebam în sinea mea dacă n-o fi murit bietul căţel. Probabil că stăpâna casei mi-a observat nedumerirea tăcută, căci şi ea, ca şi stăpâna lui Rex, mi-a spus: „Hai să-ţi arăt ceva!”. şi-l stri-ga­se pe micuţ, care ieşise brusc din starea de nemişcare şi se înfiinţase la picioarele noastre, mişcându-şi co­diţa neîncetat.
Stăpâna îi dăduse ce­­va de mâncare de pe masă, iar că­ţe­luşul mâncase fără vlagă, ca un om căruia nu-i place, dar „ce să fa­că?”. „Să-ţi arăt ce face când îi dau ce­va ce-i place”, spuse stăpâna bu­cu­roasă. Şi-i aruncase pe jos o bu­cată grozavă de friptură. Micuţul că­ţeluş o mirosi întâi, apoi începu să se balanseze pe dreapta şi pe stânga, în ritm de dans. Dansa căţelul, pur şi simplu. Nu mai văzusem una ca asta niciodată, dar acest micuţ ple­tos dansa cu adevărat. „Aşteaptă, mai urmează ceva”, adăugase stă­pâ­na. Şi căţeluşul se opri din dans, mân­că rapid friptura, apoi alergă gră­bit în colţul în care-l văzusem şi eu, se aşeză cu picioarele în sus şi ră-ma­se nemişcat vreme de câteva mi­nute. „Acum e-n extaz”, îmi spuse stăpâna..
De atunci am privit cu mai multă atenţie animăluţele şi-am observat că s-au cizelat până şi maidanezii. Ei nu mai traversează strada prin lo­curile nepermise, ci privesc în stân­ga şi-n drepta, la trecerile de pietoni sau aşteaptă liniştiţi cu­loarea verde la semafor. Dacă un câi­ne nu mănâncă până ce nu este iu­bit şi mângâiat, iar altul îşi ex­primă plăcerea prin dans şi apoi prin extaz, mai putem vorbi noi des­pre lipsa de inteligenţă a anima­le­lor? Putem vorbi despre afecţiune şi chiar despre discernământ animal, putem vorbi despre puterea lor de învăţare şi chiar despre o anume inteligenţă emoţională?
Ne putem gândi la o creşterea a nivelului de conştiinţă în lumea animalelor, ceea ce presupune automat că şi noi trebuie să ne modificăm atitudinile şi per­cepţia în relaţia cu aceste vie­ţui­toare. Aţi văzut vreodată un om care nu mânăncă fără să fie mân­gâiat mai întâi? Ei, bine, se pare că prin­tre oameni găsim mai greu exem­ple de acest fel, dar iată că anima­lele ne arată uneori că frumu­seţea sufletului şi bucuria lui poate fi pusă înainte de plăcere. Mai întâi dra­gostea şi apoi plăcerea şi su­pra­vie­ţuirea fizică. Minunată lecţie de conştienţă, mi­nunată lecţie de iubire şi minunată lecţie despre „întâie­ta­tea sufletului”. Şi-i lecţie de la un câine!
Sursa: jurnalul.ro

duminică, 9 octombrie 2011


Hitch este un maestru ce studiaza femeile intelegand tehnica atractiei si seductiei si astfel devine "doctor in aranjarea de intalniri", garantand ca numai dupa trei intalniri, dragostea o sa-ti bata la usa. Il are ca pacient pe un contabil timid si neajutorat, Albert, care este indragostit de o femeie superba si bogata, Allegra. In acest timp o intalneste pe Sara, o jurnalista ce urmareste fiecare miscare a Allegrei si care auzind atatea zvonuri despre "Dr. Love" incearca sa-l demaste. O comedie romantica care te invata cate sacrificii trebuie sa faci pentru a fi cu persoana iubita.


Trailer-ul poate fi vizualizat aici:





Filmul poate fi descarcat de aici: Filme pentru spirit

sâmbătă, 8 octombrie 2011

Pe parcursul cercetărilor mele, am constatat că atât bărbaţii, cât şi
femeile şi-au dezvoltat excesiv principiul masculin în timpul erei materialiste în care trăim.
Principiul feminin este acea parte a flintei umane care te îndeamnă să te abandonezi, să faci lucruri iraţionale, să-ti urmezi intuiţia, să intri in contact cu puterea ta "creatoare" să-ţi demonstrezi tandreţea şi blândeţea. Insă femeile au vrut să le dovedească bărbaţilor că şi ele sunt capabile de forţă şi curaj.
Acestea, ca şi folosirea aspectului raţional al intelectului, sunt caracteristici ale principiului masculin. Principiul feminin creează ideile, iar cel masculin îşi foloseşte raţiunea pentru a le pune in aplicare. Atata vreme cât bărbatul sau femeia încearcă să aibă putere asupra cuiva, respectivul nu este în contact cu propria sa putere. In ziua în care vom reuşi să exprimăm în mod echilibrat cele două principii, în noi şi în întreaga lume, va domni armonia.

Fiecare capitol din carte se va termina cu un gând care ti se va părea ales special pentru tine. Iţi recomand să faci un exerciţiu de concentrare asupra fiecăruia dintre ele. Exerciţiul va avea rezultate optime dacă este efectuat zilnic cel puţin douăzeci de minute, timp de şapte zile, după lectura fiecărui capitol. E bine să alegi un loc unde poţi să fii singură. Te aşezi confortabil şi cât mai drept pe un scaun sau într-un fotoliu, fiind atentă în special să nu apleci capul. îţi încrucişezi mâinile şi picioarele astfel încât în tine să ia naştere un curent energetic de la stânga la dreapta, reunind astfel principiile masculin şi feminin. Treptat, vei observa o creştere a forţei fizice şi a puterii de concentrare.
In timp ce spiritul tău se concentrează asupra gândului respectiv, îndreaptă-ţi atenţia către respiraţie. La fiecare inspiraţie, vezi cum pătrunde în tine o lumină albă care se îndreaptă către inimă. La fiecare expiraţie, trimiţi această lumină, ce reprezintă dragostea necondiţionată, tuturor celor pe care-i iubeşti. Astfel, cu fiecare respiraţie, primeşti şi dăruieşti dragoste. Este un exerciţiu care te va ajuta foarte mult să te destinzi şi îţi va fi mult mai uşor să te concentrezi asupra gândului din ziua respectivă.
Voi fi alături de tine de-a lungul acestei călătorii interioare pe care te pregăteşti s-o întreprinzi, la fel ca şi Dumnezeul tău interior, care te va îndruma să înţelegi şi să interpretezi ceea ce urmează. Iţi urez din toată inima ca această carte să te ajute să te cunoşti mai bine şi să descoperi fiinţa extraordinară care există în tine. Atunci îţi va fi mult mai uşor să te iubeşti pe tine însăţi şi să răspândeşti în jurul tău această dragoste.

Lise Bourbeau - Stii cine esti?

marți, 4 octombrie 2011

Femeia-Zeita


 Femeia-Zeita nu reprezinta altceva decat intruparea divinului intr-un trup de femeie.Zeita are un simt echilibrat de discernamant si actioneaza cu integritate ; poseda un nucleu indestructibil de pace interioara .Zeita emana o energie de o intensa frumusete , dragoste si gingasie , care ii atrage pe cei din jur asemeni unui magnet.


Poate ca Femeia Zeita a fost Razboinica odata , insa ranile ei sunt acum vindecate .Ea s-a eliberat de manie , durere, teama , vinovatie si aroganta.A dat uitarii sentimentul de a fi tradata sau abandonata.Ea a inlocuit toate acestea cu un registru emotional de o extrema sensibilitate , cuprinzand bucuria si afectiunea pentru ceilalti.Si-a transformat credintele , atitudinile si gandurile limitate intr-o ingaduinta afectoasa fata de orice fiinta umana , asa cum este ea in realitate.Femeia Zeita nu are nevoie sa schimbe pe nimeni , pentru ca ea intrevede divinul in tot ceea ce exista.Intelege ca orice atac este pornit dintr-un impuls al fricii.Ea isi aminteste ce este teama , dar stie sa o neutralizeze prin revarsarea ei nelimitata de iubire.

[...]Zeita a lasat deoparte tot ceea ce nu tine de divin.Ea se bucura de feminitatea ei si si-o exprima cu curaj.Ea descopera ca este cu adevarat usor sa lucrezi sau sa convietuiesti atat cu femeile cat si cu barbatii.Zeita a lasat in urma acumularea negativa a sentimentelor de tradare si abandonare si radiaza din plin energia increderii.In asa fel incat ceilalti isi lasa jos garda , iar ea regaseste in ei increderea si sinceritatea lor profunda.


Zeita ii trateaza pe ceilalti cu intelegere si bunatate.Cu toate acestea , ea are simtul discernamantului si stie cand este cazul sa isi marcheze hotarele.Ea rosteste adevarul din inima , cu respect , tinand seama de sentimentele celor din jur.


Zeita este purtatoarea unei energii speciale, o vibratie inalta si rapida in campul ei electromagnetic.Ea si-a creat in trup un mediu care atrage energii rafinate si delicate.Corpul ei a devenit o antena care capteaza energiile celeste de simpatie si de fericire , pentru a le retransmite apoi in toate directiile.
In conformitate cu timpul divin , desigur ca ea va atrage catre sine un Zeu care o va onora ca pe o Zeita.

luni, 3 octombrie 2011

Templul placerilor interzise-Kandariya Mahadeva
























Atunci când a fost descoperit, mai bine spus redescoperit, de către britanici, la începutul secolului al XIX-lea, templul indian Kandariya Mahadeva i-a șocat până și pe cei mai permisivi dintre occidentali. Puritanii au cerut distrugerea imediată a numeroaselor statui erotice ce împodobeau templul, considerând că este inacceptabil ca oamenii să privească asemenea detalii carnale, în timp ce o aripa mai moderată susținea că este suficient ca acestea să fie ascunse privirii. Din fericire pentru generațiile ce au urmat, templul a fost prezervat în mod exemplar, iar frescele și statuile vechi de un mileniu, o veritabilă odă închinată femeii și dragostei, pot fi admirate și astazi...


Actul sexual ca stiinta

Despre India se poate afirma, fără exagerare, că este țara care a dezvoltat, și asta de milenii bune, știința educației sexuale. Încă din Antichitate, învățații indieni au privit actul sexual ca pe o știință, o știință aflată în strânsă legătură cu religia, permisivitatea lor față de sex nediferențiindu-se prea mult de cea a Occidentului din ziua de astăzi.
Dacă în cele mai multe religii din istorie, sexul era privit ca un subiect tabu, nu astfel se întâmpla și în India, acolo unde era văzut ca un lucru plăcut zeilor și ca o celebrare a creației umanității de către aceleași zeități. Nu întâmplător a apărut, în secolul al VI-lea, Kama Sutra (Știința iubirii), un text religios în esență, dar care a devenit un veritabil manual de educație sexuală general acceptat și in ziua de azi.


























Trebuie spus că textele filozofului Vatsyayana - autorul Kama Sutrei - nu erau defel singulare, ele devenind celebre în lume doar după ce au fost transcrise în chineză și aduse, pe Drumul Mătăsii, până în Europa și nordul Africii. De altfel, mențiuni asupra sexualității se regăsesc în scrierile indiene înca din perioada 1700 - 1400 î.Hr, în renumitele Vede, Mahabharata și Ramayana, cu mult înainte de apariția Kama Sutrei.


























Revenind la celebrul templu Kandariya Mahadeva, trebuie spus că el este considerat astăzi un exemplu elocvent al artei arhitectonice din India medievală, Kandariya fiind ridicat în jurul anilor 1025 - 1050 din porunca regelui Vidyadhara, rege din dinastia Chandella, sub care regatul Indiei a trăit una dintre cele mai înfloritoare perioade din istoria sa trecută.




De fapt, Kandariya nu este decât unul (e drept, cel mai mare) dintre cele 85 de temple care alcătuiau complexul Khajuraho(capitală a regatului în timpul dinastiei Chandella), temple din care astăzi se mai păstrează doar 20. Recunoscuți pentru apetența lor pentru artă și pentru numarul uriaș de temple ridicate în cei 500 de ani în care au influențat destinele Indiei, monarhii din dinastia Chandella s-au întrecut în a lăsa posterității unele dintre cele mai frumoase construcții realizate vreodată.


Este și cazul templului Kandariya Mahadeva (kandara înseamna "peștera", în timp ce Mahadeva este o altă denumire a zeului Shiva), construcție remarcabilă, săpată într-un bloc uriaș de piatră, dedicată zeului Shiva și soției sale Parvati.




















Maithuna – arta sexului tantric

Templul, care se ridica până la 31 de metri, este împodobit cu 84 de coloane, pe care apar nu mai puțin de 646 de statui, alături de care se pot număra încă 226 de reprezentări ale zeilor, care se regăsesc în interiorul templului, precum și un uriaș lingam, străvechi simbol falic îndian ce sublinia natura infinită a zeului suprem, Shiva. De altfel, el s-a vrut a fi o reprezentare a muntelui sfânt Meru, munte sfânt al aceluiași zeu.






















În mod intenționat, cei care au construit templul au facut în așa fel încât, privit frontal, el să nu ofere privitorului nici una dintre scenele atât de controversate ce detaliază actul sexual (mithuna). Astfel, cei care privesc intrarea în Kandariya Mahadeva se pot concentra numai asupra lingamul ce îl simbolizeaza pe Shiva. Chiar și astăzi, motivul pentru care templul indian a fost împodobit cu sute de scene erotice reprezintă un mister pentru specialiști.





Unii dintre ei susțin că statuile simbolizează nunta dintre cei doi zei, Shiva și Parvati, idee argumentată prin numeroasele fresce care îi reprezintă pe cei doi. Localnicii afirmă că imaginile simbolizează unirea intimă dintre două simboluri diametral opuse - Shiva ( conștiința și principiul masculinității pe de o parte) și Parvati (energia și principiul feminității ). Totuși, motivul pentru care multe dintre statui înfățișează mai mult de doi parteneri și poziții sexuale inspirate de yoga rămâne și astăzi un mister care își așteaptă descifrarea.







O altă ipoteză susține că statuile descriu ritualuri sacre (ce implicau sexul tantric) care ce desfășurau chiar în templul Kandariya Mahadeva. Nu există, însă, nici o mărturie din acea perioadă și nici dovezi care să ateste existența unor asemenea practici. În plus, în interiorul templului, acolo unde se presupune că ar fi avut loc astfel de manifestări, nu există absolut nici o imagine erotică. Cea mai probabilă explicație, însa, este cea care vede în sculpturile erotice simboluri ale fertilității, abundenței și norocului, realizate cu scop apotropaic (cu rol magic de apărare împotriva răului).



Nu trebuie uitată nici teoria care susține că imaginile erotice nu sunt altceva decât reprezentări ale unor practici decadente de acum un mileniu, deși ea poate fi ușor contestată de austeritatea și celibatul impuse de budism în acea perioadă. Indiferent, însa, care ar fi răspunsul, statuile rămân o celebrare a frumuseții femeii și a dragostei în toate formele ei.




Sutele de sculpturi, pe nedrept considerate jignitoare de către unii, par și astăzi la fel de vii ca acum un mileniu, când au fost create. Fie că femeile create din piatra dură a muntelui își așteaptă iubitul sau sunt împreună cu el, că dau dovadă de gesturi tandre sau se aruncă în copulări sălbatice, ele nu reprezintă altceva decât o odă închinată dragostei, dragoste al cărei element central nu este altul decat ea - femeia.


http://yukosfiles.blogspot.com/2011/01/templul-placerilor-interzise-kandariya.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...