Renunţă la mintea care gândeşte în proză; trezeşte alt gen de minte care gândeşte poetic. Lasă-ţi deoparte priceperea la silogisme; cântecul lasă-l să-ţi fie mod de viaţă. Treci de la intelect la intuiţie, de la cap la inimă, pentru că inima e mai aproape de mistere. - Osho

sâmbătă, 30 iulie 2011

Dumnezeu a creat sexul



vineri, 29 iulie 2011

Iubirea – parfumul meditatiei

“Daca meditati, mai devreme sau mai tarziu veti gasi iubirea. Daca meditatia voastra este profunda, mai devreme sau mai tarziu veti simti cum in voi incepe sa se nasca o iubire imensa. O iubire pe care nu ati cunoscut-o vreodata inainte – o noua calitate a fiintei voastre, o poarta care se deschide. Ati devenit o flacara ce arde, si doriti acum sa impartasiti acest lucru cu ceilalti.
Daca iubiti in mod profund, veti deveni constienti ca iubirea voastra devine din ce in ce mai meditativa. In voi patrunde o subtila calitate a tacerii. gandurile dispar, apar intervalele dintre ele … tacerile! Atingeti profunzimile fiintei voastre.
Iubirea va face meditativi, daca directia ei este buna; meditatia va umple de iubire daca directia ei este buna.
Voi cautati iubire care sa-si aiba originiea in meditatie, nu in minte. Aceasta este iubirea despre care vorbesc mereu. Milioane de cupluri din lume traiesc ca si cum iubirea ar fi prezenta. Ele traiesc intr-o lume a lui “ca si cum”. In acest caz, cum ar putea sa fie fericite? Lipsite de orice energie vitala, ele incearca sa extraga ceva dintr-o pseudo-iubire, lucru care nu poate duce la nimic. De aici frustrarea, de aici continua plictiseala, cpntinua cicaleala, lupta permanenta dintre parteneri. Amandoi incearca sa faca ceva imposibil: sa transforme iubirea lor in ceva etern. Este imposibil! Iubirea lor provine din minte, iar mintea nu va poate da nici macar o imagine fugara a ceea ce este etern.
Intrati mai intai in meditatie, deoarece iubirea se va naste din meditatie – ea este parfumul meditatiei. Meditatia este floarea, lotusul cu o mie de petale, Lasati-l sa se deschida. Lasati-l sa va ridicati pe verticala, dincolo de minte, in atemporal, dupa care – imediat – ii veti simti si parfumul. Iubirea este atunci eterna, neconditionata… Iubirea nu se va indrepta atunci spre cineva anume: ea nu poate fi indreptata catre cineva anume, deoarece nu este o relatie, ci o atmosfera in jurul vostru. Ea nu are nimic de-a face cu celalalt. Sunteti iubitori, sunteti iubirea: atunci ea este eterna. ea este parfumul vostru. Iubirea in atmosfera careia s-a aflat un Buddha, un Zarathustra, un Iisus. Este o iubire cu totul diferita, ea este calitativ diferita!”

luni, 25 iulie 2011

Maithuna tantrica


Uniunea (fuziunea) tantrică impune două condiţii aparent contradictorii: pe de o parte, o erecţie prelungită şi la voinţă, ceea ce presupune o puternică stimulare erotică, iar pe de altă parte, evitarea ca intensitatea acesteia să ducă la ejaculare.


cuplu06.jpgPentru a învăţa să le împăcăm pe amândouă, să reţinem că jocul sexual depinde de trei grupe nervoase distincte:


- una menţine legătura senzorio-motoare între sex şi creier, deci mental, principalul nostru organ sexual.


- o alta, sistemul nervos parasimpatic, ce provoacă şi întreţine erecţia.


- în fine, sistemul nervos simpatic, ce răspunde de ejaculare.


Distingem:


a) erecţiile nocturne (sau matinale) de origine pur reflexă, deci fără excitare erotică, chiar dacă sunt onirice (legate de vis).


b) erecţiile de origine erotică: noaptea - un vis sexual, ziua - o situaţie senzuală concretă sau imaginată, cu sau fără stimulare directă a penisului.


Erecţiile de tipul a) sunt foarte apreciate de cuplurile în vârstă, unde bărbatul se află pe panta descrescătoare a potenţei; îi interesează şi pe falşii impotenţi, care în cea mai mare parte, atribuie malformaţia lor unui obscur defect fiziologic. Ori, cu excepţia câtorva cazuri rare, fiecare bărbat, chiar şi cei aşa-zişi impotenţi, are în fiecare noapte cel puţin 5 erecţii "în plină formă", la câte o jumătate de oră fiecare, şi aceasta are loc de fapt de la vârsta "leagănului" până la deces!


Cercetătorii germani citaţi de medicul Sherman J. Silber în "The Male" (Bărbatul), au făcut observaţii asupra a numeroşi bărbaţi în timpul somnului şi au stabilit că penisul acestora era erect timp de 25 de minute la fiecare 84 de minute de somn şi întotdeauna în timpul unei faze REM (Rapid Eye Movements), deci în timpul unui vis. Dacă trezim chiar atunci subiectul, acesta îşi aminteşte foarte bine visul avut; se ştie astfel că aceste erecţii nocturne nu au nici o legătură cu conţinutul visului, care cel mai adesea, nici nu este erotic. Astfel, conform aritmeticii erectile, la 75 de ani fiecare penis a ridicat cearşafurile patului timp de 33.000 de ore! cam 4 ani, 4 luni, 4 săptămâni, fără a socoti anii bisecţi.


Ştiind că erecţia depinde de parasimpatic, acela care încetineşte suflul (respiraţia) şi bătăile inimii, dilată vasele de sânge etc.(în timp ce ejacularea depinde de simpatic), se vede că impotenţa şi ejacularea au un punct comun: supraexcitarea simpaticului datorată anxietăţii.


Iată o situaţie clasică. Bărbatul întâlneşte pentru prima dată o nouă iubită foarte dorită. El gândeşte cu teamă: "Să am grijă să fiu în formă...". Teama de un eşec umilitor subexcită simpaticul său. Rezultatul? Inima va bate puternic, suflul e scurt, rapid, ceea ce inhibă acţiunea opusului său, parasimpaticul, care ar trebui să asigure erecţia. Astfel, în ciuda tuturor eforturilor seducătorului, rezultatul va fi nul! Ba mai mult, supraexcitat, el va ejacula chiar înainte de penetrare!


Femeia experimentată poate salva situaţia calmând jocul, liniştind şi relaxându-l pe iubitul ei umilit şi necăjit. Odată simpaticul calmat, mai ales prin respiraţie abdominală lentă şi profundă, parasimpaticul va prelua ştafeta şi odată cu "ecluzele" erecţiei va deschide şi poarta paradisului senzual. Dacă nu, păcat, ocazia a fost pierdută, cel puţin pentru această seară. La fel ca şi această malformaţie accidentală, fără consecinţe, majoritatea impotenţelor este de origine psihică şi, când anxietatea devine cronică, fiecare rateu agravează cercul vicios.


Să discutăm acum despre ejaculare. Precoce sau nu, ea depinde de simpatic, care către punctul limită, avertizează glandele seminale, situate chiar în spatele prostatei, să se pregătească să expulzeze sperma acumulată în timpul excitaţiei sexuale. O mişcare în plus (prea mult, ar spune tantricii) şi simpaticul va face să se contracte puternic muşchii de la baza penisului, declanşând astfel ejacularea, proces ireversibil, pe care nimic nu-l poate opri, şi care este o altă minune de sincronizare nervoasă.


Concluzia tantrică: pentru a vindeca impotenţa, trebuie calmat simpaticul; pentru a controla erecţia ca şi pentru a împiedica ejacularea, precoce sau nu, trebuie stimulat parasimpaticul.


Cum se face practic? Pentru a activa parasimpaticul, trebuie controlat suflul, rămânând conştient, respirând lent, profund, abdominal. Expiraţia va fi un suspin încetinit, lin, care întreţine ambianţa de relaxare. Acest regim respiratoriu se stabileşte din timpul preludiului şi se întreţine de-a lungul întregului act.


seductia0221.jpgBărbatul tantric se observă, rămâne calm, senin, nelăsându-şi motorul sexual să se ambaleze. Recompensa: o erecţie minunată, o ejaculare întârziată, o iubită satisfăcută. Pentru a evita ejacularea, vedeţi tehnicile descrise.


Mai mult, tot pentru a evita ca simpaticul să ia frâul, este important ca mişcările coitale să fie armonioase, să se unească cu ritmul iubitei ca într-un dans, iar corpul să fie păstrat suplu şi destins. În nici un caz mişcări sacadate, sau mai rău, semi-isterice. De asemenea, surâdeţi; de ce să ne încruntăm sau să ne crispăm într-o fuziune, chiar obişnuită?


În fine, departe de a pierde din eficacitate cu vârsta, bărbatul tantric, din contră, are mai multă putere şi rezistenţă; a economisi sperma alimentează dorinţa, deci forma fizică. El ignoră eroziunea progresivă a puterii sexuale care îl nelinişteşte deja pe non-tantric încă de la vârsta de 40 de ani, atunci când constată că erecţiile fulger din anii tinereţii aparţin trecutului. Tânărul bărbat compensează ejaculările sale rapide, refăcându-se foarte curând posibil. La această vârstă, pauza între două raporturi este adesea de câteva minute; mai târziu, aceasta devine de mai multe ore.


Prin compensaţie însă, anii aduc fiecăruia, chiar non-tantric, o maturitate sexuală care îl face pe partener apreciat. Erecţia fulger din trecut să fie oare într-adevăr de dorit? Iubitul grizonat ("sare şi piper") care aşteaptă poate puţin să fie în formă, o păstrează un timp mai îndelungat chiar fără o tehnică tantrică specifică. Tinerele femei pline de ardoare şi dorinţă, îl vor prefera pe acesta tânărului cocoş surexcitat şi neîndemânatic care a sfârşit... înainte de a începe cu adevărat.


Să revenim o clipă asupra acestei eroziuni a sexualităţii, care se instalează insidios odată cu vârsta. Cauza? Este risipa nemăsurată de spermă care, în mod fatal, produce de-a lungul anilor, o scădere a regimului de virilitate. Din contră, a ejacula rar păstrează virilitatea. Ejaculările prea frecvente la omul obişnuit, îi reduc "orgasmele", îi fac jetul de spermă sărac şi firav, chiar dacă la 20 de ani în aer liber ar fi putut să împroaşte pe o distanţă de 1/2 m! Acum, odată cu ejacularea, începe debandada!


Pentru a evita aceasta nu există mai multe soluţii. Se remediază nu reducând activitatea sexuală, ci economisind sperma. Într-adevăr, natura nu a prevăzut această risipă de spermă. Sigur, omul privit doar ca animal sexual este o excepţie şi nu poate fi comparat cu nici un alt mamifer. Să constatăm totodată că animalele sălbatice nu se împerechează decât în scurta perioadă a dragostei prevăzută de natură. În afara perioadei de împerechere masculii trăiesc luni întregi fără a se împerechea şi fără a ejacula, în timp ce omul obişnuit ejaculează de mai multe ori pe săptămână, uneori chiar în fiecare zi!


Deci mult prea mult şi aceasta explică diminuarea progresivă a tonusului sexual. Tantra şi Tao afirmă că risipirea spermei drenează vitalitatea şi cauzează senilitatea prematură. Retenţia seminală din contră, îi permite o viaţă sexuală foarte bogată, până la mai multe contacte pe zi, păstrând totodată uluitoarea tinereţe biologică a adepţilor săi. De altfel, e suficient ca bărbatul "în pierdere de viteză" să evite să ejaculeze timp de o săptămână sau două pentru a constata tonusul sexual restabilindu-se spectaculos.


Se obiectează uneori că testiculele produc spermatozoizii în mod continuu oricare ar fi numărul ejaculărilor. Este adevărat; totuşi, când ejaculările sunt prea dese, spermatozoizii sunt mai puţin numeroşi şi pe deasupra se găsesc mulţi gameţi imaturi, semn că testiculele, supuse la o producţie anormală, se surmenează. De altfel, solidul empirism milenar al căii Tantra şi al lui Tao confirmă interesul, din toate punctele de vedere, de a ejacula cât mai rar cu putinţă.


În fine, pentru a linişti pe toată lumea, trebuie să ştim că retenţia seminală, chiar totală, este fără risc, corpul găsind mereu modalitatea de a evacua un surplus de spermă, la nevoie, în timpul unui vis erotic. Este ceea ce se poate numi "poluţia nocturnă".






Tantra - le culte de la Feminite, autor Andre Van Lysebeth, Ed. Flammarion, ed.I, 1988

sâmbătă, 23 iulie 2011

Dragostea...Osho


Dragostea nu poate să fie învăţată, nu poate să fie cultivată. Dragostea cultivată nu va fi deloc dragoste. Nu va fi un trandafir adevărat, va fi o floare din plastic. Când înveţi ceva, înseamnă că îţi vine ceva din exterior; nu este o creştere din interior. Iar dragostea trebuie să crească dinlăuntrul tău dacă este să fie adevărată şi autentică.

Dragostea nu este învăţare, este creştere. Ceea ce se cere din partea ta nu este să înveţi cărările dragostei, ci să înveţi cărările care te duc afară din starea de ne-dragoste. Opreliştile trebuie să fie înlăturate, obstacolele trebuie să fie distruse – apoi, dragostea este starea ta de a fi, naturală şi spontană. Odată înlăturate obstacolele, odată date la o parte stâncile de pe cărare, soseşte torentul. El este deja acolo – ascuns în spatele multor stânci, dar izvorul dragostei există deja. Este însăşi fiinţa ta.



miercuri, 20 iulie 2011

Despre casatorie si copii-Osho



Subtitrarea este cea de jos:Osho Casatoria Si Copii

sâmbătă, 16 iulie 2011

Don Juan DeMarco


Psihologul Jack Mickler este chemat sa-l convinga pe un tanar sa renunte la planul sau de sinucidere. In ultima lui saptamana pana la pensionare, experimentatul doctor este de acord sa-l trateze pe respectivul pacient care se crede Don Juan. Acesta incepe sa-si povesteasca viata, explicand fascinatia sa pentru femei, dar si cea a femeilor pentru el. Romantismul lui este contagios, astfel incat cel tratat ajunge Mickler, care, cu ajutorul lui Don Juan, redescopera pasiunea si dragostea pentru sotia sa, Marilyn.

Filmul poate fi descarcat de aici: Filme pentru spirit

joi, 14 iulie 2011

Viata in cuplu



Noi traim unii cu altii, dar nu stim ce inseamna sa traiesti in cuplu. Putem trai ani de zile impreuna fara sa aflam acest lucru. Priviti pretutindeni in lume: oamenii traiesc impreuna, nimeni nu traieste singur: sotii cu sotiile, sotiile cu sotii, parintii cu copiii, parintii cu prietenii. Toti traiesc alaturi de alti oameni. Viata nu exista decat in asociere, dar stiti voi ce inseamna asocierea?
Traiesti alaturi de o sotie timp de 40 de ani si poate ca nu ai trait impreuna cu ea nici macar o singura clipa. Chiar si cand faci dragoste cu ea te gandesti la alte lucruri. Nu esti prezent,. iar dragostea devine un act mecanic.
Am auzit ca odata Mulla Nasruddin s-a dus la un film cu sotia. Erau casatoriti de cel putin 20 de ani. Filmul la care s-au dus era un film de dragoste. La plecare, sotia i-a spus lui Mulla: “Nasruddin, tu nu faci niciodata dragoste cu mine asa cum au facut actorii aceia. De ce?”
Nasruddin i-a raspuns: “Esti nebuna? Stii cu cat sunt platiti sa faca asemenea lucruri?”
Oamenii traiesc alaturi unii de altii, dar nu se iubesc. Voi nu iubiti decat atunci cand puteti obtine anumite beneficii de pe urma iubirii voastre. Cum poti iubi pe cineva daca astepti sa obtii ceva de pe urma lui? Iubirea a devenit o marfa. Ea nu mai este o relatie, o tovarasie, o celebrare. Voi nu sunteti fericiti atunci cand sunteti alaturi de celalalt; cel mult va tolerati.
Sotia lui Mulla Nasruddin se afla pe patul de moarte. Doctorul i-a spus lui Mulla: “Nasruddin, trebuie sa fiu sincer cu tine; in asemenea clipe, cel mai bine este sa fi sincer. Sotia ta nu mai poate fi salvata. Boala a avansat prea mult, asa ca trebuie sa fi pregatit. Incearca sa nu suferi, accepta fatalitatea. Acesta este destinul tau. Sotia ta va muri.”
Nasruddin a raspuns: “Nu-ti fa probleme. Daca am suferit alaturi de ea atatia ani, mai pot indura cateva ore!”
Cel mult, noi ne toleram unii pe altii. Iar atunci cand gandesti in termeni de toleranta, viata impreuna devine suferinta. Asa se explica de ce spunea Jean-Paul Sartre, ca celalalt inseamna iadul… caci alaturi de el nu faci decat sa suferi, esti dominat. Celalalt iti face probleme, iar tu iti pierzi libertatea si fericirea. Viata in cuplu devine o rutina, ceva ce trebuie tolerat. Daca va tolerati reciproc, cum ati putea cunoaste frumusetea vietii in cuplu? Este imposibil.
Voi nu stiti ce inseamna casnicia, caci acest cuvant inseamna celebrarea vietii in cuplu. Ea nu se reduce la un certificat. Nici un oficiu de la primarie nu va poate darui o casnicie, nici un preot nu va poate face acest dar. Casnicia inseamna o revolutie uriasa in planul fiintei, o imensa transformare a modului de viata, care nu se poate petrece decat daca ajungeti sa celebrati statul impreuna, daca celalalt nu mai e pur si simplu celalalt, daca dumneavoastra nu mai sunteti pur si simplu dumneavoastra. Cei doi nu mai sunt doi, intre ei a aparut o punte, au devenit unul, dintr-o anumita perspectiva. Din punct de vedere fizic raman doi, dar in ceea ce priveste fiinta lor interioara, au devenit unul. Poate ca sunt cei doi poli ai existentei, dar existenta lor este una singura. A aparut o punte.
Foarte rar se intampla sa dai de o casnicie adevarata. Oamenii traiesc impreuna pentru ca nu pot trai singuri. Retineti: pentru ca nu pot trai singuri, acesta este unicul motiv pentru care traiesc impreuna. Sa traiesti singur nu este deloc confortabil, cheltuiesti mai multi bani, este dificil. De aceea traiesc oamenii impreuna. Motivatiile lor sunt in totalitate negative.
Un barbat urma sa se casatoreasca, iar cineva l-a intrebat: “Ai fost intotdeauna impotriva casatoriei? Cum se face ca ti-ai schimbat parerea?”
Omul a raspuns: “Se apropie iarna si se pare ca va fi una foarte friguroasa. Costurile cu incalzirea ma depasesc, iar o nevasta mi se pare mai ieftina.”
Aceasta este logica. Traiti unul cu altii deoarece este mai confortabil, mai convenabil, mai ieftin. Sa traiesti singur este intr-adevar dificil: o nevasta iti poate aduce atat de multe lucruri. Iti poate face menajul, iti poate gati, poate fi o slujitoare, o ingrijitoare – atat de multe lucruri. Ea reprezinta cea mai ieftina mana de lucru din lume. Face atatea lucruri fara sa fie platita deloc. Totul este doar o forma de exploatare.
Casnicia este o forma de exploatare, nu un act de comuniune. De aceea, ea nu conduce in mod normal la fericire. Nu are cum. Cum s-ar putea naste floarea nectarului din radacinile exploatarii?
Mai exista si asa-zisii vostri sfinti, care afirma ca voi sunteti nefericiti deoarece traiti in familie, deoarece traiti in lumea exterioara. Ei spun: “Renuntati la toate, parasiti totul!”. Logica lor pare sa fie justa, dar nu pentru ca este intr-adevar justa, ci pentru ca voi nu ati cunoscut comuniunea. Daca ati fi cunoscut fericirea prin comuniune, i-ati fi luat pe toti in ras. Cine a cunoscut fericirea prin comuniune, L-a cunoscut pe Dumnezeu; cine a cunoscut adevarata casnicie, L-a cunoscut pe Dumnezeu, caci iubirea este cea mai directa cale catre acesta.
Voi nu cunoasteti insa comuniunea si traiti impreuna fara a sti ce inseamna acest lucru; traiti in acest fel timp de 70-80 de ani, fara a sti ce este viata. Rataciti fara a prinde radacini in solul fertil al vietii. Treceti de la un moment la altul fara sa savurati vreunul. Aceasta stiinta de a trai viata nu vi se daruieste la nastere; ea nu este ereditara.
Viata apare o data cu nasterea, dar intelepciunea, experienta, extazul – acestea trebuie sa fie invatate. De aceea insist eu atat de mult pe meditatie. Savoarea vietii trebuie invatata, trebuie sa cresteti, sa va maturizati pentru a o putea trai.



Ce este maturitatea? A fi copt din punct de vedere sexual nu inseamna a fi matur. Intrebati-i pe psihologi: acestia afirma ca varsta mentala medie a adultului ramane pe la 13-14 ani. Corpul fizic creste, dar mintea isi opreste cresterea pe la varsta de 13-14 ani. Nu-i de mirare ca va comportati atat de prosteste, ca viata voastra este doar un lung sir de nazbatii! O minte care nu a crescut nu poate face decat prostii.
Viata nu poate fi cunoscuta decat la maturitate. Dar voi traiti si muriti ca niste copii. Nu cresteti niciodata. Nu ajungeti la maturitate.
O minte imatura va arunca intotdeauna responsabilitatea pe ceilalti. Va simtiti nefericiti si sunteti convinsi ca sunteti asa din cauza ca cei alaturi de care traiti va fac viata un iad. “Celalalt este iadul”. Dupa parerea mea, aceasta afirmatie a lui Sartre este foarte imatura. Pentru un om matur celalalt poate deveni la fel de bine si Raiul. De fapt, el este ceea ce sunteti deja voi, caci el nu este decat oglinda in care va priviti.
Cand spun maturitate, ma refer la o anumita integritate interioara. Aceasta nu va aparea decat atunci cand veti inceta sa-i mai faceti pe altii responsabili pentru suferintele voastre, cand veti incepe sa intelegeti ca voi sunteti singurii responsabili pentru ele. Acesta este primul pas catre maturitate: eu sunt responsabil. Orice s-ar intampla, eu sunt vinovat.
Daca va simtiti trist, puneti-va intrebarea: “a cui este vina?” Daca acceptati ca este vina voastra, mai devreme sau mai tarziu veti inceta sa faceti foarte multe lucruri pe care le faceti la ora actuala. In fond, aceasta este esenta stravechii teorii a karma-ei. Voi sunteti singurii responsabili. Incetati sa mai spuneti ca societatea este responsabila, ca parintii vostri sunt de vina, ca situatia economica v-a adus in aceasta stare; nu mai aruncati responsabilitatea asupra altora. Voi sunteti singurii responsabili.
La inceput, vi se va parea o povara, caci acum nu veti mai putea arunca vina pe altcineva. Dar trebuie sa v-o asumati…
Cineva l-a intrebat pe Mulla Nasroddin: “De ce esti atat de trist?”
Mulla a raspuns: “Sotia mea a insistat sa nu mai joc carti si alte jocuri de noroc, sa nu mai fumez si sa nu mai beau. Am renuntat la toate aceste lucruri.”
Omul a spus: “Sotia ta trebuie sa fie foarte fericita acum”.
Nasruddin: “Tocmai asta e problema. Acum nu mai are de ce sa se planga asa ca este foarte nefericita. Incepe sa vorbeasca, dar nu are de ce sa se planga. Acum nu ma mai poate face responsabil pe mine pentru nefericirea ei. Credeam ca daca o sa renunt la toate aceste lucruri o voi vedea mai fericita, dar a devenit mai nefericita ca oricand. ”
Daca ati continua sa aruncati responsabilitatea asupra altora si toti ar face ceea ce le spuneti sa faca, mai devreme sau mai tarziu v-ati sinucide. In cele din urma, nu ati mai avea asupra cui sa aruncati vina.
De aceea, este bine sa va pastrati cateva greseli; Asta ii ajuta pe ceilalti sa fie fericiti. Daca ar exista un sot perfect pe lume, sotia lui l-ar parasi. Cum poti domina un sot perfect? De aceea, chiar daca nu doriti acest lucru, faceti cateva greseli pentru ca sotia dumneavoastra sa va poata domina si astfel sa fie fericita!
Daca exista undeva un sot perfect sigura solutie este divortul. Gasiti un barbat perfect si veti fi automat impotriva lui, caci nu-l mai puteti condamna, nu-i mai puteti atribui nici o greseala. Mintile noastra adora sa arunce responsabilitatea asupra celorlalti, sa se planga, caci in acest fel se simt bine, intrucat nu se mai simt responsabili. Aceasta eliberare este insa foarte costisitoare. Ea nu este reala, dimpotriva, povara devine din ce in ce mai mare, dar voi nu va dati seama.
Oamenii traiesc cate 70 de ani, vieti la rand, fara sa stie ce este viata. Ei nu ajung la maturitate, nu se integreaza, nu sunt centrati. Ei nu traiesc decat la periferie.
Daca periferia voastra se intalneste cu periferia altora, ciocnirile sunt inevitabile. Pe de alta parte, daca sunteti tot timpul preocupati de greselile altora, nu puteti trai decat la periferie. Daca veti realiza ca Eu sunt singurul responsabil pentru existenta mea. Orice s-ar intampla, eu sunt cauza care a generat acest lucru“, atunci constiinta voastra trece brusc de la periferie in centru. Abia acum incepeti sa deveniti centrul existentei voastre.
De acum inainte veti putea face foarte multe lucruri. Daca nu va place ceva, puteti renunta la el; daca va place altceva, il puteti adopta. Daca vi se pare ceva adevarat, il puteti urma; daca simtiti ca nu este adevarat, puteti sa-l evitati, caci acum sunteti centrat si inradacinat in sine.
fragment din cartea Farmacie pentru suflet – Osho

sâmbătă, 9 iulie 2011

Cat de deschisa este inima ta in aceasta clipa?




Cat de profund iti doresti un barbat care sa iti implineasca aspiratia catre iubire? Cat de activ ii permiti iubirii tale sa se manifeste prin picioarele, coapsele si gatul tau? Sunt inima si abdomenul tau la fel de deschise in clipa de fata ca si cum ai face dragoste cu un iubit in care ai o incredere deplina? Esti capabila sa sesizezi ce se ascunde in inima tuturor fiintelor vii? Probabil ca nu. Cel mai adesea, inima ta nu se deschide la maxim, iar trupul tau nu debordeaza de placerea iubirii. De aceea, tu atragi catre tine un barbat mai putin prezent decat si-ar dori inima ta.
In adancurile inimii tale, tu iti doresti probabil sa cunosti un barbat care sa fie in totalitate prezent alaturi de tine, ca si cum ar face tot timpul dragoste cu tine, chiar si atunci cand sunteti la masa sau cand va plimbati. Pentru a putea atrage un astfel de barbat si pentru a trezi in el intreaga lui plenitudine, trebuie mai intai sa iti oferi propria plenitudine a iubirii. Prezenta lui constienta si iubirea pe care o emana inima ta merg mana in mana. El uita de tine atunci cand te inchizi, iar tu te inchizi atunci cand uita de tine. El doreste sa te posede atunci cand ai incredere in el, prin adorarea constiintei lui, iar tu te deschizi, oferindu-ti iubirea si abandonandu-te in fata lui, atunci cand simti prezenta lui puternica si faptul ca iti adora inima.
Daca nu te afli la ora actuala intr-o relatie cu un astfel de barbat, constientizeaza ce simti in momentul prezent: esti suficient de deschisa si simti iubirea care se manifesta prin inimile tuturor fiintelor vii? Le simti suferinta si bucuria? Esti capabila sa te deschizi in mod activ, sa receptezi chiar in acest moment forta iubirii in trupul tau si in inima ta, ca si cum l-ai primi pe iubitul tau pana in profunzimile fiintei tale, oferindu-i iubirea ta feminina extrem de vulnerabila si revarsarea totala a energiei tale?
Daca esti capabila sa iti oferi iubirea cea mai profunda a inimii tale, vei atrage cu siguranta catre tine un barbat cu o prezenta constienta profunda, chiar acum. Pe de alta parte, daca daruirea inimii tale este plina de prudenta, iar revarsarea energiei prin trupul tau este redusa la cote minime, nu vei atrage in acest moment decat un barbat a carui prezenta constienta este instabila si a carui inima nu isi doreste sa te cunoasca in profunzime.
Cum te poti deschide in momentul prezent? Incepe prin a respira profund. Umple-ti abdomenul cu forta vitala in timp ce inspiri, apoi expira si elimina cu aceasta ocazie toate tensiunile pe care le-ai acumulat. Inspira si expira profund, cu fiecare particica a trupului tau. Inspira si expira cu picioarele, pana cand simti furnicaturi prin degete, apoi continua la fel cu celelalte parti ale corpului. In acest fel, picioarele tale vor deveni calde, vaginul tau se va relaxa si se va umezi, abdomenul se va rotunji si se va umple de placere, inima ti se va deschide si va incepe sa simta, bratele, palmele si degetele vor deveni niste prelungiri ale inimii tale, gatul ti se va relaxa si se va alungi, fata, buzele si ochii vor incepe sa reflecte aceasta detensionare interioara. Respira profund si relaxeaza-ti intregul trup, de la degetele de la picioare si pana la cap.

In continuare, in timp ce respiri, proiecteaza-te in exterior, incepand din zona inimii. Daca ai un iubit, respira la unison cu el. Simte-i forma, bucuriile, suferintele, inspirand si expirand cu inima ta. Daca ai copii, respira la unison cu ei, in inima ta. Procedeaza la fel si cu prietenii. Deschide-ti inima si las-o sa se puna la unison cu intreaga comunitate din jurul tau, iar apoi cu intreaga lume. Inspira si expira la unison cu oamenii, cu animalele, cu plantele, cu oceanul, cu padurea, ba chiar si cu intunericul noptii, la nivelul inimii tale. Permite-i inimii sa se deschida si sa se puna la unison cu intreaga lume. Simte aspiratia care umple inimile tuturor fiintelor vii.
Simultan, detensioneaza-ti trupul, astfel incat inima ta sa se poata deschide activ (cu ajutorul respiratiei) fata de momentul prezent. Acest moment existaca iubire. Simte pulsatia vietii acestui moment care se manifesta prin tine, care ia forma ta, dar si a tuturor celorlaltor fiinte si lucruri din jurul tau. Momentul prezent este viu si este sinonim cu iubirea, sau cu deschiderea interioara.
Relaxeaza-ti gatul, inima, abdomenul si organele genitale, ca si cum te-ai scufunda intr-un ocean al iubirii, si recepteaza astfel plenitudinea si omniprezenta iubirii. Lasa-ti inima sa fuzioneze cu trupul si deschide-te pentru a trai cu totul acest moment. Pe masura ce vei avansa cu practica, vei invata sa respiri la unison cu iubirea care anima intregul univers si inimile tuturor fiintelor vii. Vei invata sa te dizolvi in aceasta iubire universala si sa te bucuri in fiecare moment de plenitudinea ei, cu intregul tau trup. Reactia ta naturala in fata acestei iubiri va fi sa te deschizi tot mai mult in fata iubirii, oferind-o tu insati, la fel ca o iubita care se daruieste iubitului ei. Este ca si cum Dumnezeu ar face dragoste cu tine, iar tu i te-ai darui intru totul.

Esti capabila sa receptezi extazul divin al acestui moment prezent cu intregul tau trup scaldat in iubire, mergand pana la degetele de la picioare? Iti oferi tu intregul trup ca pe un dar sacru? Iti oferi tu intreaga inima, pentru a fi posedata de intruparea terestra a iubirii? Daca doresti sa atragi catre tine un barbat cu o inima profunda, trezind in el intreaga sa plenitudine a constiintei, va trebui sa iti oferi mai intai propria inima.

vineri, 8 iulie 2011

Apologia femeii

Apologia Femeii

marți, 5 iulie 2011

Barbatul si femeia

Barbatul si femeia sunt doua tonalitati vocale ale aceleiasi voci – glasul lui Dumnezeu. Atat de asemanatoare pentru ca provin din aceeasi sursa si avand calitati atat de diferite pentru nuantare si diversificare, ele rostite impreuna intr-o imbinare armonioasa perfecta pot crea cel mai frumos cantec al vietii, care este iubirea. Fie ca este barbat sau femeie, fiecare se naste pentru a experimenta iubirea prin intermediul celuilalt si prin tot ceea ce face isi exprima toate calitatile cu care este inzestrat in acest sens.

Consider ca in relatia dintre un barbat si o femeie nu se poate vorbi de incompatibilitate. Este ca si cum ai spune ca stanga e incompatibila cu dreapta, ele fiind membre ale aceluiasi trup. Dar fiecare dintre ei (barbat sau femeie) isi poate manifesta iubirea mai mult sau mai putin, in functie de gradul de constientizare a sursei sale divine. Pe masura ce omul devine mai constient de scanteia sa divina, el este mai sensibil in a recepta sclipirea divina din celalalt avand acel sentiment magic ca cei doi sunt una si aceeasi persoana. Fenomenul de trezire spirituala il face pe om sa-si dizolve Ego-ul care-l instraineaza de alta persoana, particularitatile personalitatii sale unice ce fac parte din tabloul sau uman neputandu-l impiedica a fi compatibil cu altcineva. Suntem inzestrati pentru a iubi prin toate insusirile personalitatii noastre indiferent de tonalitatea sexuala pe care o avem. Ele ne dau farmec, ne fac deosebiti stimuland in celalalt o curiozitate si o atractie vie de a ne cunoaste. Diferentele din celalalt ne imbogatesc si ne intregesc. Femeia se simte intregita in bratele barbatului, barbatul la fel, in bratele femeii. Fiecare dintre ei (barbat sau femeie) devine intreg recunoscand, in mod inconstient, sursa divina ce se gaseste atat in el insusi cat si in celalalt. Dumnezeu este liantul care-i uneste. El este iubirea si viata.

Cu cat se afla mai instrainati de centrul sau divin cu atat diferentele care ii individualizeaza pe oameni separandu-i pe unii de altii par mai pregnante, dandu-le sentimentul ca celalalt este un strain. Acest sentiment de instrainare se petrece nu numai in legatura cu celalalt ci si cu sine insusi. Omul nu mai stie care este rostul sau pe aceasta lume. Traieste haotic, in functie de stimuli. Nu intelege cine e, cum e si de ce este asa. Se sperie de sine insusi si de altii. Traind astfel, fiinta umana este mai degraba predispusa sa se inchida in fata relatiilor decat sa se deschida. Fiecare este perceput ca un posibil dusman, nicidecum ca pe el insusi. Si in loc sa-si manifeste iubirea ce exista in sufletul sau in mod natural, omul si-o ascunde, inabusindu-si-o. Ar vrea sa iubeasca dar se teme. Pentru ca se simte singur printre necunoscuti pe acest pamant. Dar daca omul ar descoperi ca nu este singur si ca celalalt este o fiinta al carei suflet are aceeasi sursa divina cu el, atunci diferentele dintre sexe s-ar atenua atat de mult incat, cele doua sexe ar fi percepute ca fiind unul si acelasi. In timpul uniunii sexuale fiecare poate percepe acest lucru. Poate uita ca e barbat si poate uita ca e femeie. Diferentele se dizolva in iubire. Iar iubirea este asexuata ca si Dumnezeu.

Constientizand ca persoana de langa noi este una cu noi, ne putem manifesta iubirea in mod plenar. Cine si-ar face rau singur? Daca celalalt suntem tot noi, intr-o alta oglinda, cum am putea sa ne manifestam altfel decat prin iubire? Cum am putea sa ne mai suparam pe celalalt sau sa-l uram? Nu-i asa ca am cauta sa il intelegem ca pe noi insine? Si ca ne-am putea dovedi deosebit de toleranti? Suferinta celuilalt ar deveni si suferinta noastra si prin urmare, am putea fi mult mai receptivi, mai atenti si mai saritori in a-l ajuta. Ar fi in interesul fiecaruia dintre noi sa fim uniti cu noi insine, chiar daca are o alta infatisare si un alt sex. Si am putea face asta intr-un mod neconditionat pentru ca ar fi ilogic sa ne punem conditii noua insine, ca niste “bete in roate”.

De aceea te invit dragul meu cititor, sa meditezi la toate acestea. Constientizand toate aceste lucruri, diferentele care ne separa si ne instraineaza pe unii de altii s-ar putea dizolva lasand ca esenta divina din fiecare sa transpara prin toate acestea si sa ne uneasca pe toti pentru totdeauna.

de Ozana Cristea

sâmbătă, 2 iulie 2011

Masajul pentru armonizarea corporala

 

In primul rand, prin rolul sau, care este (in primul rand) acela de modelare. Acest proces de modelare porneste de la nivel fizic si continua influentand pozitiv psihicul si mentalul. Din acest motiv este foarte importanta pe langa tehnica de masaj folosita si atitudinea launtrica, atat a persoanei masate, cat si a maseurului. Focalizarea masajului si a puterii mentale asupra procesului de modelare, de transformare in bine a corpului va duce implicit la aparitia mult mai rapida a rezultatelor.

In al doilea rand, prin aceasta procedura se urmareste in egala masura dinamizarea si armonizarea structurii fizice, cat si a celei psihice si mentale. Se porneste de la premiza fundamentala ca frumusetea unei femei este conferita atat de formele sale corporale, cat si de stralucirea sa, de atitudinea sa corporala si interioara, de felul in care ea se simte si se poarta. Masajul in acest context are printre principalele merite faptul ca ajuta femeia sa devina constienta de propriul corp, de ea insasi.

Trebuie mentionat faptul ca mai mult de 70% din femeile care au urmat programele de infrumusetare nu-si constientizau aproape deloc corpul fizic. Puse sa-si contracte si sa-si relaxeze la vointa anumite grupe musculare (cum ar fi muschiul drept abdominal, muschii oblici, sau musculatura coapselor, a gambelor etc.) cele mai multe dintre ele s-au dovedit incapabile intr-o prima faza de acest lucru.
Este evident ca nu poti sa faci frumos un corp pe care nu-l simti, nu-l cunosti decat din poze si din oglinda si uneori nici de acolo.

Masajul de infrumusetare pentru femei se mai distinge prin complexitatea proceselor pe care le angreneaza. De exemplu, masajul cu preparate externe urmareste o gama foarte vasta de procese: de la procesul de “hranire” a pielii si a tesuturilor limitrofe din zona masata, pana la cel de accelerare a eliminarii tesutului adipos in exces sau al destinderii globale cu ajutorul unor esente aromate care sunt preluate de circulatia sanguina periferica.

Masajul de infrumusetare trebuie aplicat foarte atent asa incat sa satisfaca chiar anumite necesitati senzitive ale femeii, cu scopul de a o ajuta sa-si clarifice, sa-si rafineze perceptiile globale asupra corpului.
uterii mentale asupra procesului de modelare, de transformare in bine a corpului va duce implicit la aparitia mult mai rapida a rezultatelor.



In al doilea rand, prin aceasta procedura se urmareste in egala masura dinamizarea si armonizarea structurii fizice, cat si a celei psihice si mentale. Se porneste de la premiza fundamentala ca frumusetea unei femei este conferita atat de formele sale corporale, cat si de stralucirea sa, de atitudinea sa corporala si interioara, de felul in care ea se simte si se poarta. Masajul in acest context are printre principalele merite faptul ca ajuta femeia sa devina constienta de propriul corp, de ea insasi.



Trebuie mentionat faptul ca mai mult de 70% din femeile care au urmat programele de infrumusetare nu-si constientizau aproape deloc corpul fizic. 
Puse sa-si contracte si sa-si relaxeze la vointa anumite grupe musculare (cum ar fi muschiul drept abdominal, muschii oblici, sau musculatura coapselor, a gambelor etc.) cele mai multe dintre ele s-au dovedit incapabile intr-o prima faza de acest lucru. 
Este evident ca nu poti sa faci frumos un corp pe care nu-l simti, nu-l cunosti decat din poze si din oglinda si uneori nici de acolo.

Masajul de infrumusetare pentru femei se mai distinge prin complexitatea proceselor pe care le angreneaza. 
De exemplu, masajul cu preparate externe urmareste o gama foarte vasta de procese: de la procesul de “hranire” a pielii si a tesuturilor limitrofe din zona masata, pana la cel de accelerare a eliminarii tesutului adipos in exces sau al destinderii globale cu ajutorul unor esente aromate care sunt preluate de circulatia sanguina periferica.

Masajul de infrumusetare trebuie aplicat foarte atent asa incat sa satisfaca chiar anumite necesitati senzitive ale femeii, cu scopul de a o ajuta sa-si clarifice, sa-si rafineze perceptiile globale asupra corpului.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...